VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

moze li mi tko reci zasto viro kupuje svoje dionice, jel to znači da će bit lijepe dividende ili…..

nema to veze s dividendom
[/quote]
možeš li mi objasnit malo pobliže
[/quote]
a neznam možda kupuje za podijelu managerima

al isto malo me trta doguralo je do 20 % prinosa a sad se nagnulo i na nekih 17 % samo me strah da tramvaj nije došao do okretišta i sad vozi u suprotnom smjeru.
Neznam zanima me taj izvještaj više od ičega.

quote=cone]
http://www.hospitalija.hr/k/etanol/24/Kategorije.aspx

1 litra p.a. etanola 96% u maloprodaji (to je najbolji laboratorijski alkohol) košta 123,2kn. odbijmo pdv, znaci hospitaliji ostaje 100 kn. Hm…ako bi sladorana ulozila u najfiniju rafinaciju etanola i isla do p.a. stupnja, mogli bi postati proizvidjac kemikalija..barem alkohola…litra čistih 50 kn npr…jel to realno? pa nek prodaju par milijuna litara…fin izvor prihoda…? dakle, šećer, alkohol, octo i sladoliq plus rezanci…ustede u energiji…bez pretjerivanja..100 ojra mora biti cijena kad tad.

Na etanol i alkoholna pića plačaju se trošarine, dakle izračun nije takav. ( http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2009_07_83_2020.html ). Ovako kaže:

Članak 46.
(6) Trošarina na etilni alkohol plaća se u iznosu 5.300,00 kuna po hektolitru čistog alkohola.

Postoji i mogućnost denaturiranja u kojem slučaju etanol ne podliježe trošarinama, ali nije niti prehrambeno prihvatljiv.
[/quote]

Hvala na komentaru. To sam zaboravio komentirati a upravo se radi o trosarinama. Znaci 53 kn po litri. Hm, znaci 47 kn je hospitalija na nuli….onda je prodajna cijena koju uprihodi sladorana po litri rafiniranog etilnog alkohola 99,5% vol/vol oko 30 kn?

Sto se tice badela i seljenja proizvodnje octene kiseline tj alkoholnog octa, meni to vise zvuci kao da su dali sladorani mogucnost povecane proizvodnje alkohola jer se odmah na licu mjesta visak alkohola odvodi u aerobni proces dobivanja octene kiseline, pa nema tog troska prijevoza alkohola do sesveta. Vjerojatno sladorana nije imala tu opremu, koju joj je sada badel doveo u dvoriste, a kako su dogovorili prodaju proizvoda i distribuciju??? Ciji su fermentori, ako je zemljiste od sladorane, po kojoj cijeni to sladorana radi? Isplati se i jednima i drugima, jer sigurno da ce sladorana sada zaraditi u obje faze melasa-alkohol, alkohol-octena kiselina. Finalni proizvod moze biti konkurentniji, a zadrzava se brand koji je najjaci na ovim prostorima. Encijan je ok, ali ne vjerujem da moze prarirati kolicinom. Zvijezda takodjer radi octo..Hm..itd…

Sto ce badel s tom sada slobodnom povrsinom u sesvetama..?? da li ce prodati…itd…

Evo novo sa CNBC I fao a Cijene pšenice ,šečera i ulja če rasti….. [cool]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

http://www.poslovni.hr/vijesti/zoellick-suocit-cemo-se-sa-sirim-trendom-povecanja-cijena-hrane-i-robe-171088.aspx
da evo i ovdje

Ma ljudi sta je rekao moj kolega " ili si investitor ili nemas na viri sta traziti."
Investitori su ostali i dobro je da su izasli brzi.Ni meni nije drago sta pada,ali pa to je samo jedan los dan,a i jos mu nije kraj.Jucer 600 komada u susu pred kraj,a danas malo vise komada cijeli dan.
Ajmo vidjet kraj i ne zaboravite jedni su izaslki,ali neko ih je i kupio……….

peyo

E da su mi sve dionice kao Viro !
Malo je stabilnijih dionica od ove. [proud]

http://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/utvrdjivanje-proizvodjacke-kvote-za-secer/3628/

a da malo izađemo na ulice oko pravih pitanja, a ne odi mi dodji politike. viro ima kapacitet znate koliki, 275 tisuca tona a EU cijeloj HR nudi 182 tis tona? Čobi hrabro trazi 193 tis tona, vau kako se drznuo. Zasto ne trazi 500 tis tona? Jer smo se borili za neovisnost 🙂 :-)…smiješno. Zasto bismo prihvatili ograničavanje proizvodnje? Da li se ta kvota odnosi samo na prodaju secera u EU, ili se odnosi opcenito da se zabrani nekome da proizvede vise od toga? O cemu se tu radi zapravo.
Da li Sladorana misli proizvoditi npr fruktozu kao alternativni secer?
Koja je cijena sladoliqua?

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/1587-08-VIRO_prerada.pdf

http://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/utvrdjivanje-proizvodjacke-kvote-za-secer/3628/

staro ali zanimljivo.

U svakom slučaju sam za pobune po svim pitanjima, ulazimo u EU spustenih gaca.

gdje god imamo nesto za proizvest onda nam se nametne kvotu a sve te kvote su manje od sadasnjih ili potencijalnih mogucnosti proizvodnje.

Evo me doma.Teško je radit preko mobitela,pa sam imao puno pravopisnih grešaka.
Mislim da ste svi Vi koji ste danas rušili shvatili da ste spušili,i da ćete ponovno na bid,jer tko će kupovat po asku kad i na bidu možeš skupiti koju dionicu.Dokaz Vam je sami kraj.Pa čemu bježarija ,nisu ovo bauštelci,da uđeš ,dekneš par sto kuna pa bris van.Pa jer ne vidite da je bid šupalj odnosno skoro pa ga i nema.Jedan jači udar i ode u negativnu blokadu.A zašto -jer se nekolicina Vas uplašila.Na Viri je zarada sigurna samo ne dolazi preko noći.Onaj tko uđe morat će pričekati još barem njesec i pol.Onih par naloga zastrašivača je jedino malo jače na asku,pa zar Vam to ništa ne govori.Pa jutros je zadnja 20-ta cijena bila 600,i da ste malo bili čvršći pala bi sva tri stopera.VIRO će let u nebo imati tek na objavi godišnjeg rezultata,a tada stoperi neće biti ispod par tisuća komada.A viro gdje stane tu će i ostati,a to je troznamenkasta cifra.Probajte pročitati postove unatrag mjesec dana,stvarno smo si dali truda da nađemo istinu i još ju nismo našli,ali smo ja i svi kolege uraspravama jako blizu.A baš ta istina diže Viru iz dana u dan i ljudi počinju shvaćati da je Viro podcijenjen do bola.Možda ga ja i precijenjujem,ali ja čvrsto vjerujem u ono šta pišem i toga se držim.Ne bojte se pozdrav i SRETNO.

peyo

Ispravak-.A viro gdje stane tu će i ostati,a to je troznamenkasta cifra-Ne troznamenkasta već četveroznamenkasta.

peyo

New Report

Close