Najgori scenarij Société Généralea: Novi udar na burze u ožujku!
http://business.hr/hr/Naslovnica/Ekonomija/Najgori-scenarij-Societe-Generalea-Novi-udar-na-burze-u-ozujku
No ono što bi trebalo zadržati svoju cijenu po njihovom je mišljenju – šećer.
Eto svašta.
A mi smo najpametniji na svijetu jer smo svoj udar započeli 5mjeseci ranije.
Pozdrav ,
Evo nakon dužeg perioda da i ja nešto napišem.Pošto su sve moje projekcije o rastu VIRO-a završile debaklom objavom 3Q rezultata, jedva sam se izvukao sa sitnom dobiti i čekam možda ponovo priliku kupiti VIRO kao jednu od rijetkih dionica s kojom sam u pozitivi. Mislim da nije sve tako crno, valjda će 4Q izviješče pokazati promjenu trenda. Ovo temeljim isključivo na "gatanju" , a ne na proučavanju fundamenata.Postalo mi je naporno uz obavljanje redovnog posla, ozbiljno posvetiti se dionicama i svaka čast ljudima koji obavljaju profesionalno taj posao.Svim kolegama zelim Sretan Božić i uspješnu Novu 2010 godinu.
A šećer je uvijek bio sladak kao i dionica VIRO-R-A
Ima još slatkih stvari a ne radi se o klasičnom šećeru.
Pa se pitam kako će to u budućnosti utjecat na klasičnu šećernu industriju, pogotovo ako budemo pratili Japan?
Pozdrav ljudi,
zna li netko kak je prosla kampanja u viri? U kanditu je ispod ocekivanja 🙁
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=7&ID_VIJESTI=117147
– Kupci šećera na svjetskom tržištu suočit će se u prvoj polovini iduće godine sa „šećernom krizom” jer ponuda te sirovine neće moći zadovoljiti potražnju, izjavio je Jonathan Kingsman, izvršni direktor švicarske brokerske kompanije u sektoru šećera „Kingsman”.
http://seebiz.eu/hr/valute-i-robe/kingsman-pocetkom-2010.-nastupa-secerna-kriza,62001.html
INDUSTRIJA ŠEĆERA NE MOŽE BEZ DALJNJIH ULAGANJA ŽELJKO ZADRO, PREDSJEDNIK UPRAVE ŠEĆERANE VIRO D.O.O., O PERSPEKTIVAMA HRVATSKE INDUSTRIJE ŠEĆERA
Bez ujedinjenja nema opstanka za hrvatske tvornice šećera
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=7&ID_VIJESTI=117202
– Kupci šećera na svjetskom tržištu suočit će se u prvoj polovini iduće godine sa „šećernom krizom” jer ponuda te sirovine neće moći zadovoljiti potražnju, izjavio je Jonathan Kingsman, izvršni direktor švicarske brokerske kompanije u sektoru šećera „Kingsman”.
http://seebiz.eu/hr/valute-i-robe/kingsman-pocetkom-2010.-nastupa-secerna-kriza,62001.html
Bas sam to htio staviti pa vidim kolega da ste azurniji od mene. Slatka nafta cemo postati sljedece godine.
Damir Kuštrak: Pola poljoprivrednika će propasti ulaskom Hrvatske u EU
Da li se Zadro izjasnio kako je uspio napraviti onoliki financijski trošak?
da , vrlo dobro pitanje koje sam ja postavio nakon izvješća…još uvjek nema odgovora nazalost
– Kupci šećera na svjetskom tržištu suočit će se u prvoj polovini iduće godine sa „šećernom krizom” jer ponuda te sirovine neće moći zadovoljiti potražnju, izjavio je Jonathan Kingsman, izvršni direktor švicarske brokerske kompanije u sektoru šećera „Kingsman”.
http://seebiz.eu/hr/valute-i-robe/kingsman-pocetkom-2010.-nastupa-secerna-kriza,62001.html
Bas sam to htio staviti pa vidim kolega da ste azurniji od mene. Slatka nafta cemo postati sljedece godine.
[/quote]
moze li mi neko rec kako to ?secer na najvisim razinama a dionica pada,negativo poslovanje ,u cemu je stvar??ili ja nista ne razumijem a imam ovu dionicu…
Šećer raste na svjetskom tržištu, ali je još uvijek niži od cijene na europskom tržištu koje je zaštićeno. Cijena šećera na europskom tržištu u zadnjih nekoliko godina pada.
Viro, i ostale šećerane u Hrvatskoj, izvoze šećer koji proizvedu od domaće repe u EU. Za to imaju kvotu od 180.000 tona. Pošto cijena šećera u EU pada, oni u tom segmentu posluju lošije nego priašnjih godina.
Kako bi imale šećera za domaću potrošnju, šećerane uvoze šećernu trsku tj. žuti šećer izvana, pretežno iz Brazila. Pošto je urod u Indiji ove godine jako podbacio, porasla je cijena šećerne trske u svijetu a posljedično i cijena njene prerađevine – šećera. Znači šećerane trenutno imaju više ulazne troškove pošto više plaćaju trsku. Da li uspijevaju sve te troškove prenijeti na kupca, vidjet ćemo iz financijskih izvješća.
Većina ovoga piše i u prospektu.