I sam imam dionice Vira pa mi je u interesu da cijena raste, ali dajte se držite činjenica. Viru nije u interesu da cijena šećerne trske raste jer ju on kupuje na svjetskom tržištu i prerađuje u šećer za domaću potrošnju. Viša cijena ulazne sirovine znači nižu maržu za Viro. Pročitajte prospekt.
[/quote]
A prodajna cijena ne smije rasti? Ne znam, ali zasto ne bi viro povecao cijenu svog proizvoda? imaju neki dugorocni ugovor kojim ne smiju dizati cijenu? koji postotak u finalnim proizvodima viro ucestvuje trska a koliko repa? Hvala. Inace, ja vise nemam dionice viro-a, nazalost.
I sam imam dionice Vira pa mi je u interesu da cijena raste, ali dajte se držite činjenica. Viru nije u interesu da cijena šećerne trske raste jer ju on kupuje na svjetskom tržištu i prerađuje u šećer za domaću potrošnju. Viša cijena ulazne sirovine znači nižu maržu za Viro. Pročitajte prospekt.
[/quote]
A prodajna cijena ne smije rasti? Ne znam, ali zasto ne bi viro povecao cijenu svog proizvoda? imaju neki dugorocni ugovor kojim ne smiju dizati cijenu? koji postotak u finalnim proizvodima viro ucestvuje trska a koliko repa? Hvala. Inace, ja vise nemam dionice viro-a, nazalost.
[/quote]
Ne znam da li prodajna cijena šećera u Hrvatskoj raste. Jedan kolega je gore spomenuo da je od lipnja narasla 20%, ali nije dao nikakav link za tu tvrdnju. Na Državnom zavodu za statistiku (http://www.dzs.hr/) vidim da je cijena u studenom 2010. bila tek 1,7% viša nego u studenom 2009. tako da ta kolegina tvrdnja vjerojatno ne stoji.
Što se tiče podataka o postotku proizvodnje od trske tj. od repe, pogledajte njihove objave na ZSE. Mislim da sam tamo vidio takve podatke.
hvala. u svakom slucaju, trebalo bi čitati prospekte i sam donositi zaključke tada, no često je bitno biti na izvoru informacija. virov prospekt ima 116 str, ali nije sve vazno, tako da bi trebalo uloziti par sati u citanje i nesto bi bilo jasnije. Australija je ipak navodno 3 izvoznik, a u zadnjih godinu dvije, brazil, indija i australija pate ili od suša ili poplava. meni se cini da ce par dionica uskoro dobro potegnuti, a to su oni koji imaju snage za preuzimanja…adris povlastena mi se cini neodrzivom na ovoj cijeni.
peyo, prijavljujem kupnju ddjh i ptkm (drzavnih udavaca) jednog dana valjda. zasto npr patria ne bi pruzela ddjh kad im vec fino ide uvodjenje tehnologije s >3 puta jeftinijom radnom snagom.
Ne znam cone svašta je moguće.Znam samo da dolazi dobra berba,a tko će koliko će kako će ne znam.Jedino šta bih ja volio da sve ide preko burze-zbog nas zbog naših brokera koji imaju veliku ulogu u našem poslu i koji su se prepolovili u prošlim vremenima.Nadam se velikom rastu crobija i svima nama debelu zaradu jer mislim da smo svi zajedno pridonesli izlasku Hrvatske iz krize.Ja se osobno ne bojim ničega i udaram svim raspoloživim sredstvima,još kad bi i naši umrtvljeni fondovi to shvatili bgdje bi nam bio kraj.
ja sam vrlo zadovoljan az profitom. 10 tis dionica ina-e im je diglo vrijednost 15ak mil kuna od ukupnih 217 mil pod upravljanjem, a u ptkm imaju finu poziciju. sto bi radili tek da imaju vise clanova.
Baš malo tražim i evo na 5-toj stranici foruma zadnji post…a dionica definitivno jedan od najvećih dobitnika zadnja 2 mjeseca…
Sad mi malo i žao što nisam još više toga pokupovao po 300…al šta ćeš …ko je mogao pretpostaviti ovakav rast i ovakvu kupnju trezora..
Prema nekim pretpostavkama i saznanjima kolega tu se nešto vrlo zanimljivo sprema,al pošto su to samo šuškanja onda neću o tome…
Uglavnom , mislim da ovo treba držati do skupštine i nikako ne prodavati, a onda bi ovdje moglo biti svašta i targeti bi mogli znatno porasti.. [smiley]
Ide Viro lagano korak po korak -visoko visoko,sad barijera na 400 pa preskok i evo ga do kraja prvog mjeseca na pravim cijenama.
Barijera uspješno razbijena,idemo na 500.
da bi obavili dokap po toj cijeni, koji je potreban ovoj firmi, koji ce se skoro i dogoditi cjena mora otic debelo iznad toga…vjerujem da znate sta to znaci
Isto razmišljamo kolega boss 1 , utrpao sam se dobro ali mogao sam i jače-čuvao sam za dokup u slučaju stampeda.Mislim da su danas svi shvatili šta imaju u rukama.Najdraži mi je bio onaj prelaz psihološke granice od 400 kuna i to kakav-sve do 412-13-14,ne znam ni sam.Dobro poslije lagana stagnacija i mali pad ali po meni bolje da kapa nego da curi.Kad kapa nakapa puno bure a kad curi brzo stane.Neka počne curiti preko 700-800.Možda će ići dokapitalizacija,ali mislim da je Viro prejak za to,I DA SE ODLIČNO BRANI OD NADOLAZEĆIH VREMENA.Ali prije ulaska u EU država se mora riješiti svojih dobara.
PS.-koja su za nas čista lova.Zanima me koliko je trezor kupio svojih dionica,ako ko zna podatak da sad ne tražim točno-odnosno da li je ona zarada od 34 milje otišla na dionice?