Kolega šimun ma ok su tvoja pitanja,ali kroz ovih mjesec dana ja sam stekao dojam da si ti više za to da Viro rokne nego da ide gore.Oprosti ako sam te krivo procijenio ,ali obično šacnem ljude odmah.Pitanja koja postavljaš puno puta stoje ali više mi liče na provokaciju ,nego na nešta dobro.Ja osobno mislim da uopće nemaš dionice Vire.A kvote za koje pitaš,danas su takve kakve jesu, sutra se možda poduplaju ,ali misliš li da bi se Viro odnosno vlasnici toliko širili da su u pitanju kvote.Pa da li znaš koliko je tu novaca uloženo?Mi koji se igramo na burzi smo mala djeca sa svom našom lovom i dionicama koje posjedujemo.Još nešta ,a sigurno si pročitao taj moj post -kvote vrijede za zemlje EU. ,a sve zemlje koje to nisu slobodno kupuju od Vire.Naveo sam i primjer Ine.Potraži taj post bio je prošli tjedan.Ovo je čisti primjer našeg Hrvatskog jala.Vele stari ljudi -"čuvaj nas bože srpskoga junaštva i hrvatskog poštenja."
Još jednom oprosti ako sam te krivo šacnuo,ali djeluješ mi tako.
Još jednom -niti će moje pisanje dignuti Viru u nebo ,a niti će bilo čije pisanje srušiti cijenu Vire.Na forumu se može jako dobro složiti sa puno ljudi,stvoriti nova prijateljstva,i zajedno dolaziti do nekih rezultata koji če nas dovesti do cilja,a to je lova.To smo unazad mjesec i pol radili moji kolege -koje nikad nisam vidio i došli do jako dobrih rezultata,ububali jako puno love i još smo spremni.Za mene je to poanta FORUMA.
Sve ostalo je loše i za nas i za naše trgovanje na svim frontama.Pozdrav svim mojim poštovanim kolegama,i koliko sam vidio 20-ti nalog je 600 kuna 600 i kusur komada-kad ga skidamo???????????-ma sutra naravno.Jednom optimist uvijek optimist,a zašto -zato šta vjerujem u Hrvatsku i hrvatske firme i hrvatske ljude,pa konačno zato sam se i borio.
Samo mala ispravka navoda, da ne bi ispalo da je prošle godine falilo šećera.
Tek je počelo falit krajem prošle godine, a nije se zamijetilo ( il se ignoriralo ) dok se to u nekim dijelovima EU nije počelo ispoljavati početkom ove godine i to na način da fizički nema šećera na policama u trgovini. Procjena stoji da će definitvno falit šećera najmanje cijelu 2011.
Stvar jednostavno polako izmiče kontroli jer će ovo bit već treća godina zaredom kako je nastupio deficit u omjeru proizvodnje i potrošnje šećera. I kako to obično biva, kad resursa manjka cijena mu dramatično raste.
U 11 mj. 2010 su u EU iz tko zna kojih razloga donijeli plan o izvozu šećera u visini 350 tisuća tona za ovu godinu, a samo par mjeseci kasnije se shvatilo da šećera nema, ili točnije rečeno, neće bit, da se pokriju već ugovorene narudžbe. Kad se crta podvuče ukoliko se ne intervenira uvozom, moglo bi stvarno i dramatičnije ponestati šećera, a kakve bi to ostavilo posljedice, nek svako procjeni sam.
http://www.google.hr/url?sa=t&source=web&cd=3&ved=0CDUQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.cnbc.com%2Fid%2F15840232%3Fplay%3D1%26video%3D1697913449&rct=j&q=where%20are%20sugar%20prices%20going%20in%202011&ei=pUdQTc6yI4vHswbdlKiQDQ&usg=AFQjCNERcTCXguYk6tB_8g9LmLcpOw4rUQ&cad=rja
sugar supplies on critcal level-prices have to stay up for a long period of time
"Viro i Ina bolji nego 2009"———Samo djelić iz jednog od prijašnjih postova.Samo 2 firme se spominju kao dobitnici za 2010 godinu.Sad si poštovane kolege pogledajte na koliko je Ina odletjela i probajte usporediti ili predpostaviti na koliko će Viro odletjeti.Ali ne bez veze rekla kazala nego na osnovu svojih poslovnih rezultata.Niti jedna firma u Hrvatskoj nije toliko povećala temeljni kapital kao Viro.A tek je počela.Najjači projekti tek kreću,a ako Viro preuzme i Osječku sladoranu,o čemu se isto šuška……………
Moj kolega milušić dobro veli-zlatni rudnik.
peyo imam dionice vira ali nakon šta su me prevarili ovi špekulanti sa burze budući na sam ulazija na 1650 pušem na sve.a šta da mi je trebala ta lova kad je dionica bila na 200. Moga bi se ubit. Zato me sad zanima vezano za Viro i nemoš mi zamjerit na tome.
Iman oko 100 komada Vira.
Kolega strpitese prije par godina ja puko i izašo iz croatije a ona ošla na 12 oookn,(nisam bio u minusu),evo sad računam na slaatinskoj banki bi imao oko 15mil kn.Isto tako špekulanti mešetari i brokeri počeli pametovat i tužbe jugo banaka .Mislim da je kol.peyo u pravu pogledajte graf vire do 2015 biti če ko mont blank. [cool]
Sory vec sam ti to napisao,ali nemoj biti pesimista jer ubrzo ces izvuci svoj kapital,samo ti tvoji komentari……….ima ih puno koji namjerno iz samo njima znanim razlozima plase ljude.Sory jos jednom i sretno.
Rado čitam postove ovdje jer ima pojedinaca koji dosta znaju o ovoj temi. Ja sam isto ulazio u VIRO na 1660kn…Daj Bože da bude sve kako pričate i da se cijena vrati na ono što je bilo. Međutim, žalosna je činjenica da na našoj burzi najviše utjecaja imaju špekulanti i veliki igrači, a puno manje podatak kakva je koja firma i kako posluje. Osobno ću biti jako sretan ako se cijena VIRA vrati na pola onoga što sam uložio. Sve iznad toga je bonus….
Kol.da bi vratili uloženo ja sam u nekim dionicama morao iči na dokup po min.cijenama pa sam smanjio prosjek,međutim puno ljudi je razočarano nemaju keša ili nežele više ulagat.Ovaj moj post nije nagovor na kupnju….na viri nisam u minusu jel je dionica rudnik zlata. [huh]
"na viri nisam u minusu jel je dionica rudnik zlata". Mislite "jer je". Time nesto objasnjavate. S "jel" se postavljaju pitanja.
Ako je d.d. dobar, cijena nam ne mora biti presudna, nek u sljedecih x godina isplaćuju prosjecno 40-50 kn dividende, cijena ionako mora rasti, ako ne bude nekih izrazitih vremenskih nepogoda itd. zato bi trebalo saditi repu sto vise, pa taman se stvarale zalihe…jer kad bude nepogoda nasim poljoprivrednicima, bit ce vjerojatno i u okolici, a secer nema rok trajanja, ako je dobro skladisten.
Kol.da bi vratili uloženo ja sam u nekim dionicama morao iči na dokup po min.cijenama pa sam smanjio prosjek,međutim puno ljudi je razočarano nemaju keša ili nežele više ulagat.Ovaj moj post nije nagovor na kupnju….na viri nisam u minusu jel je dionica rudnik zlata. [huh]
strpljivo kolega na pola će vam se vratit, ovo je je što kažete vrlo pouzdan rudnik, šećer se ne izvozi čekaju se ljepše cijene šećera, 20% ljepše
bolje se nakrcat jer će u trenu jako skočit ,a onda nema povratka:
3. veljača 2011.
1000 najboljih hrvatskih poduzeća – Vukovarsko-srijemska županija
Sladorana
Tvornica za proizvodnju šećera iz Županje od 2009. je u vlasništvu tvrtke Viro. U 2010. ostvarila je svoj povijesni rekord i unatoč godini s lošim vremenskim uvjetima proizvela 200.000 tona šećera. Iste je godine uloženo više od 40 milijuna kuna. Jedina je Hrvatskom fondu za privatizaciju dostavila ponudu za kupnju 76 posto temeljnoga kapitala županjske tvrtke Slavonija nova, ponudivši 57,28 milijuna kuna. Ponuđeni iznos je oko sedam milijuna kuna viši od početne cijene, a tvrtka se obvezuje uložiti 10 milijuna kuna u idućih pet godina i zadržati svih 98 radnika. U 2009. je proizvela 73.000 tona šećera.
…
Pogledajte ask,4,5 malo ljepsih naloga,bid supalj ko i svaki dan,pa to bi vam kolege trebalo puno reci.A kad veliki ulaze,onda kad vide da se stvarno nesta dogada.E a to ce biti izmedu 600 i 700 i tada krece igra.Dok god ima malo transakcija i konkretnih naloga sami stvaramo cijenu,jer nismo zanimljivi brzima,ali velikima to je druga stvar.Pa svi nalozi unazad mjesec dana preko 500 komada su otisli odmah,sta od strane trezora ,ali i jos nekih koji se ne izjasnjavaju.Ovo sta je trenutno na asku je sica za njih jer euforiju stvaraju oni ali na puno vecim cijenama.Ponavljam sjetite se ine…
Cijena Vire ce u narednih mjesec dva biti izmedu 1700 i 2000,a tu ce i ostati,jer stvarno ima razloga i opravdanja za takav rast.