VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kakve koristi od izvješća možda će poslje dobrog izvješća taj dan povuć dionica malo gore,a već sutra pada više nego što je bila prije izvješća.Pogledaj kolko je dobro izvješće pomoglo vdkt

Još uvijek ništa od izvješća
ali po mojim saznanjima trebalo bi biti dobiti od oko 11 milja..možda koji tisućica više
što i nije tako loše s obzirom na godinu recesije i na prethodnu godinu
pozz

kolega, da li je ta dobit samo od drugog kvartala ili je to ukupno za 1H? Naime u 1Q su imali gubitak oko 8 mil ako se ne varam, što nalaže da je rezultat samog 2Q oko 20 milijuna neto dobiti (ako je ta brojka od 11 mil za cijelo 1H). Ako je tako onda je to vrlo vrlo dobar rezultat i vrlo dobra podloga za očekivanja odličnog ukupnog godišnjeg rezultata kojeg i sam očekujem od kad sam ušao u Viro. Ipak ne bih trčao pred rudo… pričekajmo mi to izvješće. ja ne vjerujem rekla kazalima tim više što se takve informacije ne bi niti smjele javno iznositi prije službenog izvješća.

I'LL BE BACK

Još uvijek ništa od izvješća
ali po mojim saznanjima trebalo bi biti dobiti od oko 11 milja..možda koji tisućica više
što i nije tako loše s obzirom na godinu recesije i na prethodnu godinu
pozz

kolega, da li je ta dobit samo od drugog kvartala ili je to ukupno za 1H? Naime u 1Q su imali gubitak oko 8 mil ako se ne varam, što nalaže da je rezultat samog 2Q oko 20 milijuna neto dobiti (ako je ta brojka od 11 mil za cijelo 1H). Ako je tako onda je to vrlo vrlo dobar rezultat i vrlo dobra podloga za očekivanja odličnog ukupnog godišnjeg rezultata kojeg i sam očekujem od kad sam ušao u Viro. Ipak ne bih trčao pred rudo… pričekajmo mi to izvješće. ja ne vjerujem rekla kazalima tim više što se takve informacije ne bi niti smjele javno iznositi prije službenog izvješća.
[/quote]
za 1 polugodište
samo što me obrisaše?!
svašta [yawn]

ki bi da bi

@frckavi
,
Ni je to moj prijatelj već sam citirao nekakvog xy brokera.
Misliš da u kulturnim zemljama ne ma poreza na kapitalnu dobit?
U ovoj državi ima puno većih problema od poreza kojeg samo treba pošteno rasporediti.
Ili misliš da je u redu da netko dobije dividende par miliona i ne plati ništa dok šljaker na svoju crkavicu plati pola što zaradi ?

pa ako hoces, to isto placa poslodavac.. i nakon toga jos porez na dobit.. oporezovani smo do kosti, ali nekima nikad dosta..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

@frckavi
,
Ni je to moj prijatelj već sam citirao nekakvog xy brokera.
Misliš da u kulturnim zemljama ne ma poreza na kapitalnu dobit?
U ovoj državi ima puno većih problema od poreza kojeg samo treba pošteno rasporediti.
Ili misliš da je u redu da netko dobije dividende par miliona i ne plati ništa dok šljaker na svoju crkavicu plati pola što zaradi ?

pa ako hoces, to isto placa poslodavac.. i nakon toga jos porez na dobit.. oporezovani smo do kosti, ali nekima nikad dosta..
[/quote]

To je Hadezeova mantra. Vidim da pali kad se puno puta ponovi.

who dares, wins

ha cuj, ima HDZ-ova i ima SDP-ova.. osobno, ne volim rijec porez previse pa mi ta nekako otpada i onda ostaje samo HDZ-ova..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Čuj ja isto ne volim poreze i manje više ih izbjegavam gdje god stignem bez i malo lažne grižnje savjesti. No daj si razmisli svojom glavom: je li u redu da npr. Luković ne plati porez na 17Mkn prodani dionica ili Rajić na milijardu? Pa ni su oni te firme stvorili već su iskoristili sve moguće ne moralne zakone i popuste da se dočepaju onoga što su generacije stvarale. Trebalo ih je opaliti super ratnim profiterskim porezom od bar 75%.

who dares, wins

Jedan trgovački centar je počeo prodavati Viro šećer koji nikada prije nije prodavao. Prije su imali samo šećer iz županjske i osječke šećerane (mislim da se tako zovu te šećerane). Po onome što sam čuo da su dobili vrlo povoljnu cijenu, ali su isporuke bile šleperske (šećer od 50 kg). Cijena je povoljnija od standardnog, kojeg imaju od drugog proizvođača. Prodaja baš i ne ide najbolje, jer ipak nije još sezona kada šećer ide dobro. Sad mi se postavlja pitanje da li je to dobro ili ne. Možda imaju veliku zalihu, koju nisu uspjeli prodati, pa sad daju ispod cijene. A možda to bude početak dobre suradnje, jer ta trgovina prodaje velike količine konkurentovog šećera.

Napomena: imam dionice Vira.

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

Županja je sad u vlasništvu Vira pa bi se to tako dalo objasniti.

who dares, wins

kolega nalet nije stvar u zalihama, nego u kvotama. Viro može proizvesti (a još lakše i prodati) sve što proizvede. ali ne može izvesti više od 60 000 tona. tako da će glavna (izvozna) kampanja proizvodnje šećerne repe krenuti krajem 3. kvartala i upravo će ta kampanja generirati najviše dobiti na razini godine. Ovo što se radi sada tokom drugog i trećeg kvartala su kampanje iz šećerne trske koje su za domaće tržište i te će kampanje generirati rezultat 2. i 3. kvartala. Rezultati Vira bit će bolji iz kvartala u kvartal, a najbolji rezultat će se pokazati na kraju godine. Također se očekuje i dobit Sladorane u Županji gdje je Viro najveći subjekt u strukturi vlasništva te (ukoliko se donese takova odluka) povlačenje dobiti iz sladorane kroz dividendu.

I'LL BE BACK

kada izlazi polugodišnje izvješće……

sutra

kada izlazi polugodišnje izvješće……

New Report

Close