http://www.zse.hr/default.aspx?id=32870
Trezor i dalje kupuje…
rasipa lovu od firme…užas!!
brani imovinu od uprave umjesto da se bave poslovanjem [bye]
Viro je padao 13 mjeseci i upravo je izašo iz tog padajućeg kanala. Sretno.
[/quote]
valjda su vase oci mladje od mojih jer ja tu ne vidim nikakvu promjenu od rujna 2009
Ne sikiraj se kolega još malo dok ljudi ne skuže da puše i da ih navode na krive dionice,shvatit će šta ja ostalo dobro na našoj burzi.Nažalost uvijek se ljudi navuku na loše prije nego na dobro.Tako je u svemu,ali Viro je danas najperspektivnija dionica,i kad krene bit će blokada za blokadom kao i nekad-pozitivna naravno.Mala je likvidnost i malo se o njemu piše i u štampi i na forumu,zato i nije toliko zanimljiv,možda je tako i bolje jer nismo opsjednuti sa kojekakvim malverzacijama.Po meni Viro je danas najstabilnija dionica-sretno.
kolege šećer raste na tržištu, Viro ne posluje po tržišnim pravilima već pod skutima i zaštitom EU.
morao bi šećer rasti još 6 godina da bude konkurentna proizvdonja u Europi proizvodnji u Latinskoj americi i Indiji.
ulažite u znanje!ne ulažite u ingru [thumbsup]
Manje više bi svi trebali znati da su cijene u eu diktirane.
Naravno da nije vezana na nyse ali kad je pomanjkanje morat će korigirat svoja
pravila i pomirit se sa krivim procjenama. Možda baš Indija i Brazil ikoriste taj fijasko,
pa neće prodavat svoju robu za bakšiš.
Konkretno sada je pomanjkanje ponude svugdje tako i eu. Ovisi o menađmentu
kako povečati udio na tom tržištu u uvjetima pomanjkanja ponude.
kolege šećer raste na tržištu, Viro ne posluje po tržišnim pravilima već pod skutima i zaštitom EU.
morao bi šećer rasti još 6 godina da bude konkurentna proizvdonja u Europi proizvodnji u Latinskoj americi i Indiji.
kolega tam vam šečer rade samo od trske a ovaj od repice je kvalitetniji i više košta….
ulažite u znanje i kubanski rum…
kolega tam vam šečer rade samo od trske a ovaj od repice je kvalitetniji i više košta….
ulažite u znanje i kubanski rum…
[/quote]
Kolega, ako vi mislite da je šećer koji mi jedemo od šećerne repe, onda ste malo naivni. Naime skoro cijela proizvodnja šećera od hrvatske šećerne repe se prodaje u EU (famozna kvota od 180.000 tn za tri hrvatske šećerane) gdje je cijena zaštićena i bitno viša od svjetske cijene šećera.
Šećer koji mi u RH jedemo nastaje proizvodnjom iz šećerne trske. Ali kako u RH nema šećerne trske, ona se mora uvesti. Tako da rast cijene šećera ne utječe jako na poslovanje Vira jer oni ionako izvoze na tržište gdje je cijena bitno viša. Ali rast cijene šećerne trske utječe na poslovanje Vira jer mu je trska ulazna sirovina u proizvodnji.
Ja ne jedem šečer pa me boli racku…čak i kafu bez šečera pijem…
Za ovo ste u pravu ali VIRORA voli dobro (onda bez-veze) odreagirat na rast šečera (vidi prošlu godinu)
pa se da dobro zaradit (valjda dok jednom ekipa ne skuži da je ovaca sve manje). [lol]
Načuo sam da se Viro sprema isplatiti dividendu za 2010 početkom iduće godine od 50 kn po dionici i to nešta u dionicama nešta u kešu.Ponavljam načuo-znači nije provjerena informacija.Da li netko zna više o tome i da li zato VIRO ove godine učestalo kupuje svoje dionice.Gdje ima dima ima i vatre,dobit mu je dobra………molim raspitajte se i javite ako neko nešta zna.