Cone pročitaj moj post na PTKM zadnji i evo ti odgovora na sva tvoja pitanja,a nadam se da će još puno kolega shvatiti.U novoj godini počinju""""""""""PRIJATELJSKA ILI NEPRIJATELJSJA"""""""""""preuzimanja i energija ode prva,a šta vam je hrana nego energija I zato se VIRO tovari.
Šećer cijene
Ponedjeljak, 29 studeni 2010
Prosječna cijena šećera u listopadu.
Prodaja – broj tona – 127 476
prosječna cijena od oko 1 kg zł / t – 2 255
Ministarstvo poljoprivrede
prosječna cijena od oko 1 kg zł / t – 2 255
[shocked]
To je porast cijene od cca. 20% u odnosu na lipanj [proud]
ja kupovao na 300-312 i prodao na 353, a joj opet se zadovoljio s brzih 15ak%…a ovo leti. ma daj, peyo…zar je to moguce u ovim vremenima, da bas odleti na 1000 kn…500 kn je super premija?
Pozdrav ljudi,
mene interesira kolika je mogucnost da Viro zadrzi dobit i da ne bude dividende?
Nakon izjašnjenja uprave o čemu?
Ovaj mjesec Viro završava na oko 500,a nakon izjašnjenja uprave …………cca 1000kn
Pozdrav ljudi,
mene interesira kolika je mogucnost da Viro zadrzi dobit i da ne bude dividende?
a tko zna, mozda su kupovali u trezor kako bi kasnije nakon nekog preuzimanja uz pomoc kredita, lijepo naplatili svoje dionice ako sto ce banka njima kamate :-). Secerana osijek, netko u regiji????? pojma nemam, samo vidim da su poplave i u australiji, najvecem izvozniku secera na svijetu.
Gle ovo mora završiti pozitivnom blokadom danas, sutra, uskoro.Tada će se uprava morati oglasiti i reći makar približno šta je kako je i zašto uzimaju toliko svojih dionica.Jer inače bi moglo biti velikih manipulacija kao sa PTKM prošle godine.Ja i dalje vjerujem i tupim da je energetika prva na odstrelu i ode u dokapitalizaciju,jer država nema love a plus toga izborna godina.Tu je naša šansa,i mislim da smo jako blizu.
pojma nemam, samo vidim da su poplave i u australiji, najvecem izvozniku secera na svijetu.
I sam imam dionice Vira pa mi je u interesu da cijena raste, ali dajte se držite činjenica. Viru nije u interesu da cijena šećerne trske raste jer ju on kupuje na svjetskom tržištu i prerađuje u šećer za domaću potrošnju. Viša cijena ulazne sirovine znači nižu maržu za Viro. Pročitajte prospekt.
I sam imam dionice Vira pa mi je u interesu da cijena raste, ali dajte se držite činjenica. Viru nije u interesu da cijena šećerne trske raste jer ju on kupuje na svjetskom tržištu i prerađuje u šećer za domaću potrošnju. Viša cijena ulazne sirovine znači nižu maržu za Viro. Pročitajte prospekt.
[/quote]
Cijena šećera raste na europskom tržištu gdje viro izvozi … A na HR tržištu cijena je od lipnja porasla 20% …. FINALNI proizvod je šećer… Ako cijena sirovina, šećerna trske raste onda će rasti i cijena šećera – kao finalnog proizvoda!!!
[kiss]
Moglo bi ovo visoko… [thumbsup]
Pozdrav ljudi,
vrlo mala…ali neznaci nam to puno za cijenu dionice…moje misljenje zasto je uprava kupovala toliko dionica u zadnje vrijeme…mozda se sprema dokapitalizacija u ovoj godini…nevjerujem u skora preuzimanja vira od strane nekog jaceg investitora, jer viro odlicno radi i redovito godinu zavrsava u plusu…