VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas ti je HNB intervenirao, drugi put u tjedan dana i ovaj put ima ozbiljnu tendenciju da zaustavi slabljenje kune prema Euru koji pada prema svim drugim relevatnijim valutama…

raste prema svim CEE valutama, pa tako i kuni.

danas ti je HNB intervenirao, drugi put u tjedan dana i ovaj put ima ozbiljnu tendenciju da zaustavi slabljenje kune prema Euru koji pada već danima prema svim drugim relevatnijim valutama…

Lopina i Rohatinski su dva najproduktivnija covjeka u Hrvatskoj.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

danas ti je HNB intervenirao, drugi put u tjedan dana i ovaj put ima ozbiljnu tendenciju da zaustavi slabljenje kune prema Euru koji pada prema svim drugim relevatnijim valutama…

[/quote]

mi smo SEE ako se ne varam…..i koje mi dodirne točke imamo sa tim valutama?

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

danas ti je HNB intervenirao, drugi put u tjedan dana i ovaj put ima ozbiljnu tendenciju da zaustavi slabljenje kune prema Euru koji pada već danima prema svim drugim relevatnijim valutama…

Lopina i Rohatinski su dva najproduktivnija covjeka u Hrvatskoj.
[/quote]

oba dva opako šamaraju…prvi mlati po tečaju, drugi mlati majmuna… [lol]

[/quote]
mi smo SEE ako se ne varam…..i koje mi dodirne točke imamo sa tim valutama?
[/quote]
oboje smo, jer se CEE i SEE preklapaju.
dodirne točke su iste kao i s drugim relevantniji valutama…

Kud ćeš?

Na pravu burzu kod Amera. Ovo mi je postalo besmisleno čekati Jacu i izbore da pomaknu indeks. Moram biti totalno lud pa da mi investicije ovise o Friščiću ili Šukeru. Jednom su mi prodali tu finti i nikad više.
[/quote]

Jedan dobronamjeran savjet…Ono tamo je pravi Wild west….Treba se ipak držati ZSE, kakav je takav je…
[/quote]

Zašto se treba držati ZSE?
[/quote]

Prvenstveno zbog zdravlja…Za mene osobno je trgovanje tamo prestresno…Ovdje je nekako laganini. Kao razlika života npr. ne znam u nekom selu i Zagrebu…Tu je uvijek gužva u prometu svi trube, itd, itd….Ima dakako svoje prednosti, no ipak stresa je previše…

Kud ćeš?

Na pravu burzu kod Amera. Ovo mi je postalo besmisleno čekati Jacu i izbore da pomaknu indeks. Moram biti totalno lud pa da mi investicije ovise o Friščiću ili Šukeru. Jednom su mi prodali tu finti i nikad više.
[/quote]

Jedan dobronamjeran savjet…Ono tamo je pravi Wild west….Treba se ipak držati ZSE, kakav je takav je…
[/quote]

Zašto se treba držati ZSE?
[/quote]

Prvenstveno zbog zdravlja…Za mene osobno je trgovanje tamo prestresno…Ovdje je nekako laganini. Kao razlika života npr. ne znam u nekom selu i Zagrebu…Tu je uvijek gužva u prometu svi trube, itd, itd….Ima dakako svoje prednosti, no ipak stresa je previše…
[/quote]
kolega,citam ove jadikovke vec skoro godinu dana , ovo trgovanje ovdje je prestresno….kad jedan viro cami na 300 kn mjesecima [undecid]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

vladimir9, 01.12.2010. u 09:32

otišao sam tamo još u travnju, u isto vrijeme sam nastavio investirati ovdje…bilanca (est. na 31.12. [lol] )

ovdje: – 9,8 % od početka godine
tamo : + 7,62 % od travnja na ovamo

govorimo o prinosu portfelja, prinos na pojedine FI tamo je bio i dvoznamekasti u ultrakratkom roku no bilo je i gubitaka…
prinos bi bio znatno veći da nisam tamo prebolio dječje bolesti..(ipak sam prvih nekoliko tjedana bio greenhorn jer sva ova znanja o trjejdanju stečenena na ovom tržištu svih ovih godina tamo možeš manje više objesiti mačku o rep)..

..i još za mene ne manje bitan eksterni pozitivan efekt..stičeš znanja i vještine enormnom brzinom (ako pratiš tržište svaki dan, osobito otvaranja i zatvaranja) jer, na žalost, IMO,ovo tržište ovdje niti je burza niti je burze vidjelo…iako su akteri imali lijepu priliku da naprave solidnu regionalnu burzu prije svega nekoliko godina i danas bi bilo i IPO-a i ne bi im se investitori (veliki i mali) u ovakvoj mjeri osuli…. [bye]

Ako gledamo tehnički danas popravak oscilatora, izgleda da ništa do daljnjeg za
ispod 300 na veliku žalost trejdera i špekulanata. Kaže ovdje jedan kolega nebi on kupovo
ako krene prema 350 makar je to znak da su očekivanja za poslovanje pozitivna.
Žele oni da ide dole da se da trejdat jer nemaju petlje ulagat u pozitivna očekivanja jer
smo mi takvi bez petlje samo crnilo i pesimizam.

Samo ulaganje i kupovanje navedene dionice -je čin pozitivnog očekivanja u budućnosti,inače ju nebi niti kupovali.
Nebih je kupovao ako krene prema 350-400 kn ,zato jer to nije potrebno u trenutcima klizanja tržišta i pada indeksa burze,ako krene prema 250 kn -kupujem do 200 kn.

Kreni ti poštovani kolega odma sutra na naše grđevinarce tamo ti je dobra lova,Viro ti je bez veze osijedit ćeš ako budeš čekao 250 na dolje.Pa jel misliš da svi mi bi dozvolili pad VIRE.Tri glave ti je granica- eventualno pokušaj nekog luzera koji ne može čekati ili sa par komada probava srušiti diva, kao onaj danas.Dokup čini čuda u padu ,ali vjerj mi na riječ čekam ga više od mjesec dana i pušnja-pa to bi ti trebao biti dovoljan dokaz trenutno najstabilnije dionice na zse.Sory ……….

peyo

kad ce dobit viro-a biti opet 100 mil kn? koje okolnosti se trebaju poklopiti? procjena dobiti za 2010?

Viro kupio do sada ove godine cca 20000 komada svojih dionica-znači keš-to je 6 milja kuna,do sada ima dobit 32,41 milju.Idu blagdani I šećer ide ko alva tako da bi u mjesec dana mogao poduplat dobit.Daje dividendu od 50 kuna,cijena dionice leti na cca 1000 i tu na kupljenim dionicama ove godine diže još 20 milja…………uh kako sam to dobro iskombinirao morat ću dati otkaz u INI jer kad uprava VIRE čuje za mene bit ću vodeći menadžer——ha ha ha——ali pošto najveća budala ulovi najveću ribu dok ostali profići ribiči se čude, tako ni ova moja razmišljanja nisu za odbaciti jer možda se još neki profići budu čudili.

peyo

New Report

Close