Izvješće za znalce
Sada se kupuje a ne prodaje….
koliko je samo odličnih izvješća izašlo kroz ovu godinu , a tržište nije nikako reagiralo….na Viru jedva se dočekalo nešto lošije izvješće da se cijena sruši sa 400- tinjak komada , ipak nije se odigralo kako su veliki priželjkivali…..strpljenje na ovoj dionici će se isplatit , slažem se sa postom dresrooma..
E bilo je to davno kad sam ja upozoravao da ovo nema fundamente za rast, i da je dugorocno ova dionica osudjena na propast. Da sam ulozio tada (pocetak 2005 na 480 kn kada ej bila) zaradio bih dosta, no taj rast je bio samo mjehur 2006 i 2007 godine opceg trzista kapitala…
Danas nisu svi naivci, mnogi su se oprzili i naucili…za analizu dionice sa mnogim linkovima koje sam tada (2005) postao na drugome forumu pod istim nickom mozete naci vise na
http://www.mojnovac.net/forumi/archive/index.php/t-2113.html
Pozdrav
A zasto su onda mirovinci kupovali
Daj molim te ne govori gluposti.
Sad treba kupovat.
[/quote]
kupovali su mirovinci i ingr na 60 i zvzd na 19 i ledo na 19…objasni mi zasto sad treba kupovati, ja ne kazem ni da treba ni da ne treba..ubijedi me u svoje mišljenje
Muljaju nekaj sa tim izostankom kampanje, pa ispada da su manje kampanje nego 2005-te
a stalno neke priče o povečanju kapaciteta. Možda su ih jednostavno stisnule niže cijene šećera
a to skrivaju.
D) Promj. u zalihama got. proizv. i nedovr. proizv. – 8.120 24.077- tu su neke manipulacije.
Tih 54 milja dobiti od prosle pola godine je bilo napuvano sta se vidilo na kraju godine gdje je zadnji kvartal bio u minusu.
A 2008 je dobit realno veca ali je prikazana manja.Zasto , ne znam. Cjena secera je manja, ali ne toliko. A i prihodi stalno rastu.
Koliko vidim Viro uzima kredit za modernizaciju i za kupit sladoranu.
Pa jel to radi netko tko propada
Hoćeš reć da su ispisali fakturu za tih 24 milje onda bi bilo na polugodištu 36 milja
dobiti a zalihe nisu u minusu. Al ne kužim kak onda nabrijedu prošle godine, neznam možda
jednostavno se poklopi al hebeni su igrači kad su mirovincima uvaljali po 1300 i sad još digli
od EBRD-a 40 milja eura.
Hoćeš reć da su ispisali fakturu za tih 24 milje onda bi bilo na polugodištu 36 milja
dobiti a zalihe nisu u minusu. Al ne kužim kak onda nabrijedu prošle godine, neznam možda
jednostavno se poklopi al hebeni su igrači kad su mirovincima uvaljali po 1300 i sad još digli
od EBRD-a 40 milja eura.
Ali od te 24 milje ne ide ti sve u dobit kad se proda , jer jedan dio ide u trosak proizvedene robe odnosno u rashode tako da dobit nebi bila 36 nego manja.
A prosle godine te zalihe su bile negativne a to ne kuzim sta znaci ali je u tom slucaju dobit bila veca.
Mislim situacija nije bajna ali nije katastrofalna. Viro ima odlican menadjment.
E bilo je to davno kad sam ja upozoravao da ovo nema fundamente za rast, i da je dugorocno ova dionica osudjena na propast. Da sam ulozio tada (pocetak 2005 na 480 kn kada ej bila) zaradio bih dosta, no taj rast je bio samo mjehur 2006 i 2007 godine opceg trzista kapitala…
Danas nisu svi naivci, mnogi su se oprzili i naucili…za analizu dionice sa mnogim linkovima koje sam tada (2005) postao na drugome forumu pod istim nickom mozete naci vise na
http://www.mojnovac.net/forumi/archive/index.php/t-2113.html
Pozdrav
Sad treba kupovat.
[/quote]
Mirovinci su kupovali zato sto nisu bas najstrucniji, najprofesionalniji…da znas kako oni nekada donose odluke sto kupit a sto prodat,mrak bi ti pao na oci…
Sad treba kupovat.
Mirovinci su kupovali zato sto nisu bas najstrucniji, najprofesionalniji…da znas kako oni nekada donose odluke sto kupit a sto prodat,mrak bi ti pao na oci…
[/quote]
Napokon glas razuma,ma što mi pričali i koliko jedinica zadavali, ne povodite se za kupnjom/prodajom fondova.
Pogledajte na kojim su cijenama gdje ulazili, na kraju krajeva,postoji jedna simpatična stranica http://www.hrportfolio.com gdjese vide njihovi prinosi, čast izuuecima, no fondovi služe i za neke druge svrhe osim stvaranja profita ulagačima [wink] [thumbsup]
od EBRD-a 40 milja eura.
Ali od te 24 milje ne ide ti sve u dobit kad se proda , jer jedan dio ide u trosak proizvedene robe odnosno u rashode tako da dobit nebi bila 36 nego manja.
A prosle godine te zalihe su bile negativne a to ne kuzim sta znaci ali je u tom slucaju dobit bila veca.
Mislim situacija nije bajna ali nije katastrofalna. Viro ima odlican menadjment.
[/quote]
I sad kak da znam da te zalihe nisu nekakav gotov kupljen proizvod za preprodaju i di ustvari
nema nekakve dobiti. Pa nije to situacija od prije 5 godina da mogu kemijat, sad je
EU odredila i nema muljaža. Zadri i sinovima ja više niš ne vjerujem a to kaj oni velike
navučeju neka, al nek im onda i oni držiju cijenu kaj baš ne vidim da imaju s čim.
Ovo kaj se je držalo prije izvještaja vidlo se je da držiju mali, oni sigurno više nebuju il
budu čekali za niski dokup il budu prodavali.
Ma nek se oni hebu s tim svojim muljažama.
evo i svjezeg linka (tj.arhiv vijesti) onoga o cemu sam ranije govorio:
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/06/194&format=HTML&aged=1&language=EN&guiLanguage=en
"The previous regime had become untenable. The sugar price was three times world market levels. The EU’s export system had been ruled contrary to international trade rules. And the EU will open its market completely to imports from the world’s 49 poorest countries from 2009."
pa gdje su vam tu fundamenti za rast?? Sta je vama ljudi? znate li vi sto znaci liberalizacija svjetskog trzista secera? WTO, tuzbe EU, zatvaranje secerana po europi…
ova konsolidacija je samo jedan ocajnicki korak koji se mora dogoditi kako bi se izbjeglo ono najteze
http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=2113&page=21
mislim da plašiš i pretjeruješ u dosezima reforme.
reformom CAP-a predviđeno je zatvaranje do 10% šećerana u EU. osim toga, kad se već tržište EU reformom otvara ACP zemljama, reci u kojoj mjeri se radi o sirovom šećeru koji treba rafinirati a u kojoj o kristalnom bijelom šećeru jer npr. na Fidžiju kojem je proizvodnja šećera uz turizam glavna privredna grana ne rafiniraju šećer već izvoze sirovi. i na kraju tko je ugroženiji reformom: proizvođači šečerne repe ili šećerane?