burza je kocka. ocekivanje da cemo kupiti nize nego sto cemo prodati je lud princip. ja bih volio npr da cijena stagnira a da viru raste dobit iz godine u godinu, ali to jednostavno nije moguce, pa ce ovdje biti i rasta cijene i dividendi. nek bude 1000 kn za 5 godina, a svake godine nek daju po 40 kn dividende, to je vec 1200. 3 puta u 5 godina, super. a ako bude 5 puta u 3 godine, jos bolje.
Nikad mi nije bilo jasno zašto podcjenjujemo ono šta vrijedi,a u nebo dižemo ono šta ne valja.Primjer na dionicama -evo recimo Jadroplov-objavio 90 miliona gubitka i odletio u zrak.Vozarine su najniže još od velikog potopa,Bauštelci kojih imam i sam,ali svjestan sam da ću ih imati još dugo ,jer nema posla i ne zarađuju,itd itd.A za Viru velite da ga ja precijenjujem.Ne kolege ja ga i sa svojim predviđanjima podcjenjujem,a žalosno je to da se slučajno uprava Vire odluči za prodaju bilo kome na ovome svijetu,dionica bi odletjela ko zna kuda.Pa da li su nama trebali Mađari otvoriti oči da bi shvatili šta imamo.Pa da li nam još tamo neki Mađari trebaju pokazati koliko stvarno vrijede naše dionice,naša zemlja,naši ljudi,………….ako je tako onda smo stvarno za ništa.
Ja tvrdim da će Viro uskoro preskočiti 2000 i tko i sa kojim argumentima može uvjeriti u suprotno,slobodno mi recite.Jas sam svima mjesec i više objašnjavao zašto ide gore i stvarno više nemam volje ni živaca objašnjavati.Zadnjih 200 postova unatrag mjesec dana govori sve i točka.
Ne mogu reć da je rast cijene šećera izuzetak, rastu cijene i drugih prirodnih dobara, al malo je firmi izlistanih na našoj burzi koji imaju priliku iskoristit taj rast zbog "zdrave" podloge i dobre pripremljenosti kod ovakvih zahtjeva tržišta.
Viro tako akvizicijom slavonija nove preko sladorane baca pomalo posao i na brašno, kojem također lijepo raste cijena.
Mene osobno čak više intrigiraju neki paralelni naslovi koji se sve češće pojavljuju uz šećer, a odnose se na porast cijena i drugih namirnica/kultura. A tim više me još više čudi kako se ljudi ne odlučuju ulagat i u neke druge naše dionice koje to nude. Osobno mislim da čak ima i jedno bolje ulaganje od vira, barem gledano iz tehničke perspektive, iako je i viro izvrsna prilika.
No neču ovdje sijat pamet, samo ću ubacit par linkova, pa ljudi su dovoljno pismeni da se sami informiraju i snađu. Malo vijesti iz afrike i s bliskog istoka. Tamo je baš napeto, pogotovo u zadnje vrijeme.
Još nešta ako pogledate strukturu vlasništva Vire mi se igramo sa 16% ukupnog broja dionica na tržištu.Bilo je malo manje od 18,ali trezor je to spustio.To bi bilo cca.-831999 dionica na slobodnom tržištu.Ukupno je izdano 138667 dionica od čega ide 34%-eos,32%-robić,12%- mirovinci,2%- HPB,2% -zadro,i na tržištu je ostalo 18 %.minus skoro 2% šta je trezor pokupovao.
Znači koliko će tih 831999 dionica otići gore.Ja čekam i ispod 2000 neću prodavati.
Evo malo sam gledao strukturu vlasnistva i vidio da je doticni imao roćkas nedavno i da je 3 godine nakon zavrsenog naftnog rudarstva (1989) u 1992. godini započeo svoj poduzetnički pohod.
vrlo fleksibilno, nece nafta, hoće hrana. a mozda je samo bio nezaposlen pa je u kriznim godinama za RH dosao u situaciju da 8 godina kasnije preuzme Viro u stečaju. Kazu kinezi: kriza jednako šansa.
Hm. Njegovu tvrtku Cetina, kasnije kupuje Badel 1862, badel ima vece oci od usta, pa ulaze u kal vode…itd…dolazi pred stecaj…drzava najavljuje model C, a u cijim skutima ce zavrsiti badel??..uglavnom mali broj ljudi de facto drma RH.
http://www.secerana.hr/default.aspx?id=33
Dražen Robić, član Nadzornog odbora, rođen je 6. veljače 1966. godine u Zagrebu. Na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu diplomirao je 1989. čime stječe zvanje inženjera naftnog rudarstva. Tri godine kasnije osniva tvrtku Robić d.o.o. specijaliziranu za uvoz, prodaju i proizvodnju prehrambenih proizvoda i pića. Tvrtka Robić preuzela je 2000. godine Tvornicu šećera Virovitica u stečaju u partnerstvu s tvrtkom EOS-Z. Godinu dana kasnije osniva tvrtku Naturalis koja se bavi proizvodnjom prirodne izvorske vode Cetina.
Pratim forex,i gledam cijene međutim vidim da to nije slučaj ovdje cijena je pala 3%.A i vidio sam slike punog skladišta što je ohrabrujuče,također me impresirala poslovna politika,za trenutnu situaciju nisam 100% siguran ali znam da bi mogla ova tvornica biti regionalni bum ,stim što Rh može koristiti prijevremeni ulazak u Eu i uvozit sirovine iz npr.Bih i plasirat dalje.Kao što rekoh rudnik zlata,nažalost kao što kaže kol.Peyo za Mađare mislim da je mislio na preuzimanje ine .Kod nas nešta ide ako to drugi kupe i mi svi kao plačemo za tom dionicom brojimo dobit a sami nismo znali rukovodit. [cool]
DEČKI MOŽE PITANJE Vi prodajete ili ?
Pa daj više prestanite pisat ako očete kupit niže. Ja ga imam (htio bi ga još ne skrivama) i sve što govorite stoji samo brate mile Vi kao da radite protiv sebe!!!
DEČKI MOŽE PITANJE Vi prodajete ili ?
[thumbsup]
Moj kolega milusic još da ostali shvate o čemu pričamo za dnjih mjesec dana …………uaaaaa već bi 7 glavi vozilo po bidu,ali strpljen spašen.Imamo love ali ju ne znamo iskoristiti.Po burzi se igramo za par kuna.Evo ja bih se zahvalio onome kolegi a više ne znam koji je,koji me je podučio nekim stvarima na Viri i odmah sam pokopčao kako stvari stoje.Prijatelju na tvoj"nagovor" oli ti prijateljski savjet sad sam investitor.HVALA.
pa ne vise svi ulagaci ovdje na forumu nemorate se bojati [thumbsup]
ne vide svi sta pisete
Ajde ljudi pogledajte ask,zadnji nalog je 1000 kuna.Da li me sad barem malo oni koji me baš ne podnose razumijete.Viro kao firma je bog na zse i to smo konstatiirali.
A sad drugi dio priče 20 ti nalog je 1000 kuna i neka se sutra neko zaigra sa 1000 ,1500 ili više komada Viro prelazi 1000.A mislite li da fondovi ne znaju šta se tu događa.Mislim da rasplet dolazi i prije nego šta sam ija, koji sam zadrti Virovac, i pomišljao.
Drago mi je da sam dio ove priče, i drago mI je za sve vas koji ste shvatili šta imate i oni koji će to ubrzo shvatiti.SRETNO POŠTOVANI KOLEGE,ZARADITE ŠTA VIŠE PA DA KRENEMO SVI ZAJEDNO NA OSLOBAĐANJE OSTALIH DIONICA$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
kolega, drago mi je da ste tako aktivni na forumu i da afirmativno pricate o ovoj dionici jer ste sto se fundamentalne podcijenjenosti u pravu…ali sto vam trebaju ovakve nebuloze??
kakvi mrtvi skokovi sa 470 na 1000 kn u jednom danu???
pa to je 112 %….ili vjerujete da su ovi nalozi fiksni i nepromijenjivi te da ce sutra biti objavljeno da jedino viro proizvodi secer u cijeloj Europi???
bio bih zahvalan na odgovoru.
lp
buksa
Ajde ljudi pogledajte ask,zadnji nalog je 1000 kuna.Da li me sad barem malo oni koji me baš ne podnose razumijete.Viro kao firma je bog na zse i to smo konstatiirali.
A sad drugi dio priče 20 ti nalog je 1000 kuna i neka se sutra neko zaigra sa 1000 ,1500 ili više komada Viro prelazi 1000.A mislite li da fondovi ne znaju šta se tu događa.Mislim da rasplet dolazi i prije nego šta sam ija, koji sam zadrti Virovac, i pomišljao.
Drago mi je da sam dio ove priče, i drago mI je za sve vas koji ste shvatili šta imate i oni koji će to ubrzo shvatiti.SRETNO POŠTOVANI KOLEGE,ZARADITE ŠTA VIŠE PA DA KRENEMO SVI ZAJEDNO NA OSLOBAĐANJE OSTALIH DIONICA$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Peyo ti si meni jako simpatičan, ali stvarno je vrijeme da se prestaneš blamirat…ova tvoja logika o "zaigravanju" i nalozima do 1000kn je nebuloza, jer tako je na 70% dionica koje imam u portfelju,dakle ako se netko zaigra za 2 dana sam milijarder..
[rolleyes]
I da te podsjetim jutros si pisao da će za mjesec – dva Viro na 1700-2000kn ako se ne varam, dakle cca 300% u plus, znaći vidimo se tamo negdje 1.4., pa ćemo znati jel to bila preuranjena prvoaprilska šala ili… [kiss]