VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.zse.hr/default.aspx?id=27624

who dares, wins

http://www.zse.hr/default.aspx?id=27624

pročitaj si iz 2007-me odluku skupštine o dokap od cca 55 milja ak se dobro sjećam….
al onda nije bilo prava prvenstva…..evo ja nisam ni išo pogledat al ureže ti se u
pamćenje…..

http://www.zse.hr/default.aspx?id=13654

evo ti 2007-ma………..samo kaj su prije toga zadro i robić dio svojih dionica
uvalili mirovincima za 100 milja po 1300……..hoću reć opelješili su malog čovjeka….
al to je već priča za uskok, ko zna možda i dođu na red razni dinkeci……

Evo i mene uključio se u igru….

Ovdje je računica posve jasna…..Naime, planiraju povećati temeljni kapital za 62.400.060 kn
Gle, čuda, ako izdaju nove dionice po nominali to ispada taman 62.040.060 / 180 = 346.667 novih dionica….
Ako svakom dioničaru na 4 daju jednu po nominali taman se slaže 346.667 * 4 = 1.386.668….a upravo toliko ih ima izdanih (tj. za jedna manje)…

Evo i mene uključio se u igru….

Ovdje je računica posve jasna…..Naime, planiraju povećati temeljni kapital za 62.400.060 kn
Gle, čuda, ako izdaju nove dionice po nominali to ispada taman 62.040.060 / 180 = 346.667 novih dionica….
Ako svakom dioničaru na 4 daju jednu po nominali taman se slaže 346.667 * 4 = 1.386.668….a upravo toliko ih ima izdanih (tj. za jedna manje)…

a zadro i robić imaju 75%…….kaj budu oni sami dokap 45 milja….sumnjam..

Ne znam…i ja sumnjam….al sad ti objasni ovu cifru od 62.400.060 kn….
Pokazo sam ti gore da nije slučajna….

ko zna kaj bude….ovi na IPO-u su plačali po 360….ak bi bilo po tvoje 180 to bi
neko dobio 20% firme po toj cijeni…možda imaju strateškog igrača…neznam iskreno,
mirovinci imaju 10% da bi oni išli na 30% isto sumnjam…
ak bi dali dioničarima po 180 to bi ubrzo srušilo cjenu ….nemam pojma i ništ mi se
to ne sviđa…

Ima još jedna caka, koju je svojedobno Ingra ili Viadukt (nemrem se sjetit) radio…Tj. dokap u dva kruga….sve one dionice koje se u prvom krugu ne upišu, idu u drugi gdje se opet proporcionalnom metodom određuje tko ima koliko pravo…Naravno, u tom krugu ne sudjeluju oni koji u prvom nisu upisali dionice…

neko dobio 20% firme po toj cijeni…možda imaju strateškog igrača…neznam iskreno,
ak bi dali dioničarima po 180 to bi ubrzo srušilo cjenu ….nemam pojma i ništ mi se
to ne sviđa…
[/quote]

totalno krivo razmišljaš…ak bi se davalo dioničarima po 180 to bi diglo cijenu….Tj., cijena bi rasla do zadnjeg dana prava na dokap, a onda bi se strmoglavila…

A ovo pravo prvenstva se odnosi na sve sadašnje dioničare u odnosu na ostatak Hrvatske ili ima i među nama nekih koji su bliže kazanu?

who dares, wins

Moguća je i ova cijena od 360 kn….no tada bi išlo na 8 upisanih jedna po 360….i ovom slučaju je dobro…

to ne sviđa…
[/quote]

totalno krivo razmišljaš…ak bi se davalo dioničarima po 180 to bi diglo cijenu….Tj., cijena bi rasla do zadnjeg dana prava na dokap, a onda bi se strmoglavila…

[/quote]

bilo toga nekad na kamijone tamo nekad ali sve dođe na naplatu…..ko zna, krhko je znanje

New Report

Close