mene je iznenadio jako jako veliki promet u proteklih 4,5 dana i nisam ocekivao ovakav pad,mislio sam da su vremena ispod 300 prosla,no ,prevario sam se kao laik,,,,,
Netko se ovdje igra "monopola". Sruši, kupi, kad se digne iznad 300, opet sruši, kupi, i tako u krug.
Ruši se sa jako malom količinom, to je naročito vidljivo iz današnje trgovine, posebno na kraju trgovine. Pouka – ne kupovati, za sada iznad 300, nego čekati niže, ne postavljati se na kupnju (bid), treba tući nevidljivo "iz zasjede", a tko želi da proda neka se postavlja na ask. Na taj način danas kupio zavidnu količinu. Možda bude i niže, al što je sigurno, sigurno je jedino kada je upisano u SKDD!
[yawn]
Buraz ti si preko HPB-a i Transadrije došao do Vira.
I kod svake od tih dionica ti je netko drugi kriv što ne ide u tvom smjeru – ili špekulanti i trezor u TNSA, ili država u HPB-u, a sad opet insideri koji manipuliraju dionicom. Da li ćeš se ikada zapitati da si možda nisi sam kriv?
Buraz ti si preko HPB-a i Transadrije došao do Vira.
I kod svake od tih dionica ti je netko drugi kriv što ne ide u tvom smjeru – ili špekulanti i trezor u TNSA, ili država u HPB-u, a sad opet insideri koji manipuliraju dionicom. Da li ćeš se ikada zapitati da si možda nisi sam kriv?
Gluposti, ni na jednoj dionici nisam navodio nikakovog krivca za pad ili rast. Naročito ne na Transadriji, za koju čak tvrdim da je Trezor napravio daleko više dobra nego štete. Izgleda da je Vaš problem kolega u tome što bi Van, ali moj način pisanja Vam ne odgovara. HPB i Tnsa su mi jedna od dugoročnijih ulaganja, i tamo sam svjesno ušao znajući da neće brzo biti neke veće zarade, ali dugoročno ogromne. Prosječne ulaze koje ja imam na HPB-u i Transadriji Vi možete samo sanjati, ni u najboljem filmu to nemožete ostvariti. HPB – 150 kom. prosjek ulaza 2300, a TNSA – 50. kom prosjek ulaza 3000. Pokušajte vi kupiti toliku količinu po manjoj cijeni. Pretpostavljam i da sam na VIRU daleko ispod vašeg prosjeka, ako uopće i posjedujete ovu dionicu.
Cijelo tržište ne ide u smjeru u kojem bi mi svi htjeli, a ne samo pojedine dionice, a glavnih krivaca ima koliko god hoćeš, možda ste i Vi jedan od njih. Recesija sinko i strah za keš, nelikvidnost, manjak viška gotovine, nezaposlenost, opća svjetska nesigurnost, prirodne katastrofe, ratovi, pohlepa bankara i još mnogo toga su "glavni krivci", a ponajmanje smo to Vi i ja.
Ne sekiraj se i ne žuri bit će još dosta vremena za "jeftine" ulaske u dionice, i neka Vas ne smeta moj način pisanja, pokušavam biti što objektivniji, i malo kroz ironiju, i šalu, nepristrano iznositi svoje mišljenje, zbog čega uopće i postoji ovaj forum. Nemam kredita, i uložio sam lovu koja mi nije neophodna za egzistenciju, tako da zbog padova ne patim osobito, a svakom rastu se kao i većina Vas radujem. Pozdrav! [proud]
P.S.
Osobno mislim da ste Vi onaj što ovdje dijeli kečeve!
Kolege, nema potrebe da se provocirate. Ja lepo po malo kupujem Viro. Jer pazite sad o čemu se radi: Ovo je dionica za pametne ulagače, a ne one živčane i nervozne trjejdere na plovidbama i građevinarima. To je što sam ja primetio u ovih nekoliko meseci što sam izučavao HTK. Jer vidite, nema vam ovde prodaje i jako se male količine zapravo i mogu da se akumulišu na razinama između dvesta i trista kuna.
Nema ovde profit takinga jer nema ni profitera. Oni na ovoj slatkoj dionici ne postoje. A ono što je za Viro specifično je to da je tempirana bomba po pitanju rezultata poslovanja, jer nemaju ravnomerno raspoređene prihode tokom godine već proizvodnju a samim time i naplatu prilagođavaju ugovorima sa naručiocima. Videćete svi šta će da se dogodi kad izađe izvešće za 2. kvartal tj. prvo polugodište, a još više ćete da vidite šta će da se dogodi nakon godišnjeg izveštaja kad PE dođe na 5.
Pametni to sada znaju i šutke lepo skupljaju. Pogledajte strukturu dioničara i videćete da je ovo jedna veoma sigurna luka jer u slučaju nedaj bože panike, ova dionica će najmanje da padne, a nudi fantastičan potencijal rasta. Moj je portfolio velik i jako pazim na rizik u odnosu na potencijalni prinos. Moram da priznam da sam se lepo nakupovao u zadnje vreme, ali kupujem i dalje.
I zato vas lepo molim da se ne svađate i ne pišete nepotrebno. Bilo bi najbolje kad uopće ne bi imali potrebu da pišete ovde da ne navučete bagru na ovu dionicu. Pustite lepo da sakupimo količine sad koliko se može što više ispod trista kuna, a onda kad završimo poslovnu godinu lepo prodajemo malo manje pametnim kolegama koji kasno pale po duplo većim cenama, a ako se koju godinu strpite i po peterostruko većim. A da pritom celo to vreme uopšte ne strepimo hoće li dionica da nam histerično padne pod pritiskom neuke mase koje ovde hvala bogu nema.
srdačan pozdrav i s poštovanjem,
Oliver
Što čovjek više "istine" iznese, masa je sklonija bježati od nje. Stoga se trudim u svim dionicama u kojima se želim pozicionirati, govoriti "istinu". Za sada ovdje nemam više šta reći (osim laži) zato idem dalje na druge da pišem! Pozdrav! Vidimo se na jesen!
U svakom padu, krije se veći budući profit!
a štaš komentirat.. kad dođe do 500 počet drukat i istovarit se