Ok, nemoj sada pretjerivati i uporedjivati ili omalovazavati najcu
Tvrtku RH a to je T – com.
Za sada je bolje imati ht dionicu,ujedno zbog kontinuiranog stabilonog
rasta, malo ali znacajnog, likvidnosti, a i stabilnosti, a tu je naravno
izdasna dividenda koja dobro dodje.
Ne sunjam da viro, nece u dogledno vrijeme doci na trocifrenu znamenku,
ali do tada, cu prije okrenuti na drugim dionicama.
To je dionica s velikim potencijalom, ali svatko svoje ima.
Saludos!
kolega marcus….sta bi bilo…recimo…da je viro objavio dobit od miljardu kn…
jel bi nam to pomoglo….
koliko bi ova dionica skocila…ili jos bolje, vremenski, na koliko…
cesto puta je spominjano da viro radi sa zalihama zbog radova na tvornici i lose godine…
nebih zelio puno komentirati ovo izvjesce, al recimo da nije vrijeme za dobra izvjesca….
bitno je da imamo sladoranu, pokazali smo moc preuzimajuci ju usred krize…kada su se svi stiskali mi smo kesirali… i to je za sada to…
svi komentari su suvisli jer viro nece proraditi dok ne proradi burza…vjerujem da nam je to svima jasno…
tu smo di jesmo i necemo jos neko vrijeme rasti…vjerovatno nema novaca…ovo je savrseno vrijeme za kupovati kako ovu dionicu tako i mnoge druge…al s cim
pozdrav [thumbsup]
POSLOVNI REZULTATI
Viro ostvario niži povrat na kapital
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu
KOMENTAR – Povrat na kapital Vira smanjen je kao posljedica smanjenja marže neto dobiti i koeficijenta obrtaja ukupne imovine, unatoč povećanja koeficijenta financijske poluge.
Poslovne rezultate Vira tijekom prošle godine za početak ćemo ilustrirati kroz dekompoziciju povrata na kapital i rezerve na umnožak koeficijenta financijske poluge kao ključnog pokazatelja zaduženosti, koeficijenta obrtaja ukupne imovine kao ključnog pokazatelja aktivnosti i marže neto dobiti kao ključnog pokazatelja profitabilnosti.
http://www.seebiz.eu/hr/analize/viro-ostvario-nizi-povrat-na-kapital,42436.html
poštovani investitori
ostavite na trenutak proračune i analize, jer danas je najveći i najstariji blagdan; Uskrs,
ono što se dešavalo, što se dešava i ono što će se desiti; djelomično nije u našim rukama
sretan Vam i blagoslovljen Uskrs
FT: White sugar rallies as India cuts import tax
By Javier Blas
Published: April 14 2009 17:58 | Last updated: April 14 2009 17:58
White sugar prices rallied to a seven-month high on Tuesday after India, the world’s greatest consumer, said it would allow tax-free imports of refined sugar to cover a large shortfall in its domestic production.
http://www.ft.com/cms/s/0/d2977ec0-2911-11de-bc5e-00144feabdc0.html
kaj bu ovo u pod? otkad su zabranjeni skriveni nalozi?
Nema komentara na ovako lijep završetak tjedna?
Drugi najveći promet unazad 3 tjedna. Nije loše, neka samo tako nastavi i dalje. No, kako to kod nas obično biva – u ponedjeljak vjerojatno "slavodobitna rasprodaja"…..
S obzirom na prilično jaku kupnju, a i uz ono što je po meni još važnije, rastu cijene šećera na svjetskom tržištu, porastu dolara (isto važno za ovu granu) i procjeni da će ove godine biti više potražnje za šećerom od ponude, mogu reći da sam skoro siguran (a i zelenilo na svjetskim burzama mi to potvrđuje) da u ponedjeljak, pa i dalje, neće biti "slavodobitnih rasprodaja"
"Dalo mi" lošu ocjenu, a ispostavilo se kako sam "pogodio" što će biti danas. Šmrc…..
Zaključna u petak 270kn, a danas 250kn.
Sve stoji tako loše, pa mi se čini da je došlo vrijeme za kupovinu. Danas je nekakvo "mrtvilo" na burzi. Ne lupa se osobito ni po bidu, a ni po asku, prije bih rekao da se oprezno akumulira. Takođe mi se čini da se "profesionalci" polako vraćaju na tržište, jer i oni su osjetili da se ne prodaje više u bescijenje, te je krajnje vrijeme za ulazak. [proud]
S obzirom na prilično jaku kupnju, a i uz ono što je po meni još važnije, rastu cijene šećera na svjetskom tržištu, porastu dolara (isto važno za ovu granu) i procjeni da će ove godine biti više potražnje za šećerom od ponude, mogu reći da sam skoro siguran (a i zelenilo na svjetskim burzama mi to potvrđuje) da u ponedjeljak, pa i dalje, neće biti "slavodobitnih rasprodaja"
Pesimisti bi rekli evo "slavodobitnih rasprodaja", a optimisti evo "slavodobitne kupnje", pa nek se svatko prema tome ravna.
Iako mi to u principu nije važno, gledam da moja ocjena ovog posta ovisi o cijeni dionice i nadam se povratku na 100% kad se cijena vrati na barem 270 [smiley]