danas sam prodao malo vira uz sitnu dobit, ali ono sto sada vidim, kao sto je i trziste u laganoj euforiji….viro je kao ivica kostelic pred sezonu, jos traju pripreme, a kad dodje nocni slalom…bit ce bodova…barem prema mojem zse iskustvu…ali nije viro jedini…adris (ako dodje do preuzimanja FDS-a) (HT-kosovo) itd….
Stoji i neka stoji od 300 do 310 ,a ostali se trejdanjem dižu na cijene od ljeta.Vučino čekaj, strpljen spašen i pun para ali poslije nove godine.
Zna li tko razlog dokupa od strane trezora?
Kada se planira objava dividende?
Ako će zaista dividenda biti u dionicama, možda vrijedi pričekati s kupnjom.
Danas lagani rast na asku su 4 stopera,u 20 naloga, koji iz ne znam kojeg razloga uopće stoje,ako igraju na par kuna već bi izašli.Mislim da će se brzo ili maknuti ili će ih neko maknuti.Koliko sam uspio vidjeti poslije 332 je bio nalog 375 i to sitno.Vjerujem da su brzi već izašli i otišli na građevinu ili brodare,a možda još nekakav izlet ili pokušaj rušanja.Nakon toga 400 i kusur u sljedeća tri tjedna ,a onda čekamo godišnje izvješće i odluku skupštine o dividendi.U svakom slučaju napokon smo lijepo potegnuli -mislim cijela burza,još malo više likvidnosti i ako bog da crobi iznad 2000 za novu godinu.SRETNO VAM BILO SVIMA.
Pogledajte malo na temu "sto smo danas trzili" pa cete vidjeti gdje neki kukaju da ih je jucer pomelo s aska. Sto se sad zale kad su prodali a nisu namjeravali prodat. Tako im i treba kad pokusavaju stvarat laznu sliku aska da jeftinije kupe. To ce se kad tad i ovdje desit pa ce neki kukat i plakat du su se htjeli je..t ali im je sad uslo u guzicu pa im ne pase.
Ovaj tjedan je tjedan hrvatskih dionica.Ina pokreće novu stranicu u povijesti naše burze,oslobađanjem ogromnog kapitala izlazimo iz burzovne krize.VIRO ovaj tjedan po mojoj procijeni prelazi 400 kuna.
Rusija povećava uvoz šećera
AGENCIJE – 08.12.2010 14:40
MOSKVA – Rusija će ove godine povećati uvoz sirovog šećera za 700.000 tona, na 2,1 milion tona, sa ranije planiranih 1,4 miliona.
Za iduću godinu ruski zvaničnici prognoziraju uvoz šećera na 2,2 miliona tona. Zbog jake suše koja je proteklog ljeta umanjila rod šećerne repe u Rusiji, proizvodnja šećera je smanjena za 1,3 miliona tona, na 2,7 miliona tona.
Planom za ovu godinu bila je predviđena proizvodnja od četiri miliona tona, izjavio je u srijedu ruski vicepremijer Viktor Zubkov na sednici vladine komisije za pitanja agroindustrije.
U isto vrijeme suša je anulirala i pozitivan efekat od povećanja sjetvenih površina pod šećernom repom za 40 odsto u 2010. godini na 1,16 miliona hektara, prenijela je ruska agencija Prajm Tas.
Ruska vlada planira da 2011. godine poveća sjetvene površine pod ovom kulturom za 16.000 hektara, očekujući rast proizvodnje šećera na 4,1 milion tona. Ovogodišnji rod šećerne repe u Rusiji znatno je smanjen zbog uništenih usjeva na površini od oko 230.000 hektara, na 31,2 miliona tona.