VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Postavio sam nalog ali me nije bilo cijeli dan ali vidim da nisam prošao,izgleda da se prodaja dobro drži,i malo je prometa kao uvijek,a kolega pa ako mislite da pumpam cijenu onda ste u krivu,nalog mi je na bidu ali nitko ne prodaje.Osobno mislim isto kao i Vi Viru ne treba pumpati jer dobro posluje,ali na dobre informacije kao Viro za 3 kvartala dionica bi već odletjela gore.Drago mi je da ste se uključili jer ni sam nisam sto posto siguran ući ili ne.Da idem dizat cijenu lupio bi po asku i bok.Zahvaljujem kolegi Verdiju na mišljenju i još jednom njegov post meni plus za ulazak,vjerojatno po asku……ponedjeljak ili još malo pričekati-ne znam.U svakom slučaju- hvala kolege na savjetima.100 svakom

peyo

Viro tvornica šećera

Viro uspješan unatoč recesiji
Datum: 01.11.2010.

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti-Na kraju rujna cijena dionice Vira bila je 309 kuna, u devet mjeseci promet dionicama šećerane bio je 23,4 milijuna kuna, tržišna kapitalizacija iznosila je 424,3 milijuna kuna što je pridonijelo dobiti po dionici od 22,65 kunaUnatoč recesiji najuspješnija hrvatska šećerana Tvornica šećera Viro Virovitica i dalje niže uspjehe. U devet mjeseci ove godine Viro je ostvario 61,9 milijuna kuna bruto dobiti prije amortizacije, a što je čak 56 posto više nego lani. Neto dobit iznosi 31,4 milijuna kuna.

Do sada je u tvornici proizvedeno 23.991 tona konzumnog šećera od sirovog šećera, a od prerade šećerne repe ove godine očekuje se proizvodnja od 105.000 tona šećera. Povećanje izvoza šećera za 21,8 posto, porast ukupnog prihoda od 510 milijuna kuna, za 23,5 posto te porast troškova za 11,41 posto pridonijeli su cjelokupnom poslovnom uspjehu koji se pozitivno odrazio i na cijenu dionica.

Na kraju rujna cijena dionice Vira bila je 309 kuna, u devet mjeseci promet dionicama šećerane bio je 23,4 milijuna kuna, tržišna kapitalizacija iznosila je 424,3 milijuna kuna što je pridonijelo dobiti po dionici od 22,65
MOLIM prokomentirajte -ovo je članak iz AGRO VJESNIKA.Zanima me ova rečenica—tržišna kapitalizacija iznosila je 424,3 milijuna kuna što je pridonijelo dobiti po dionici od 22,65 kuna.
DA li to znači da VIRO daje dividendu od 22 kune ili nešta drugo.Kolega verdi ako stignete prokomentirajte , a i svi ostali.Znam da je odlična dionica ali ne kužim jel to znači -DIVIDENDA ILI NE.-Unaprijed hvala svima na odgovorima.I još nešto-viro je kupio 2024 svoje dionice ove godine.

peyo

@peyo

ako cijena krene ispod 300 kn ,lagano skupljaj,i plovi na valovima.

Hvala na savjetu kolega i šta ste se uključili u raspravu.Imam par sto tisuća kuna za uložiti i po svim grafovima VIRO mi se čini kao najbolji izbor,jer od velikog potopa konstantno drži cijenu i mali su prometi pa nije zanimljiv za brzu zaradu.Posluje odlično naspram ostalih firmi i mislim da bi se kroz godinu dvije cijena dionice mogla i udvostručiti ,a možda i više.A ako Viro isplati i dividendu onda je to sigurno veća lova nego staviti u banku.Dosada sam ulagao u puno naših dionica i dobro mi je išlo,a sad imam takav posao da sam stalno u autu i rijetko na kompu,pa ne stignem reagirati na vrijeme,Zato mi treba sigurna dionica koja čeka.I još samo nešta na forumu Viri nema loših savjeta nego puno ozbiljnih ljudi od kojih stvarno možeš dobiti dobar savjet ili usporediti mišljenja sa svojima,pa stvoriti neki zaključak.Volio bi da se još ljudi uključi u ove razgovore.Hvala poštovani kolege i sretno svima.

peyo

Izgleda da ću ga ipak dobiti debelo ispod 300,nemam očiju dok burza radi ali vidio sam da se neko istresao,a bida nema,sutra sam u kancelariji pa možda se još neko istrese.

peyo

Ko čeka taj dočeka unutra sam ,još sutra manji dio pa šta veli kolega lagano plovit na valovima do 500-600kn.Danas svuda velika menstruacija pitanje do kada će,a vani opet debeli plus.Kako se ljudi uplaše na prvu malo lošiju vijest,pa odmah bježarija ali dok nekom ne smrkne drugom ne svane.Po meni -Viro i luka rijeka najsigurnije dionice za preživljavanje u padovima odnosno stampedima.Pozdrav svima i sretno-JOŠ HRVATSKA NI PROPALA DOK MI ŽIVIMO……….

peyo

Zašto malo ne progovorite kolege,neobično mi je kad svi šute bez i dobrih i loših savjeta.Meni su svi komentari zanimljivi i volio bih Vas čuti.Ako pogledam padove svih dionica od ljeta dosada Viro mi je logičan izbor.Ja osobno obožavam kolače i sve slatko, a to je šećer,a šećer je Viro,a volim i lovu ,a lova je Viro.

peyo

psst, skupljanje u tisini.

Nije bolest sve što boli

Hvala 100-tka

peyo

Sve prošlo -prst u uho i Sretan Božić i nova godina …………..Sretno svima a najviše meni..

peyo

Zašto malo ne progovorite kolege,neobično mi je kad svi šute bez i dobrih i loših savjeta.Meni su svi komentari zanimljivi i volio bih Vas čuti.Ako pogledam padove svih dionica od ljeta dosada Viro mi je logičan izbor.Ja osobno obožavam kolače i sve slatko, a to je šećer,a šećer je Viro,a volim i lovu ,a lova je Viro.

kolega biti će vremena poslije nove godine ,na proljeće.

100 prijatelju

peyo

New Report

Close