Sjajan odgovor. Ostao sam bez riječi. Sad stvarno vjerujem da ste ozbiljan i respektabilan investitor.
Ali još uvijek nam niste rekli od kud vam informacija da će Viro ići u dokapitalizaciju.
Ili ste to jednostavno izmislili?
Ma ne ljuti se kolega -na forumu kad izmišljaš lažeš i petljaš prvo te moderator neće pustiti ,a drugo kršiš zakon.O VIRI pišem već mjesec dana i uvijek imam nešta za reći-nešta šta iščeprkam na internetu ,nešta šta čujem od mojih radnih kolega,nešta od kolega sa foruma………svuda.Stvarno sam jedno vrijeme ozbiljno razmišljao o dokapitalizaciji,ali evo u današnjim postovima sam ti to sve bacio na stranu.Viro ne samo da ne ide u dokapitalizaciju nego se razvija vlastitim sredstvima.I stvarno kapa dolje.A ako očekujete da ćete dići lovu u 2 dana to zaboravite.Ja nikad ne kupujem ispod 4 znamenke,nekad u ratama nekad po asku pa u debelu blokadu.Dovoljno ti je to da sam veliki potop preživio u plusu.Dugo sam u ovom poslu ,ali tek ljetos sam se prijavio na forum kad su počeli mlatit praznu slamu.VIRO je dionica koja će meni donesti debelu lovu -a zašto ,jer se ja samo igram,za mene novac nije novac nego brojke i nisam sa ničim opterećen.Samo lagano,jer na brzaka se samo djeca rade.
PS. stavi kapu……
Kolega, pošto očito ne znate staviti link, ja ću vam pomoći:
http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/66056/rbpid/255f2e07-6c60-4efa-b9e7-d49bfb7bd721/Default.aspx
A vi mi pokažite gdje se u tekstu spominje dokapitalizacija Vira.
Osim toga, mislim da imate problema sa tipkovnicom.
malo se potrudi…potrazi moje postove pod 2007-2008 godinom…ja sam tada stavio taj link gdje se spominje dokapitalizacija…intervju je bio vezan i uz preuzimanje sladorane…
frckavi evo link sa poslovnog…nemogu nac intervju sa zadrom…imao sam ga negdje na kompu ali dosta je vremena proslo…ako ti se da kopaj po postovima pa ako ga nađes stavi ga…
http://www.poslovni.hr/vijesti/promjena-odluke-o-dokapitalizaciji-secerane-viro-130250.aspx
Ćao bratanci šta bi rekao jedan kolega,evo poslije dugug vremena da nešto napišem. Moram kazati da me je VIRO pogodio začuđujuče dobro prema predviđanjima, čak štoviše usuđujem se reći ako pređe magičnu granicu od čini mi se 425kn ide daleko up.E sad , treba imati m.. i odigrati pravu igru ili ….
Bilo kako bilo, čestitam svim ulagačima u ovu dionicu na zavidnim rezultatima i pazite kada trpate šećer sa polica da bude Viro ili Sladorana jer svaka kap kvasi.
Bratanci, nemojte da se zavadite zbog nebitnoga. Ne ulažemo mi u Viro zbog dokapitalizacije razumeš ti, nego zbog toga što je ovo mnogo dobra, jaka, stabilna i profitabilna fabrika a cena hartije mnogo jeftina razumeš ti. Ajde bratanci nemojte da se svađate, sve će to lepo da budne. Ako bude dokapitalizacije lepo bogami, ako ne bude onda još bolje. Ja ne volim nove emisije hartija. To je za neuke ćurke ne shvataju da je sve pitanje cene u odnosu na kapital. Ako dokapitalizacija bude preko tristapedeset kuna svi će da omastimo brk razumeš ti mene.
Danas sam bio u Županji i razgovaral sam sa ljudima,vrijeme je ulaganja u kampanju šečerne repe treba osigurat repro materijal itd.Pričekajte do ljeta ,ovog gore ništa ne kužim,,,,, [lol]
Cijena
15.01.2011.
Nakon mlijeka poskupljuju meso, šećer i kruh
Većina zemalja Europske unije predviđa da će u ovoj godini cijene hrane porasti 10 posto. U Hrvatskoj su dvije najveće mljekare nakon rasta otkupnih cijena, ali i više cijene goriva na početku 2011. najavile da će mlijeko biti 5 posto skuplje. Proizvođači su već najavili poskupljenje mesa, zatim šećera čija će cijena biti 20 posto viša, te kruha u prosjeku za 5 do 10 posto, ovisno o proizvođaču. U Hrvatskoj…
I z AGROKLUBA 15.01.2011.
Šećer ode gore 20 posto?????????
Loše za građane,dobro za nas,a vele da još nije dostigao cijenu kao u EU??????????
"U Sladorani već imamo vlastitu proizvodnju struje od 8,5 megavata, ali nam još trebaju fermentori za proizvodnju plina, u kojima biomasa mora odležati. No, gradnja novog bioplinskog postrojenja od 8,5 megavata investicija je teška oko 15 milijuna eura, a za takve investicije članice EU daju 50 posto bespovratnih sredstava. Zato ćemo s tom investicijom ipak pričekati ulazak Hrvatske u EU", objašnjava Zadro.
PONOVNO SE VRAĆAM NA DIO GOVORA ZADRE JER JE OD KLJUČNE VAŽNOSTI-ZAŠTO-?
Viro ima energanu oli ti turbinu od 31,5 megawata i to zadovoljava njihove potrebe za električnom energijom.Ali turbina vozi na mazut i troškovi proizvodnje struje su veliki.Sladorana koja je u Virinom vlasništvu posjeduje turbinu od 8,5 megawata i to bi bio projekat koji bi uz te fermentatore prebacio proizvodnju struje sa mazuta na bioplin koji Zadro spominje.Za to bi se koristili predpristupni fondovi iz EU,a dio iz vlastitih sredstava.Na taj način bi sladorana vozila na takoreći besplatnu energiju.Taj sistem bi se prebacio i na 4 puta veću turbinu u VIRI.To bi značilo da bi se šećer proizvodio i do 70 posto nižoj cijeni te VIRO postao gigant u proizvodnji šećera u cijeloj EU.Da je ovo šta pišem istinito potvrđuje i to šta su trenutno u otkupu Slavonije sa silosima i na taj način idu na ruku kooperantima,ali i sebi.Ja sam strujić po struci i jako dobro znam šta znači imati skoro besplatnu energiju.
Sama EU,traži od svih zemalja alternativne načine proizvodnje struje-voda ,vjetar,sunce,a VIRO je prema tome odradio fantastičan posao-Proizvodnja šećera sa vlastitom energijom koja u malim količinama zagađuje okoliš,a izlazna cijena proizvedenog šećera niže i do 70 posto.U 5 godina ta bi se investicija isplatila i u VIRI I U SLADORANI.
E sad dolazi ona priča gdje me je frckavi udavio-dokapitalizacija.Da li će VIRO uspjeti cijeli projekat odraditi sam ili će za dovršenja tog projekta morati u dokapitalizaciju-to ne znam.Ali znam da UPRAVA VIRE IMA JAKO SPOSOBNE LJUDE I JA IM JOŠ JEDNOM OVIM PUTEM ČESTITAM-SVAKA ČAST,MISLIM DA IDETE NE SAMO RAVNOPRAVNO U TRŽIŠNU U TAKMICU U EU NEGO ĆETA BITI BROJ 1.
A cijena dionice VIRE-ljudi moji jako blizu inine samo treba pričekati i to ne dugo jer do 6.tog mjeseca mi smo u EU.
VIRO JE BIJELO ZLATO ZA NAS MALE ULAGAČE,A ZA VELIKE DRAGULJ.
…
A cijena dionice VIRE-ljudi moji jako blizu inine samo treba pričekati i to ne dugo jer do 6.tog mjeseca mi smo u EU…
Imam Viro ali… [lol] [lol] [lol]
peyo, ne znam gdje nalaziš sve te podatke, ali dio njih je budalaština.
viro ima generator 3,5 puta manje snage koji ide na paru koja nastaje sagorijevanjem plina (kao što je spomenuto u intervjuu u poslovnom, link na par stranica prije) mazut je backup u slučaju nestanka plina.
i još, šećer u sirovoj/žutoj kampanji nastaje iz sirovog šećera od šećerne trske, znači ne uvozi se trska kao što je netko na par stranica prije napisao.
ne postoji "skoro besplatna energija", to je notorna glupost. niti će u bliskoj budućnosti postojati išta slično, no to je sad druga priča. ili nisi "strujić" po struci ili namjerno obmanjuješ ljude, ne znam… pazite se ovog lika!
samo sam htio raščistiti ove stvari. hvala svima ostalima na odličnim komentarima na temu!