VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo dokaza http://www.moneynews.com [shocked]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Sory prijatelju ali djelomično si u pravu-vani su skočile sve dionice i to ohoho u odnosu na naše.Ali VIRO zadnjih mjesec dana ima stabilan konstantni rast sa 300 na 400 i kusur.Prema ostalim našim dionicama osim naravno Ine,koja je napravila bum na našoj burzi,VIRO je narasao najviše bez puno nagađanja ,prepucavanja i burek igranja.Jer on nije dionica zanimljiva za brzo okretanje love kao puno naših firmi.On jednostavno raste potpomugnut trezorom i nama kojima smo napokon shvatili i pronašli po meni najjaču dionicu danas.Opet se moram osvrnuti i na dioki,ptkm i janaf,i kompletnu energetiku i hranu-npr belje,mlinovi…..Volio bih da VIRO odleti u jednom danu ,i to nije nemoguće jer danas je dvadeseti nalog ujutro bio 530,i da se našao neko sa debelim mudima Viro bi brzo prešao 1000.Ali mislim da to ipak nije realno jer su se ljudi u protekle 2 godine dobro opekli,zato je oprez prisutan.Ruku na srce danas koju god dionicu ubodeš zaradit ćeš i to po meni jako jako brzo-prije ulaska u EU,jer ako ne skoče cijene dionica pokupovat će nas stranci,a onda zbogom lijepa vremena.Po mom skromnom mišljenju -znam da sam dosadan VIRO do godišnjeg izvješća između 700 i 1000.Pa sad živi bili pa vidjeli.

peyo

Pitat ću možda glupo pitanje ali.. svi očekuju ogroman rast dionica pred ulazak u EU.. jel može netko dat primjere iz drugih zemalja? Kakvo je bilo stanje/kretanje na burzi uoči ulaska u EU u Poljskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj..?

evo da nebude dosadno ako si za ja kažem 500, tko bliži pobjeđuje drugi potroši jendu dionicu na klopu i cugu. Al bi volio izgubit. posjedujem 4xx dionica jedna više manje

Sory prijatelju ali djelomično si u pravu-vani su skočile sve dionice i to ohoho u odnosu na naše.Ali VIRO zadnjih mjesec dana ima stabilan konstantni rast sa 300 na 400 i kusur.Prema ostalim našim dionicama osim naravno Ine,koja je napravila bum na našoj burzi,VIRO je narasao najviše bez puno nagađanja ,prepucavanja i burek igranja.Jer on nije dionica zanimljiva za brzo okretanje love kao puno naših firmi.On jednostavno raste potpomugnut trezorom i nama kojima smo napokon shvatili i pronašli po meni najjaču dionicu danas.Opet se moram osvrnuti i na dioki,ptkm i janaf,i kompletnu energetiku i hranu-npr belje,mlinovi…..Volio bih da VIRO odleti u jednom danu ,i to nije nemoguće jer danas je dvadeseti nalog ujutro bio 530,i da se našao neko sa debelim mudima Viro bi brzo prešao 1000.Ali mislim da to ipak nije realno jer su se ljudi u protekle 2 godine dobro opekli,zato je oprez prisutan.Ruku na srce danas koju god dionicu ubodeš zaradit ćeš i to po meni jako jako brzo-prije ulaska u EU,jer ako ne skoče cijene dionica pokupovat će nas stranci,a onda zbogom lijepa vremena.Po mom skromnom mišljenju -znam da sam dosadan VIRO do godišnjeg izvješća između 700 i 1000.Pa sad živi bili pa vidjeli.

[wink]

pepe7

Pitat ću možda glupo pitanje ali.. svi očekuju ogroman rast dionica pred ulazak u EU.. jel može netko dat primjere iz drugih zemalja? Kakvo je bilo stanje/kretanje na burzi uoči ulaska u EU u Poljskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj..?

ma ono su bila druga vremena, burzovna euforija vladala je diljem svijeta, pa onda nije ni čudo da su se dešavali jaki rastovi…. mi možda skočimo 15-20% uvrh glave…a i pitanje je kako će proći referendum, protivnika EU je u RH jako puno

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjeti za ulaganja

Može prijatelju ,volio bi da ti izgubiš,ali ipak ja plaćam i ako izgubiš ja imam 4 cifre.

peyo

Još malo i bliži se kraj pregovora sa Eu. Uskoro cemo znati kvote za šećer. Ukoliko naši ne namole više kvote od onog što nudi EU Hrv. 1/3 kapaciteta šečerana će ostati neiskorištena. Šta mislite hoće li se ići na zatvaranje jedne od šečerana ili će se kvote raspodijeliti ravnomjerno na postoječe proizvođače?

Samo jedan pogled-ask prvih 20 -979 komada-416075,uz prodjek 425,pa možda i nije nemoguć brzi rast.A komentar na Čehinju-svi se bojimo EU i nitko ne zna šta nam ona donosi.Po meni rasprodaju naše imovine,jer svi bogati iz zemalja EU su danas još bogatiji,srednji sloj se lagano gasi ,a sirotinje koliko hoćeš.Najjača koju sam čuo i koja je istinita-KOMPA JE DOBRA STVAR ,ALI DVOJICA SU PREVIŠE.

peyo

Još malo i bliži se kraj pregovora sa Eu. Uskoro cemo znati kvote za šećer. Ukoliko naši ne namole više kvote od onog što nudi EU Hrv. 1/3 kapaciteta šečerana će ostati neiskorištena. Šta mislite hoće li se ići na zatvaranje jedne od šečerana ili će se kvote raspodijeliti ravnomjerno na postoječe proizvođače?

pa nije valjda da to zabranjuje i proizvodnju za potrebe proizvođača u Hr? Naime, šećer ugrađen u izvozne proizvode ne podlijeze carini?

Dvije stvari-prvo nismo uprava Vire ,neka to oni odrade jer smo mi lajbeci,a drugo zašto i kolikoje Viro kupio svojih dionica.Samo je jedno bitno -jedna od rijetkih firmi u Hrvatskoj koja je u tri kvartala zaradila 31 milion kuna neto,i sad kupuje svoje????????????????????

peyo

Ne znam da li ste poslušali govor uprave šta je "čika manda" iščupao.Neke stvari iz razgovora sa upravom Vire me jako kopaju,probajte preslušati pa bacite koji komentar da vidim da li sam u pravuTaj nusproizvoa iz repe da li je to ključ svega?????’.Po nekim mojim analizama već je trebala preći 500-ali da li je to lagano zatišje pred buru…?????Jučer je bilo dosta dokupa na sitnjaka,danas izgleda čeka ali mislim da ko je izašao izašao i ponovno će na bid.

peyo

Zadro: Preuzimamo Slavonija novu zbog 1000 kooperanata, a planiramo i proizvodnju bioplina

Želimo kooperante pratiti i u drugim kulturama osim šećerne repe i nuditi im financiranje, pojašnjava motive ulaska u nove biznise predsjednik Uprave Vira u čijem je vlasništvu Sladorana

——————————————————————————–

Nives Matijević Objavljeno 12.1.2011

Prilično izvjesno preuzimanje tvrtke Slavonija nova koju županjska Sladorana želi otkupiti od države mogla bi biti prva privatizacija i prvo preuzimanje u Hrvatskoj u 2011. godini. Naime, Sladorana, koja je u vlasništvu virovitičke industrije šećera Viro jedina se javila za HFP-ov natječaj za prodaju Slavonije nove, ponudivši 57,28 milijuna kuna za 76 posto dionica, te još 10 milijuna kuna ulaganja.

Zašto se, nakon za proizvođače šećera izuzetno loše 2010., žele širiti u nove biznise jer Slavonija nova je tvrtka za preradu i promet žitarica, predsjednik uprave Vira Željko Zadro otkrio je u razgovoru za http://www.banka.hr. "Naš je glavni motiv taj što želimo svojih oko 1000 kooperanata pratiti u svom kulturama koje imaju u plodoredu, nudeći im i usluge financiranja, što je jako važno, a ne samo u šećernoj repi. Naime, kooperanti ne mogu svake godine na istu zemlju saditi šećernu repu već sade i suncokret, soju, pšenicu i druge kulture. Osim toga, Slavonija Nova ima silose za žitarice i uljarice kapaciteta 80.000 tona, koji su nam praktički pred vratima", ističe Zadro.

Usto Sladorana je još ranije kupila 14 hektara zemljišta koje se nalaze između dvije tvrtke, a na kojem u perspektivi planira proširenje tvornice etanola, ali i gradnju bioplinskih postrojenja. Naime, nakon vađenja šećerne repe svake godine imaju oko 180.000 tona zelene mase koja se može preraditi u energiju.

U proizvodnju bioplina s ulaskom u EU

"U Sladorani već imamo vlastitu proizvodnju struje od 8,5 megavata, ali nam još trebaju fermentori za proizvodnju plina, u kojima biomasa mora odležati. No, gradnja novog bioplinskog postrojenja od 8,5 megavata investicija je teška oko 15 milijuna eura, a za takve investicije članice EU daju 50 posto bespovratnih sredstava. Zato ćemo s tom investicijom ipak pričekati ulazak Hrvatske u EU", objašnjava Zadro.

Govoreći o poslovanju Vira i Sladorane u prošloj godini, a po prvi put, kaže, radit će se konsolidirano izvješće, Zadro zbog burzovnih pravila nije mogao iznijeti brojke, ali je kazao da je 2010. za proizvođače šećera bila je najgora otkad se oni time bave.

"Plin nam je poskupio 120 posto, a povećali su se i drugi fiksni troškovi poput prijevoza repe. S druge strane, imali smo duplo više oborina nego što iznosi 50-godišnji prosjek od 680 litara. Urod repe je stoga katastrofalan, kako u tonama tako i u kvaliteti jer imala je 2,5 posto manje šećera nego godinu prije, a vađenje repe zbog kiše je bilo otežano. I mi i kooperanti pretrpjeli smo veliku štetu, a sve će se to odraziti i na rezultate", kaže Zadro.

Komentirajući zbivanja na međunarodnom tržištu šećera Zadro je podsjetio da je cijena šećera otišla u nebo, da ga nema na tržištu, te da je Brazil jedini u svijetu sa suficitom šećera.

"Došlo je do velikog povećanja cijene šećera, sa 610 eura po toni početkom 2010. na sadašnjih oko 800 eura koje se poklopilo s jačanjem dolara u odnosu na euro, a ne zna se što je gore", zaključuje Zadro i najavljuje "zanimljivu" 2011. godinu.

peyo

New Report

Close