O čemu vi pričate, ponuda Vira je mnogo bolja od Kanditove, možda 25 mil. kn manje državi, ali značajna ulaganja u Sladoranu (puno više od tih 25 mil. kn) planiraju financirati sredstvima Vira, za razlike od Kandita koji misli sve financirati na račun Sladorane.
je , bolja je ,al 25 milja je 25 milja
a dobro znamo da naša vlada razmišlja kratkoročno
Nadao sam se kako će 800kn biti donja granica "obrane". No, na ovako malim prometima je teško dobiti stvarnu sliku situacije i lako se sa malim novcima može manipulirati cijenom.
Prije par dana sam pitao za informacije o Sladorani, ali se nisam dobro izrazio – više me zanima kada će se donijeti ta odluka. Veliki igrači će odlučiti kako njima više odgovara, a mi možemo samo sjediti, čekati i lamentirati……i naravno držati "fige"!
Jel netko može dati nekakv okviran datum kada se privatizira sladorana?
Teoretski do ulaska u EU jer država smije ostat na samo 25%……..
Bit će tu i drugi krug izgleda..
http://www.presscut.hr/web%20Sharing%20ZON/09-2008/09-09-2008/Poslovni%20dnevnik/Presscut_8273760.pdf
Pa gdje nam je kraj….strašno….SAD i Europa napokon u plusu, a naš Viro tone i tone. Jedina utjeha je mali promet.
Osvrt na onaj članak – dva posta gore – piše u podnaslovu "dvije trećine radnika za kupnju dionica koristi beskamatni kredit Kandita", dok u samom tekstu stoji "od 111 radnika, 75 je ušlo u aranžman sa Virom, tek 3 sa Kanditom".
Tko tu koga ….?!
Nejasno mi je zašto su toliko radnici protiv Robića i Zadre,ili su to insinuacije novinara.Što to ti radnici znaju a da ja nevidim i ne znam a uz sve to i ovaj brutalan pad zadnjih par dana mi je nejasan evo već 10% u tri dana????A slažem se da je ovaj članak totalna katastrofa i nimalo ne pomaže razbistriti situaciju.
Nejasno mi je zašto su toliko radnici protiv Robića i Zadre,ili su to insinuacije novinara.Što to ti radnici znaju a da ja nevidim i ne znam a uz sve to i ovaj brutalan pad zadnjih par dana mi je nejasan evo već 10% u tri dana????A slažem se da je ovaj članak totalna katastrofa i nimalo ne pomaže razbistriti situaciju.
Jedno je sigurno vođe sindikata su pavićevi ljudi, velim vam ja ko nekad u chicagu….
Hopa pa na 750 smo se odma počeli gurat…….
Samo što sad više nitko baš ne želi prodati po 750 KN. [wink]
Kod nas se još uvijek s radnicima dosta manipulira: Ili im se pričaju bajke, daju obećanja i pddilazi, kao u socijalizmu, ili ih se straši sposobnim vlasnicima (ponekad i menadžerima) koji ih, eto, hoće kupiti pa onda "tako i eksploatirati". Zato se i boje Vira jer znaju da dolaze promjene.
Novinari su priča za sebe: neki još uvijek s velikom radošću objavljuju koliko je mjesečno pala nezaposlenost (prema podacima fantomskog ‘zavoda za zapošljavanje’) te koliko je turista posjetilo Lijepu našu?!
Dvi-tri generacije se moraju izmjeniti da bi se u našim glavama nešto promijenilo…