VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo i mog stava ja mislim kolege da ste vi svi u pogrešnom smjeru i jedan drugom pametujete,de se malo sredite i kažite jedan drugom svoje mišljenje svakog poštivam ,ali sam siguran da ti 300kn nebute videli,i stvarno se nekad zamislite šta vi ovdje pišete kakvi 300kn ,di vi živite sve ide gore itd.I pustite ljude da vjeruju u ovu dionicu imaju i razloga nije ovo pod stečajom i u Slavoniji se trgovalo šečerom kad se nije znalo za ZSE,i ja vas gledam pratim a neču dugo jer na svakoj dionici ako sam dobar sa ljudima vi ih ignorirate i ostalo,svi mi imamo pravo na mišljenje ali nekad razmislite kd sve to generalno vodi,mogo sam se 1000000 put posvađat ali nisam,nikad čovjek nezna može neko nekom zatrebat ,govorim vam iz iskustva jel sam prošo foruma i foruma ,al sam na početku slušo,da ja vama nepametujem uzdjte se vi u viru i bi če vam dobro. [yawn]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Na službenim stranicama ni Vira ni Sladorane, ni na novostima objavljenima na službenoj stranici ZSE nisam pronašao nikakvu informaciju koja bi ukazivala na to da će se aktiva i pasiva te prihodi i rashodi Sladorane pribrojiti bilanci te računu dobiti i gubitka Vira. Ukoliko raspolažete službenom informacijom molio bih link. U protivnom ću vaše objavljivanje te (dez)informacije smatrati obmanjivanjem javnosti.

Vaš link
Govoreći o poslovanju Vira i Sladorane u prošloj godini, a po prvi put, kaže, radit će se konsolidirano izvješće, Zadro zbog burzovnih pravila nije mogao iznijeti brojke, ali je kazao da je 2010. za proizvođače šećera bila je najgora otkad se oni time bave.

Većinski su vlasnik i moraju raditi konsolidirano.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Zahvaljujem kolegama na korisnim informacijama koji me upućuju na sagledavanje trenutne cijene dionice Vira iz nove perspektive. Jučer sam bio razočaran skoro svim i svačim, i zbog toga sam morao s nekim da se kačim. Ispričavam se svakome koga sam ikada na ovom forumu uvrijedio ili omalovažavao na osobnoj razini. Obzirom da primjećujem da pisanje na ovom forumu izvlači iz mene ono najgore, odsad ću vas samo čitati u nadi da ću saznati neku korisnu informaciju o poslovanju poduzeća čije dionice posjedujem ili namjeravam posjedovati, ili naučiti nešto novo, a sebi kupiti i proučiti "Analizu financijskih izvještaja" ili neko slično štivo jer nalazim da sam u tom segmentu prilično deficitaran.

Svim imaocima dionica Vire od srca želim što veću zaradu. Srdačan pozdrav.

Ovako da vam ja kažem koju,sva vaša razmišljanja poštujem,nekad davno radio sam u firmama koje su ovisile o tečaju dolar euro na početku mi nije bilo jasno,ali su mi šefovi objasnili,međutim to su bile elitne Njemačko ,Američke firme,meni je tad odgovarala plača od 20,do 25 tis.kuna.Tako da mi zasada neovisimo o nikom i na putu smo ulaska ,i to je brzo ,znači manje nego jedno oročenje u banci na 5god.
Članovi moje familije rade sa timom za Bio energiju ,i točno znam šta i koliko ,da vam cifre ne spominjem,radimo natome i ja moram zbog svog interesa objasnit ljudima neke stavke,a zašto.
Drugi je sistem ,škole itd.Pa bi prenio kolegi koji se vidim razumije u ta i ostale analize,sve ok ali mogli bi se prevarit pa da bude kol .4 cifre kako nam veli kol. Peyo,Ja nemam ništa protiv vaše zarade od 100kn po dionici ,ali ja očekujem više dugoročno samo nekad u vašim postovima ima naznaka strašenja ljudi i širenja netočnih navoda,,,tu sam oprezan jel su mi ljudi pisali na privat koliko su izgubili i na kraju odustali, uložili u poluge.I na kraju 2010g je bila izuzetno teška za proiz ,šeč. repe,međutim šečera nije falilo ito trebate zahvalit upravi i menagmentu da su se snašli za jeftine sirovine .

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

E tonchi uzeo si mi tekst iz usta.Sory za ružne riječi,a jučer je valjda bila južina pa nas je poneslo.I na poslu stalno veselja,pa viro krenuo prema dolje………………hebiga oprosti.Ja stvarno ne namjeravam duže vrijeme van,hoćeli 2 soma preć sutra ili za 2,3,4,5,godina,ja čekam.Viro je dobitna kombinacija,ja čvrsto vjerujem u njega i čekat ću.
Još jednom sory, idem opet na ćorku- imao sam burnu noć,a večeras opet gitaru u ruke.
Viro naprijed,Virovci sretno,peyo laku noć.

peyo

Poštovani kolega @peromadjar, vidim da dobro pratite ovu dionicu, pa me zanimaju neke stvari na koje nisam našao prave odgovore.
Inače imam "samo" 26 komada ove dionice.

Koliko sam upoznat poglavlje o poljoprivredi još nije zatvoreno. Navodno se očekuje u travnju.
Dalje, zanima me ako znate da li Francuska još uvijek inzistira da visina kvote za proizvodnju šećera u Hrvatskoj bude određena na temelju stvarnog stanja na hrvatskom tržištu i prema stvarnoj potrošnji šećera.

Jel to znači da se još uvijek ne zna kolika bi trebala biti proizvodnja, odnosno kvote. Nadam se da nećemo ostati bez tvornica kao u Sloveniji i Mađarskoj.

S druge strane preveliko i brzo širenje Vira u proizvodnji i preradi šećera, te akvizicijama, nekako mi se ne čini baš najpametniji potez8zbog ovih gore navoda). A volio bi da me demantirate.

I na kraju u vašem postu se slažem da je šećer kao namirnica važniji od nekih drugih, ali isto tako njegovo poskupljenje, bez obzira na njegovu važnost i raširenost u prehrani, bi neminovno dovelo do smanjene potrošnje ( pravili bi se manje kolači, što je opet dobro za zdravlje pojedinca [wink])

100-ka od mene, što zbog slaganja s vašim stavovima (sagledavate širu sliku), što zbog priznanja da imate "samo" 26 dionica Vire. Ovdje se ljudi razmeću tisućama dionica u svojem vlasništvu (ispada da je ovaj forum forbesov klub milijardera) pa ovo "priznanje" dođe kao dobrodošlo osvježenje. [thumbsup]

http://seebiz.eu/hr/valute-i-robe/francuska-zaustavlja-hrvatske-pregovore-zbog-kvote-za-secer,76298.html
[/quote]

1. na svemu se moze stedjeti, ali to je osobna potrosnja, no industrija jednostavno trosi secer, a to vise nije virov problem. kad viro proda secer coca-coli, ne zanima ga jel se cola troši.

2. Kolači o tom po tom, bolje kod kuce nego vani jel da? nece se na seceru sparati, niti u hrvatskoj, a kamoli u evropi. samo kao posljedica svijesti o zdravlju da, ali nikako zbog kupovne nemoci.

3. Koliko sam ja shvatio "Sladorana se agresivno širi" a viro u svemu ima 59%. Gdje se to Viro prenaglio s akvizicijima? Viro je usao u sladoranu i prije svega ulagao u modernizaciju viro-a i saldorane. Tko je preuzeo Slvonija novu, viro ili sladorana? Gdje ce se proizvodoti kisko? Gdje se proizvidi sladoliq?

4. Racunam da ce dobit nakon poreza/prihodi biti >8%. kraš ima 4%.

E tonchi uzeo si mi tekst iz usta.Sory za ružne riječi,a jučer je valjda bila južina pa nas je poneslo.I na poslu stalno veselja,pa viro krenuo prema dolje………………hebiga oprosti.Ja stvarno ne namjeravam duže vrijeme van,hoćeli 2 soma preć sutra ili za 2,3,4,5,godina,ja čekam.Viro je dobitna kombinacija,ja čvrsto vjerujem u njega i čekat ću.
Još jednom sory, idem opet na ćorku- imao sam burnu noć,a večeras opet gitaru u ruke.
Viro naprijed,Virovci sretno,peyo laku noć.

Peyo spusti se na zemlju malo .. Dobro pises, VIRO svakako ide naprijed, brojat ce finu dobit, moguce i preko 50 000 000 pa racunajte po dionici koliko to iznosi, ali oni – NE ISPLACUJU SVOJU DOBIT OVE GODINE KAO DIVIDENDU , pa prema tome na temelju cega bi VIRO isao do 1000 kn i preko ?

Po meni 600 kn do izvjesca, a do tada jos i jedna korekcija dolje kada se ohlade malo Sačekuše, koji uvijek kupuju napaljeni na insajderske o dobiti, a bez prave vizije u dugorocnom smislu…

A dugorocno – kad udjemo u EU, ne pise se VIRI najbolje.
Pa javna je tajna koliko izvoze secera a kolike ce nam kvote nametnuti EU.

Srednjerocno – sigurna, dobra kupnja jos i sada nakon brzog rasta sa 400 prema 500.
Ali dugorocno – budite na oprezu.
Ima i drugih kompanija
[proud]

Kressho

Alo peyboj dobrodošao među nas,a na koju dionicu misliš jel si negdje zaglibio?Ako misliš da bilo koja dionica leti u nebo zbog dividende onda odma deri po ht-u.Mjesec i pol istraživanja nas dvadesetak,glupo mi je više govoriti.Pročitaj sve postove u tom vremenu,i 90 posto njih je na konkretnim stvarima.Onda ponovno piši.A kad smo kod toga ti si 100% siguran da Viro neće isplatiti dividendu?????pa otkuda ti tako sigurna informacija.A te kvote koje su stvarne,vrijede samo za zemlje EU.I dok naši susjedi ne uđu u EU,Viro radi sve u 16.Kvute su trenutno,najjači adut koji nisu za to da Viro ide gore.Najjači potez uprave je sklapanje ugovora sa Agrokorom,a svi bi trbali shvatiti šta to znači.Aj bok plejboj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alo društvo,novi avatar,novi Ibanez,danas ima prvu svirku u mojim rukama.Sretno Virovci sad će ovakvih pleyboja biti sve vise,ali još dva tri tjedna ćemo izdurati.

peyo

Alo peyboj dobrodošao među nas,a na koju dionicu misliš jel si negdje zaglibio?Ako misliš da bilo koja dionica leti u nebo zbog dividende onda odma deri po ht-u.Mjesec i pol istraživanja nas dvadesetak,glupo mi je više govoriti.Pročitaj sve postove u tom vremenu,i 90 posto njih je na konkretnim stvarima.Onda ponovno piši.A kad smo kod toga ti si 100% siguran da Viro neće isplatiti dividendu?????pa otkuda ti tako sigurna informacija.A te kvote koje su stvarne,vrijede samo za zemlje EU.I dok naši susjedi ne uđu u EU,Viro radi sve u 16.Kvute su trenutno,najjači adut koji nisu za to da Viro ide gore.Najjači potez uprave je sklapanje ugovora sa Agrokorom,a svi bi trbali shvatiti šta to znači.Aj bok plejboj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alo društvo,novi avatar,novi Ibanez,danas ima prvu svirku u mojim rukama.Sretno Virovci sad će ovakvih pleyboja biti sve vise,ali još dva tri tjedna ćemo izdurati.

Hahaha, pa ti jesi lud … 😉 .. Gle, pa jesam li ja ovdje pisao nesto protiv dobre dionice VIRO-a ?
Jok, krivo kopcas stvari ocito.
Znam mnoge ljude koje cesto prebacuje na film precjenjivanja dionice koja je dobra i stabilno i prirodno raste pa – izgube sve.
Jer dok drugi kapitaliziraju dobit oni bleje, i pohlepno cekaju vise… I uvijek više i više..

VIRO-R-A je odradio dobar rast. Pusti vremena kada je VIRO bio 1200 i preko, a dobit manja. To je bila balunska groznica, sve je bilo precjenjeno.

Danas ljudi jednostavno nemaju dovoljno novaca da placaju bilo koju dionicu iznad book-a, osim ako nije rijec o spekulaciji preuzimanja i slicno.

Podijeli dobit VIRA na ukupan broj dionica i pomnozi ga ne sa 20 koliko bi mi svi voljeli , vec za pocetak sa 12. Onda postavis tu limit pa pratis daljnja desavanja na ekranu.

Da se pasti nazad na 300 – nece. Takve izjave ne zelim ni komentirati. Ovu dionicu vise necemo imati prilike kupovati ispod 400 ove godine.

Da ce doci na 1000 zbog izvjesca – nece. Nema sanse.

Da bi mogla odraditi do 600 mogla bi, veoma lako.

Ja sam ju kupovao na 390 prije manje od dva tjedna i prodat cu ju , a dio sam prodao je mi je trebao hitno novac jos na 440 cca…

Ali da nema dionica koje ce ici duplo i troduplo gore veoma brzo ovo bi bio moj best buy.

Ovako – tek Sigurna Luka, cim nesto iskrcam. I na 500 je VIRO ok, ali osobno bih cekao blagu korekciju kada se ohlade svi oni koji se sada krcaju njime u iscekivanju dobiti …

Kressho

Ok si kolega,imaš svoje mišljenje i stavove i to je ok.Ali gdje si se mene zakačio,još na postu gdje se ispričavam kolegi zbog neugodnih riječi.Gle da i tebe ne uvrijedim,pričaš na pamet i igraš na sitno.Evo- sam si rekao da si morao prodati jer ti je trebala lova.Ja ne trebam prodavati jer mi ne treba lova.Oli ti prevedeno ja sam investitor,a ti igrač i sve pet.Ako si ti zadovoljan sa svojom zaradom, brate mili i ja sam.A moje granice su puno veće.Ato na koliko će Viro otići pa vidjet ćemo.Pročešljali smo sve dobre i loše strane.Niti ja tebe ne mogu uvjeriti u rast po mom scenariju,niti ti mene po svom.Ali želim ti da ispuniš svoj cilj, i da zaradiš onoliko koliko misliš.Sretno kolega plejboj……….ej pa subota navečer, ako si stvarno plejboj onda crta van u lov..ha.ha,ha -lijepi pozdrav.

peyo

Vi ste ako se mogu malo našaliti, nesto u rodu s Jasnom Zlokić, volite vise vjetar nego mirnu luku? Pretpostavljam da okujete bumove na gradjevinarima, sto je karakteristika zse, no dobro…sto god bilo, sretno. moja mirna luka je az profit, viro, ht i zvecevo.

Ok si kolega,imaš svoje mišljenje i stavove i to je ok.Ali gdje si se mene zakačio,još na postu gdje se ispričavam kolegi zbog neugodnih riječi.Gle da i tebe ne uvrijedim,pričaš na pamet i igraš na sitno.Evo- sam si rekao da si morao prodati jer ti je trebala lova.Ja ne trebam prodavati jer mi ne treba lova.Oli ti prevedeno ja sam investitor,a ti igrač i sve pet.Ako si ti zadovoljan sa svojom zaradom, brate mili i ja sam.A moje granice su puno veće.Ato na koliko će Viro otići pa vidjet ćemo.Pročešljali smo sve dobre i loše strane.Niti ja tebe ne mogu uvjeriti u rast po mom scenariju,niti ti mene po svom.Ali želim ti da ispuniš svoj cilj, i da zaradiš onoliko koliko misliš.Sretno kolega plejboj……….ej pa subota navečer, ako si stvarno plejboj onda crta van u lov..ha.ha,ha -lijepi pozdrav.

Hahaaaha, ma kakav lov, tko je jos vidio jurit za ženama , subota navečer je chillaona svim Plejbojima ..
A na VIRO te se nisam ulovio, pa moj prijatelj ga je kupovao na 1200 i nije ga pustao na 1700 , pa i dan danas ga cuva.. Ali nije dobra dionica dobra žena pa da ju čuvaš kao oko u glavi..
Kad dodje dobra cijena pustiš ju pa poslije uzmeš opet..
Mogao bi VIRO ovaj tj biti dobitnik s 25 % rasta meni se cini, pa kad dodje na 600 lako cemo mi dalje vidjet sta i kako ..

Kressho

New Report

Close