Ćao bratanci, evo čika Manda vam šalje sveže vesti vezano za ovu našu fabriku.
http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=46127
lepo poslušajte od 40-te minute pa nadalje što rukovodeći imaju da kažu i šta očekuju razumeš ti.
Uf al sam se lepo nakupovo blokova po trista kuna (opet mi tržište dozvolilo) mesecima smo na kupnji bili samo ja i trezor razumeš ti. Sada kada lepo poslušate biće vam jasno zašto je ova fabrika kupovala samu sebe i zašto uskoro neće da bude prodaje sve do korektnih petsta kuna za ovu fabriku.
ćao i samo polako, sve će to lepo da budne.
Odlični iščupano kolega.Preslušao sam sve i samo jedno si u krivu-cijena ne 500 već 700 pa na više.Stvarno je Viro jak i radi ozbiljno,svaka čast jedan od rijetkih kojio se baš sprema za finale u EU,ito sam samcat,poštuje svoje kooperante , a ovo novo krmivo bi mogao biti kao novi sumamed u Plivi.
I šta mi je najdraže šta sam ija dio toga.
http://www.poslovni.hr/vijesti/bude-li-previse-mlijeka-i-secera–penali—168769.aspx
Ne kužim kakve su ovo sad kvote koje se spominju. Znam da postoji izvozna kvota za EU od 180.000 tona (60.000 po šećerani), ali ne mogu vjerovati da šećerane ne smiju proizvesti više od 60.000 tona šećera od vlastite repe, a u suprotnom plaćaju penale.
Da li će Vlada određivati neke svoje kvote koliko hrvatske šećerane smiju proizvoditi?
da bi obavili dokap po toj cijeni, koji je potreban ovoj firmi, koji ce se skoro i dogoditi cjena mora otic debelo iznad toga…vjerujem da znate sta to znaci
[/quote]
Zašto? Zašto tržišna cijena mora biti veća od cijene po kojoj ide dokap?
[/quote]
netko mora platit dokap…nitko nece kupovat po 550-600…ako je na trzistu 400…zadro je 2007 imao intervju gdje je prezentirao plan za iducih 5 godina…u kojem je naglasio da u iducih 5 god mora doc do dokapitalizacije…ovo je 4 godina od tada…i sad se ceka pravi trenutak za dokapitalizaciju jer u protivnom nitko nece imati koristi od nje…
da bi obavili dokap po toj cijeni, koji je potreban ovoj firmi, koji ce se skoro i dogoditi cjena mora otic debelo iznad toga…vjerujem da znate sta to znaci
[/quote]
Zašto? Zašto tržišna cijena mora biti veća od cijene po kojoj ide dokap?
[/quote]
netko mora platit dokap…nitko nece kupovat po 550-600…ako je na trzistu 400…zadro je 2007 imao intervju gdje je prezentirao plan za iducih 5 godina…u kojem je naglasio da u iducih 5 god mora doc do dokapitalizacije…ovo je 4 godina od tada…i sad se ceka pravi trenutak za dokapitalizaciju jer u protivnom nitko nece imati koristi od nje…
[/quote]
OK. Hvala na logičnom i odlično argumentiranom objašnjenju.
Podsjetimo se i razjasnimo i pojam dokapitalizacije. Dakle, radi povećanja opsega posla, proširivanja proizvodnih kapaciteta, nabavke nove opreme itd., a u slučaju da se želi izbjeći zaduživanje i uzimanje kredita, nabavka kapitala vlasničkog tipa, dakle povećanjem broja dioničara-vlasnika i njihovim širenjem na nove ulagače nabavlja se novi kapital, povećava temeljni kapital-glavnica društva, a novim ulagačima izdaje nova emisija dionica. U pravilu postojećim dioničarima se omogućuje da iz nove emisije kupe (naravno po istoj cijeni) onoliko dionica koliko im treba kako bi zadržali proporcionalni postotak dionica odnosno udjela u vlasništvu poduzeća. Da budem precizniji, njima je kao i svima omogućeno da kupe onoliko dionica koliko žele i mogu platiti, ali kod kupnje dionica radi zadržavanja postojećeg postotka im se daje prioritet u odnosu na nove ulagače-dioničare
23.12.2010 11:21Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
13.12.2010 14:00Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
03.12.2010 13:03Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
26.11.2010 11:33Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
19.11.2010 12:30Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
16.11.2010 14:39Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
28.10.2010 13:46Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
20.10.2010 14:00Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
30.07.2010 13:58Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
30.07.2010 13:55Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
23.07.2010 10:58Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
21.07.2010 13:18Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
16.07.2010 10:15Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
12.07.2010 12:30Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
05.07.2010 09:55Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
17.06.2010 11:31Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
15.06.2010 11:57Viro tvornica šećera d.d. – prijava stjecanja dionica
DARIO sa puno podataka se slažem i 100 za pravu informaciju,ali ovaj puta se iza svega krije nešta drugo,nešta puno jače.Mjesec dana je dionica u plusu uz nešto malo trejdanja,svaki dan leti,malo po malo.Da li se to dvojica najjačih osiguravaju prije ulaska u EU,ili se spremaju isplatiti dividendu-ne znam,ali po gore navedenom mažu po svome i to muški.Ljudi su svi nešta nanjušili i ako pratite po bidu male male cifre ,a kad se ask malo spusti- bam-ode.Ako se sjećate 2008. godine dionica Vire je vrijedila 1690 kuna najviša.Ako se i ide na ovu soluciju dokapitalizacije,mislim da im je u cilju svoju kožu šta skuplje prodati.Ja kao i svi ostali čekam i ni ne pomišljam na izlaz jer mislim da ovaj put novac sam kuca na vrata.Ne kužim mirovince pa zar oni ne gledaju ništa drugo osim INE.Moja prodajna preko 700 kuna.SRETNO
Ćao bratanci, evo čika Manda vam šalje sveže vesti vezano za ovu našu fabriku.
http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=46127
lepo poslušajte od 40-te minute pa nadalje što rukovodeći imaju da kažu i šta očekuju razumeš ti.
Uf al sam se lepo nakupovo blokova po trista kuna (opet mi tržište dozvolilo) mesecima smo na kupnji bili samo ja i trezor razumeš ti. Sada kada lepo poslušate biće vam jasno zašto je ova fabrika kupovala samu sebe i zašto uskoro neće da bude prodaje sve do korektnih petsta kuna za ovu fabriku.
ćao i samo polako, sve će to lepo da budne.
ima mnogih koji super rade, ali kad ce opet dobit biti 100 mil kn? mozda je ovo 45-46 minuta ipak najveci hit.
Ma ne smijem se više nigdje ni pojaviti odmah kec.Samo dajte majstori,ono očem pričam dolazi do ušiju i očiju onih pravih,a šta sam Vama poštovani kolege pobrkao planove-a kud ste išli…..Više se uopće ne javljam nigdje sad vas perem sa lovom-tu mi niti vas 10 ne može ništa.Svim dioničarima dobre volje sretno i pune košare love.ZBOGOM$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$PEYO!