VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šaleći se na račun novinarskog upijanja jeftinih reklama od strane svjetskih kompanija koje lijepo pakiraju svoje ideje a prodaju ih relativno jeftino (uz dobar profit), plasirat cu jednu "patku" ravnu opetovanim vijestima gdje sve IKEA ne dolazi. Dakle, top vijest jest da "VIRO ne preuzima Red Bull racing" premda je bilo naznaka 🙂

http://www.poslovni.hr/vijesti/slavonija-nova-zupanjskoj-sladorani-171350.aspx

OBAMA................SPASITELJ

treba nadokupit, sve ispod 460 je još danas jeftino

Bravo ddario idemo na 500 do kraja tjedna do 700?????????Mislim da je doslo i nase vrijeme fala bogu.
Pozdrav postovani Virani.

peyo

aa kad ce izvjesce

nakon prvog utovara od prije kojih mj. dana danas sam nadokupio jos onih 80 kom. prije velikog udarca po bidu pred kraj (valjda opet trezor).

lp

buksa

"Day after yesterday"

Rekao sam već ,a i opet ću-o Viri je sve rečeno u zadnjih mjesec dana ,i stvarno su kolege i ja sa njima dali si truda i iskopali svega i svačega.Zaključak je bio- da kad je viro bio na 1780 kuna -bio je samo Viro,tvornica šećera.A danas kad zbrojite šta je Viro sve kupio i raširio svoju djelatnost na ostale grane,a najvažnije energija iz biomase,-danas mu je cijena 450 do 460.Sad koliko će Viro porasti do objave koja bi trebala biti polovicom 3 mjeseca i koliko će odletjeti u nebo nakon izvješća ostaje upitnik.Stvar je i u nama malima koliko znamo procijeniti vrijednost bilo koje naše firme,ili ćemo ko i političari-ma to ne valja treba prodati za kunu.Ja tvrdim da Viro vrijedi više od 1780 kuna najviše cifre koju je imao ikada,i od svoje teorije ne odustajem.A sad ostali …………vidjet ćemo.Usvakom slučaju svima SRETNO.

peyo

Peyo slazem se u potpunosti sa ovim sto si rekao,recimo ja sam Viro kupovao na 1500kn i vjerujem da vrijedi i danas toliko i da ce se kad tad vratiti na tu cijenu i da nece trebati puno cekati,nema veze sto sam sad na 1/3 te vrijednosti otprilike, ulagao sam novce koje necu trebati tako brzo.Kupovao sam ga opet i na vrijednosti oko 400kn.Planiram ga jos donakupiti.Znam sto kupujem i ulazem dugorocno.Svakako rade cu novce drzati u dobroj firmi nego na banci.Lp svim dionicarima.

aa kad ce izvjesce

Apsolutno je kolega nebitno šta će pisat u ovom izviješću, makar je jasno da će bit među top10 za prošlu godinu među svim ovim firmama na burzi.

Daleko je bitnije ono koje će bit prikazano za godinu dana. A tad će se ove cijene dionice stvarno doimat smiješne. Ljudi nisu ni svjesni šta u konačnici znači manjak šećera na europskom tržištu, šta to znači kad ga nestane na policama, kao šta je u Portugalu. A bome se predviđa gadan manjak kroz cijelu godinu…a viro se s druge strane širi li se širi, prvo sladorana, a sad preko sladorane i slavonija nova… Brutalka, ma meni je smiješno gledat ovo, pa neću ni razmišljat da uđem u ikakve prodajne transakcije prije 700-800 kuna. A onda ću tek procjenjivat moguć rast prema situaciji na tržištu da ne prodam prerano. Makar na burzi se događaju čudne stvari pa treba imat strpljenja. No da ne lupetam živi bili pa vidjeli, ja sam strpljiv čovjek, godina se brzo okrene. Samo pametno sa svojim novcem.

never surrender

aa kad ce izvjesce

Apsolutno je kolega nebitno šta će pisat u ovom izviješću, makar je jasno da će bit među top10 za prošlu godinu među svim ovim firmama na burzi.

Daleko je bitnije ono koje će bit prikazano za godinu dana. A tad će se ove cijene dionice stvarno doimat smiješne. Ljudi nisu ni svjesni šta u konačnici znači manjak šećera na europskom tržištu, šta to znači kad ga nestane na policama, kao šta je u Portugalu. A bome se predviđa gadan manjak kroz cijelu godinu…a viro se s druge strane širi li se širi, prvo sladorana, a sad preko sladorane i slavonija nova… Brutalka, ma meni je smiješno gledat ovo, pa neću ni razmišljat da uđem u ikakve prodajne transakcije prije 700-800 kuna. A onda ću tek procjenjivat moguć rast prema situaciji na tržištu da ne prodam prerano. Makar na burzi se događaju čudne stvari pa treba imat strpljenja. No da ne lupetam živi bili pa vidjeli, ja sam strpljiv čovjek, godina se brzo okrene. Samo pametno sa svojim novcem.
[/quote]

slažem se da su ovo potezi koji će se reflektirat u budućnosti, međutim mene brinu kvote, jeli se zna što oko toga, kad je na redu poglavlje poljoprivrede, jeli se zna šta

pa vidi ako u Europi fali šećera, a prošle je godine falilo (naprimjer bio je jedan članak da su u portugalu police prazne što se tiče šećera) onda mislim da u obzir dolazi i promjena kvota za EU!

aa kad ce izvjesce

[/quote]

slažem se da su ovo potezi koji će se reflektirat u budućnosti, međutim mene brinu kvote, jeli se zna što oko toga, kad je na redu poglavlje poljoprivrede, jeli se zna šta
[/quote]

Samo mala ispravka navoda, da ne bi ispalo da je prošle godine falilo šećera.

Tek je počelo falit krajem prošle godine, a nije se zamijetilo ( il se ignoriralo ) dok se to u nekim dijelovima EU nije počelo ispoljavati početkom ove godine i to na način da fizički nema šećera na policama u trgovini. Procjena stoji da će definitvno falit šećera najmanje cijelu 2011.

Stvar jednostavno polako izmiče kontroli jer će ovo bit već treća godina zaredom kako je nastupio deficit u omjeru proizvodnje i potrošnje šećera. I kako to obično biva, kad resursa manjka cijena mu dramatično raste.

U 11 mj. 2010 su u EU iz tko zna kojih razloga donijeli plan o izvozu šećera u visini 350 tisuća tona za ovu godinu, a samo par mjeseci kasnije se shvatilo da šećera nema, ili točnije rečeno, neće bit, da se pokriju već ugovorene narudžbe. Kad se crta podvuče ukoliko se ne intervenira uvozom, moglo bi stvarno i dramatičnije ponestati šećera, a kakve bi to ostavilo posljedice, nek svako procjeni sam.

never surrender

New Report

Close