VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nisam ni ja.Ta točka 7 i 8 jesu točne, e sad dali je to kupljeno ili ne-nemam pojma to sam izvukao iz postova kolega i na Sisak info,a jel točno saznačemo uskoro.Ako je- onda je to juhuuuuuuuuuuuuuuuu.Napisao sam u uvodu——-"Ako su sve priče točne makar i ne sasvim imamo savršeno zatvoreni krug."

peyo

BADEL NA KORAK DO PRESELJENJA PROIZVODNJE U ŽUPANJU
Proizvodnja robne marke “Kisko”, dugogodišnjeg lidera na hrvatskom tržištu u kategoriji octa, trebala bi se uskoro preseliti u Županju!

Pri kraju su, naime, pregovori predstavnika Badela s čelnicima županjske Sladorane o preseljenju Badelove proizvodnje iz pogona u Sesvetama u pogon za proizvodnju etilnog alkohola u županjskoj tvornici šećera. Predsjednik Uprave Sladorane Luka Burilović potvrdio nam je kontakte no, o pojedinostima za sada nije želio govoriti.

Neslužbeno doznajemo da su predstavnici Badela već nekoliko puta posjetili Županju i detaljno snimili stanje u županjskoj špiritani, a ovih bi dana trebali sjesti za stol s vlasnicima tvornice i dogovoriti konkretan način suradnje za koju je otvoreno nekoliko opcija. Badel Sesvete, kao i Badel 1862 među najvećim su kupcima županjskog etilnog elkohola čija je godišnja proizvodnja 11 milijuna litara.

Preseljenjem proizvodnje žestokih alkoholnih pića i poznatog octa Kisko povećao bi se kapacitet proizvodnje u pogonu špiritane u županjskoj Sladorani, proširio asortiman proizvoda i, dakako, zaposlio određen broj ljudi. Treba podsjetiti na podatak da je prije 12 godina, u vrijeme zlatnog doba Županjske banke, koja je tada participirala u vlasničkoj strukturi Sladorane, u županjskoj tvornici šećera bila otvorena tvornica alkoholnih pića “Granal”, prenosi glas-slavonije

Vijesti tagirane ‘Segestica’ 3Prodana Segestica!
Za 24, 2 milijuna kuna novim vlansikom sisačke Segestice postala je tvrtka Badel d.o.o. proizvodnja alkohola, alkoholnih pića, octa i kvasca sa sjedištem na zagrebačkom Žitnjaku. Ova tvrtka nema veze sa Badelom 1862.

Objavio dpreradus 20. 01. 2011. u 15:01

Evo malo zbrčkano ali konkretno.

peyo

quote=cone]
http://www.hospitalija.hr/k/etanol/24/Kategorije.aspx

1 litra p.a. etanola 96% u maloprodaji (to je najbolji laboratorijski alkohol) košta 123,2kn. odbijmo pdv, znaci hospitaliji ostaje 100 kn. Hm…ako bi sladorana ulozila u najfiniju rafinaciju etanola i isla do p.a. stupnja, mogli bi postati proizvidjac kemikalija..barem alkohola…litra čistih 50 kn npr…jel to realno? pa nek prodaju par milijuna litara…fin izvor prihoda…? dakle, šećer, alkohol, octo i sladoliq plus rezanci…ustede u energiji…bez pretjerivanja..100 ojra mora biti cijena kad tad.
[/quote]
Na etanol i alkoholna pića plačaju se trošarine, dakle izračun nije takav. ( http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2009_07_83_2020.html ). Ovako kaže:

Članak 46.
(6) Trošarina na etilni alkohol plaća se u iznosu 5.300,00 kuna po hektolitru čistog alkohola.

Postoji i mogućnost denaturiranja u kojem slučaju etanol ne podliježe trošarinama, ali nije niti prehrambeno prihvatljiv.

Moto Nautilusa: MOBILIS IN MOBILI

čestitke za RBA OMF sa izlazom na 345 kn sa cca 8000 komada……

još da dodam to su kupovali po 1300 kn ……….

nema kaj IZVRSNOST na djelu ……..

Znaš onu frazu, možda su im hitno trebale pare…
recimo za novu reklamu
[wink]

I fond menađeri griješe, pa ljudi su. Al ovdje je i dalje prosječno dosadno, iako je u zadnje vrijeme nešta živnulo..cijena tek na 450,pih. Šta se čeka? Neonska reklama?
[/quote]

trebalo im za inu… [lol] …bila im skupa po 1500, pa su ju placali 3000-3500…nema veze necemo im zamjeriti…vjerujem da ce tako i nama pomoći…zamislite da samo izdvoje 1 % kapitala, kojeg su ulozili u inu zadnja 2 mjeseca, za kupnju dionica vira i njima slicnih…neznam sta cekaju…vjerovatno im skupo [rolleyes]

OBAMA................SPASITELJ

Sve je rečeno šta se reći moglo ,ko nije skroz u toku neka pročita zadnjih 100-tinjak naših postova,u kojima su traženja,rasprave,svađanja,prepucavanja,ali svi zajedno smo došli do jednog jedinog zaključka-VIRO je br.1 na zse danas.Od strane Vire je bilo toliko malo informacija,tako da smo iz tog malo slagalicu sastavili svi zajedno.Zato zahvaljujem svim kolegama koji su sudjelovali u raspravama i sorry ako je bilo povrijeđenih ,ali to je stvarno u žaru borbe.Sad nam preostaje samo pričekati,sutra po postu kolege milušića kad Viro ima prezentaciju i izvješće za 4.-ti kvartal i na kraju godišnje izviješće.Cijena dionice,toliko da svi zaradimo i oni koji su u Viru od velikog potopa,pa svih nas od 300 ,400 pa na dalje.Moram samo još jednom naglasiti-Ina će biti malo dijete prema Viri,a kad se i na Viri kapital otvori naša burza napokon kreće u pravom smjeru-up,up,up,up.Pozdrav svim dioničarima malim i velikim evo krećem na posao pa put Lijepe Naše.SRETNO.

peyo

7. SLADORANA sebi seli dio proizvodnje Badela -alkohol i ocat,znači preuzet je i Badel
8. Badel kupuje Sisačku Segesticu -još jedna tvornica

Jeste sigurni da je prebacivanje proizvodnje kupnja?
Nisam siguran da je ovo točno.

za ovo boldano –> [thumbsup] [lol] pitanje za milijun kuna

+ to nije ista tvrtka –> http://zse.hr/default.aspx?id=33837 znači badel d.o.o. i badel 1862 d.d.

Da kolega to pitanje sam postavio prije 15 dana i nsam nasao odgovor.zato sam i napisao u postu "Ako su sve priče točne makar i ne sasvim imamo savršeno zatvoreni krug."
A i izvinuo sam se u zadnjem posto svima koje sam isprovocirao,zato nemoj biti zlopamtilo.A ako vec nemas Viru pa kupi ga jos tije na akciji.

peyo

eve prilike, na asku skoro 400 dijonica za ispod 460kn. ja da imam još municije odma bi kupijo.

moze li mi tko reci zasto viro kupuje svoje dionice, jel to znači da će bit lijepe dividende ili…..

moze li mi tko reci zasto viro kupuje svoje dionice, jel to znači da će bit lijepe dividende ili…..

nema to veze s dividendom

nema to veze s dividendom
[/quote]
možeš li mi objasnit malo pobliže

Alo vani je sve u minusu dragi moji dusebriznici,zanimljivo je kako se neki javljaju samo kaad Viro pada………..sta li to moze znaciti.A i jos su 2 sata do kraja,na kraju se mrtvi broje.

peyo

New Report

Close