Kako se zove inzenjer koji je rijesio tehnologiju tekuceg pasteriziranog secera u Viro d.d.? Pa necete mi valjda reci da je ekonomist u odijelu i kravati zasluzan za to :-). Ajmo malo i o tim zvijezdama, kad vidim da je Marinko Zadro sebe najavio kao zvijezdu :-).
Kolega cone, pa dajte probajte pročitati prospekt Vira. Vjerujem da nakon toga više neće biti toliko pitanja.
Hocu, upravo sam downloadirao (tj. ima li naša riječ za to: skinuo s mreže?).
Inace, zanimljivo mi je od atpl, viro itd…kako si ljudi pomazu 🙂
Pa kolega neka kupuju,kupuju dok ti pametuješ,razmišljaš zašto je nebo plavo i natežeš se sa ostalima na forumu.Ne znam ko je tu pametan onaj ko kupuje ili onaj koji će plakati zašto nije kupio.Pogledaj INU-scenarij će biti isti samo ne od strane pojedinih nego od nas puno.Ono ŠTA SAM PROGNOZIRAO se obistinilo,na samo jednu udarnu vijest naša burza se digla,drugi tjedan će biti svašta dobroga nadam se.Nakon INE rast slijedi VIRO kapital se oslobađa i napokon se vadimo iz govana………SRETNO
http://hercportal.com/2069-marinko-zadro-najbolji-menadzer-srednje-europe
http://www.croma.hr/?id=45&menadzer=11
Jesu to otac i sin?
Super mi je biografija u kojoj piše da je netko rodjen te i te godine ali ne i gdje. Uspjesna obitelj, svaka im čast.
Da,jesu otac i sin,ova zadnja kombinacija-vlasnik i diretor je iskustvo.
Uprava i NO Viro je dobro ekipirana, imaju znanje i iskustvo. Imaju i dobre veze. To ne znam, ali mogu zakljuciti. M Papuga je 5 godina nakon zavrsenog faksa, 1986-1991 gdje je skupljao znanje u pbz-u, presao za generalanog direktora zagrebacke burze. bio je i u hpb-u, iz nekog razloga mu je "istrazeni" protega ponudio novu funkciju jer je bio clan NO splitskog TRASTA koji je dugovao 70 mil kn HPB-u. Marinko je covjek od velikog znanja ocito, obzirom da je bio direktor šećerane u sremskoj mitrovici itd…robić, zanimljivo da se netko nako rudarsko naftnog faksa prebaci na trgovinu hranom itd…sve je to u turbulentinim vremenima….uglavnom trebalo je imati 110 mil kn za kupiti viro u stečaju 2002. Sto se tice sposonosti, ovo je sigurno jedna od najboljih uprava u Hrvatskoj. Meni je samo zanimljivo to kako se dodje do kapitala od 110 mil kn za pocetak.
1990 g. konditorska potrosnja po glavi u HR 11 kg, iz domace proizvodnje 10 kg. Danas 20kg, ali iz domace proizvodnje 6 kg. Suficit jugoslavije u trgovini hranom 600 mil usd, danas deficit hrvatske 1 milijarda usd. u prvih 9 mjeseci hrvatska ind secera je izvezla 107 tis tona secera po cijeni 3.6 kn, a u hrvatskoj se prodaje za cirka 4.5 kn. navodno je secer za sokove i dzemove nesto i skuplji, do 5 kn po kg. uvoz secera po kg 2kn, a kad se preradi trosak je 2.5 kn po kg…eto, mozda su podaci djelomicno netocni, ali upravo gledam nekakav forum na kapital networku o hrani u HR. Zanimljivo da vam Agencija za el medije ukida najbolju TV u Hrvatskoj. Nikad na HTV-u necemo moci gledati ovakve emisije, jako edukativno. Predsjednik udruge konditora upravo govori o ovim stvarima na Kapital network.
Viro stekao 1.311 vlastitih dionica
Viro stekao 2.278 vlastitih dionica
Viro stekao 1.381 vlastitu dionicu
Viro puni trezor
Uz manje prihode tvrtke ipak treći kvartal završavaju u plusu
Viro u devet mjeseci ostvario dobit od 31,41 milijuna kuna
Viro stekao 211 vlastitih dionica
Viro stekao 888 vlastitih dionica
Tržište se budi VIRO se priprema dolazi nam dugo očekivani skok,uz ovu aferu uz INU, Viro je najstabilniji i najjači na tržištu danas I BIT ĆE SIGURNO NAJJAČA KARIKA U OPORAVKU HRVATSKOG GOSPODARSTVA.
Bit će cijena 500 pa na više,ljudi pa koji ste vi pesimisti ili stvarno mislite da se nešta dobro može srušiti u jednom trenu.Pogledajte ,graf pada i gdje su stale cijene.Viro je sad na dnu i uz objavu dobiti za 2010 i dividendu -pa budite realni.Pa onda je i trezor trebao čekati 200 do250 kn prošao bi puno jeftinije odnosno više dionica.Ponavljam-jedan udar od bilo koga Viro leti u nebo-primjer luka ploče,i primjer neprijateljskog preuzimanja INE.Dečki u Viri pametno rade.Moja očekivana cijena je sto eurića…………i to u padu kad uzmem dividendu.
@ peyo
Kolega malo kontaktirajte literaturu i mozda vam u oko upadne jedan detalj da se kupovanje trezora na razvijenim trzistima spominje kao neka vrsta dividende jer se time smanjuje FF i trezor dize cijenu pa onda i vama raste vrijednost dionice. Kod nas trezor ne dize cijenu, a zalosno je da to sto trezor kupi kasnije UO podjeli sam sebi i vrati na trziste i tako u krug.
Pa koliko sam ja upućen burza i oni koji zarađuju rade upravo kao i trezor VIRE-KUPUJE I DRŽI 300,jer je dionica na dnu,zatim debelim kapitalom udara po asku i cijenu diže u nebo.Pa koja je tu nepoznanica.Pa jel bi ti kolega dizao cijenu nečega dok je cijelo tržište u kolapsu ili bi strpljivo branio svoju cijenu dokupom i kad dođe vrijeme istresao punu vreću.Dokaz ti je i pokretanje tržišta onaj dan kad je MOL objavio neprijateljsko preuzimanje INE.U sekundi je bid bio prepunjen preko 300 do 310 čini mi se.Strpljen spašen-i ne znam šta svi pušete na VIRU il ga kupi ili odi na HT.VIRO su debeli novci i ja ću ih dočekati ,a Vi poštovani nevjerni tome uletit ćete i na 400 i neće vam biti skupo.SRETNO I SORY.
Kolega, bez brige imam VIRU. Nije problem sto trezor kupuje problem je sto ce dionice iz trezora dobiti oni koji i onako imaju velike place u tome istome VIRU i koji su placeni da rade to sto rade i onda ce si podjeliti jos i nagrade a malim dionicarima kifla.
Vi pricate o dividendi a ja sam vam samo napisao da mozda i ne bude dividende jer su novci koji bi se mogli podjeliti za dividendu potroseni za kupnju trezora.