Hm, ipak je Viro jača firma od Kandita
to prilično kategorički kažeš, ali ne bi ti se baš svi složili s tom konstatacijom.
Viro je za sada jači u nekim aspektima, ali pitanje kakav će odnos snaga i na tim poljima gdje možda za sada vodi biti u budućnosti.
Viro je zgodna firma svakako, ali je i Kandit puno jači nego li je opća percepcija koliko ja vidim iz ovih forumskih piskaranja.
Država sklonija da Viro preuzme Sladoranu, radnici žele Kandit
Uh uh čini se da nas ovdje očekuje pravi biznis politički triler.
Nije dobro da su radnici protiv vira pred lokalne izbore , mada ne treba zanemariti činjenicu da oni koji su radnicima "simpatičniji" ne moraju nužno biti i bolja opcija za budućnost.Skoro da bi se moglo i reči da socijalna popuštanja i tipovi koji zarađuju na makinacijama i prebijanjima sa hfp ,a ne proizvodnjom već predugo usporavaju ovu zemlju .
http://www.net.hr/novac/page/2008/09/05/0408006.html
Riječima pokojnog mudrog Hrvata: "…pušing rođo…".
Meni ne miriše na dobro, treba se pripremiti na to da Viro neće dobiti Sladoranu, ja sam gotovo siguran u to, i sto sad očekujem daljnji snažan pad obzirom i na okolnosti na svjetskom tržištu plus neuspijevanje preuzimanja, jako loše.
Bez obzira na sve ja neću prodavati dionice, pokušat ću loviti dno ako padne ispod 700 kn , ako ne svejedno ću čekati bolja vremena za prodaju, a to bojim se nećemo vidjeti ove godine.
Nisam ovo očekivao moram priznati , ali treba biti realist
Meni ne miriše na dobro, treba se pripremiti na to da Viro neće dobiti Sladoranu, ja sam gotovo siguran u to, i sto sad očekujem daljnji snažan pad obzirom i na okolnosti na svjetskom tržištu plus neuspijevanje preuzimanja, jako loše.
Bez obzira na sve ja neću prodavati dionice, pokušat ću loviti dno ako padne ispod 700 kn , ako ne svejedno ću čekati bolja vremena za prodaju, a to bojim se nećemo vidjeti ove godine.
Nisam ovo očekivao moram priznati , ali treba biti realist
[/quote
Može se vidjet na diokiju kaj donose vijesti, zapravo jednu veliku nulu……eventualno iskrcaj
iskusnijima. Nema napred dok se konkretne brojke ne pokažu….
Više me brine one pi.darije kaj se događaju u USA .
I ja mislim da Kandit ovdje ima puno veće šanse. Viro može pobijediti jedino nekim političkim spletkama.
P.S.
Kad se već spominje, događaji u USA po meni naše ljude ne bi trebali previše brinuti, ja USA pomno promatram već dugo vremena, sve pomnije u zadnje vrijeme, ali prije svega zato što bih doskora, kada bi bilo nešto para (tj. ne upucam sve do kraja u domaće dionice) mogao ako još padnu neke stvari i tamo kupiti. Za sada, i do daljnjega meni se čini, generalno je bolje ulagati u domaće kompanije. Tamo se jedino zbog "velike ponude" i specifične situacije može ponešto dobro uloviti (ako znaš!), ali relativno je kod nas puno veća šansa za značajniji kapitalni prinos za ostvariti u narednih par godina, to je sasvim sigurno.
Viro je dao ponudu reko bi ko da ju ne želi kupit, išli su sa minimalnom cijenom
pa ako prođe…..no ne vjerujem nikome iz te priče od vira do kandita sve je to mutno.
Pa još kad vidim da sindikati nekog guraju mutna su to posla …. aj da traže poboljšanje
ponuda a oni guraju isključivo jedne, to mi izgleda ko chicago prije 100 godina..
Meni kanditova ponuda izgleda ko čista muljaža nemogu oni osigurati te novce.A viro pa možda je i bolje da ide sa odmjerenijom ponudom nego da kupuje po bilo kojoj cijeni.Sama preuzimanja i spajanja nemoraju nositi ništa dobroga pogotovo ako se preplati investicija.Meni kod vira mirnu budućnost može osigurati samo ako postanu regionalni dobavljač šećera za coca-colu ovo sve ostalo je manje bitno pa tako i sladorana.
Meni kanditova ponuda izgleda ko čista muljaža nemogu oni osigurati te novce.
vjerojatno imaš dionice Vira, a to znači da dobro poznaješ financijska izvješća i konkurentske firme, što znači da ti je jasno da što se toga tiče ("osiguranja novaca") mogu bez kune novog dugoročnog zaduživanja sasvim "rutinski" u svakom trenu osigurati novac za obavljanje transakciju i od ~200 milijuna kuna, recimo ako slučajno pobijedi Viro pa odluče sa dostupnim novcem iskoristiti stanje burze onda kad nemaju što bolje za napraviti u šećeru pa kupiti jedno 20 % Vira i na taj način povećati svoju participaciju u domaćem šećernom biznisu i osigurati si neku start poziciju za buduću konsolidaciju šećerne industrije nekim spajanjem zamjenom dionica ili kako već bude izvedeno, a ne da ovi sitniši koji je potrebno iskeširati za tih 38 % Sladorane predstavljaju neki problem u financijskom smislu. Nije mi jasno zašto insinuiraš na onakve neistine.
I ja mislim da Kandit ovdje ima puno veće šanse. Viro može pobijediti jedino nekim političkim spletkama.
nije li upravo kandit do osječke šećerane prije par godina došao političkim ili kakvim već spletkama?
meni ovo miriše na ucjenu …
a ovo na ’90 (kandit)
bez obzira na to što posjedujem viro ra i debeli minus na njima, iz svog iskustva u mojoj branši ;
domaća neprijateljska konkurencija-mislim na proizvodnju i izvoznike je vrlo vrlo vrlo glupa.