VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

O čemu vi pričate, ponuda Vira je mnogo bolja od Kanditove, možda 25 mil. kn manje državi, ali značajna ulaganja u Sladoranu (puno više od tih 25 mil. kn) planiraju financirati sredstvima Vira, za razlike od Kandita koji misli sve financirati na račun Sladorane.

je , bolja je ,al 25 milja je 25 milja
a dobro znamo da naša vlada razmišlja kratkoročno

Good artists copy. Great artists steal.

Nadao sam se kako će 800kn biti donja granica "obrane". No, na ovako malim prometima je teško dobiti stvarnu sliku situacije i lako se sa malim novcima može manipulirati cijenom.

Prije par dana sam pitao za informacije o Sladorani, ali se nisam dobro izrazio – više me zanima kada će se donijeti ta odluka. Veliki igrači će odlučiti kako njima više odgovara, a mi možemo samo sjediti, čekati i lamentirati……i naravno držati "fige"!

Ferengi rule of acquisition no.162 "Even in the worst of times someone turns a profit"

Jel netko može dati nekakv okviran datum kada se privatizira sladorana?

Jel netko može dati nekakv okviran datum kada se privatizira sladorana?

Teoretski do ulaska u EU jer država smije ostat na samo 25%……..

Bit će tu i drugi krug izgleda..
http://www.presscut.hr/web%20Sharing%20ZON/09-2008/09-09-2008/Poslovni%20dnevnik/Presscut_8273760.pdf

Hopa pa na 750 smo se odma počeli gurat…….

Pa gdje nam je kraj….strašno….SAD i Europa napokon u plusu, a naš Viro tone i tone. Jedina utjeha je mali promet.

Osvrt na onaj članak – dva posta gore – piše u podnaslovu "dvije trećine radnika za kupnju dionica koristi beskamatni kredit Kandita", dok u samom tekstu stoji "od 111 radnika, 75 je ušlo u aranžman sa Virom, tek 3 sa Kanditom".

Tko tu koga ….?!

Ferengi rule of acquisition no.162 "Even in the worst of times someone turns a profit"

Nejasno mi je zašto su toliko radnici protiv Robića i Zadre,ili su to insinuacije novinara.Što to ti radnici znaju a da ja nevidim i ne znam a uz sve to i ovaj brutalan pad zadnjih par dana mi je nejasan evo već 10% u tri dana????A slažem se da je ovaj članak totalna katastrofa i nimalo ne pomaže razbistriti situaciju.

Nejasno mi je zašto su toliko radnici protiv Robića i Zadre,ili su to insinuacije novinara.Što to ti radnici znaju a da ja nevidim i ne znam a uz sve to i ovaj brutalan pad zadnjih par dana mi je nejasan evo već 10% u tri dana????A slažem se da je ovaj članak totalna katastrofa i nimalo ne pomaže razbistriti situaciju.

Jedno je sigurno vođe sindikata su pavićevi ljudi, velim vam ja ko nekad u chicagu….

Hopa pa na 750 smo se odma počeli gurat…….

Samo što sad više nitko baš ne želi prodati po 750 KN. [wink]

Kod nas se još uvijek s radnicima dosta manipulira: Ili im se pričaju bajke, daju obećanja i pddilazi, kao u socijalizmu, ili ih se straši sposobnim vlasnicima (ponekad i menadžerima) koji ih, eto, hoće kupiti pa onda "tako i eksploatirati". Zato se i boje Vira jer znaju da dolaze promjene.
Novinari su priča za sebe: neki još uvijek s velikom radošću objavljuju koliko je mjesečno pala nezaposlenost (prema podacima fantomskog ‘zavoda za zapošljavanje’) te koliko je turista posjetilo Lijepu našu?!
Dvi-tri generacije se moraju izmjeniti da bi se u našim glavama nešto promijenilo…

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

New Report

Close