VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja bi volio naci razloge pada u cijeni….da mi neko napismeno kaze palo je zbog toga i toga…ovaj rast ima bar jedan argument…vracanje vira tamo gdje mu je i mjesto…to je ono sto najmanje zasluzuje [smiley]

OBAMA................SPASITELJ

Lijepo se kupnja slaže … bit će svega sljedeći tjedan [thumbsup]
Doživili ste me ko da ja želim izgubit novce. Ne.. samo tražim razloge promjena u cijeni.

Gledano sa tehničke strane.. ako zatvorimo dan iznad gornjeg bolingera i imamo formaciju čekića (što je moguće jer sjenu već imamo samo moramo zatvoriti iznad 1215) onda bi u pondjeljak nakon potvrde mogli ići jako gore. S druge strane bi se mogli odbiti od gornjeg bolingera, ali ne jako.

Meni je VIRO 45%portfelja tako da nemam ništa protiv da raste, ali eto nekad mi fali malo optimizma, jer rezultati za prošlu godinu su bili "samo" 10-ak% niži a dionica je bez obzira na općenito loše stanje u svijetu na burzama isto za moj pojam i fundamente previše pala. Valjda se zato i zbog još nekih stvari ovako ubrzano vraća. Primjetio sam i ja ova dva paketa po 500 kom ali su mi nekako nisko. Jučer je u jednom trenutke prvo paket od 500 bio na asku pa na bidu odmah zatim pa je nestao pa me to ponukalo da se netko iskrcava pa malo navlači, ali nadam se da nisam ni približno u pravu.Evo dok ovo pišem evo ga na 1.205,00

Pa hebemu misa ne valja kad raste ne valja kad pada, pa zar je normalno da padne dobit za 10% a dionica za 50%, ja bih prije rekao da je to napravljeno namjerno zamislite kako uziva onaj koji je ubo po 700 kn.
Pa ova firma ima ROI od 20% ni sam Buffet ne bi bolju nasao

to s tim nalozima ti je stara skola kako se ubiti nakrcati jeftinije…jer kada netko vidi nalog od 500 kom na prodaji brzo stavlja jeftinije od njega, a ovaj ga s drugih 500 kom cisti… i to ti je to..

@Bal
1215, kažeš. To ne bi bio problem kada bi znao koliko ima "skrivenih" na asku

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Koja navlakuša… stavi se 500 na bidu… pa onda skriveni na asku… oprez kolege, veliki oprez…

Ako ulažete u fundamente, ne možete izgubiti. Šećer dolazi na kraju.

I ja ocekujem barem laganu korekciju, ali ne u ponedjeljak …

nisam bob, ali dylan ...

Meni je VIRO 45%portfelja tako da nemam ništa protiv da raste, ali eto nekad mi fali malo optimizma, jer rezultati za prošlu godinu su bili "samo" 10-ak% niži a dionica je bez obzira na općenito loše stanje u svijetu na burzama isto za moj pojam i fundamente previše pala. Valjda se zato i zbog još nekih stvari ovako ubrzano vraća. Primjetio sam i ja ova dva paketa po 500 kom ali su mi nekako nisko. Jučer je u jednom trenutke prvo paket od 500 bio na asku pa na bidu odmah zatim pa je nestao pa me to ponukalo da se netko iskrcava pa malo navlači, ali nadam se da nisam ni približno u pravu.Evo dok ovo pišem evo ga na 1.205,00

Ono jucer se netko zahebao. Tako mi je ono izgledalo. U tom je momentu "planulo" sve sto je bilo u cjenovnom razredu 1130-1198 i netko se postavio na prodaju na 1198 s 500 kom. Da bi trenutak nakon toga bio s 500 kom. na kupnji. I da je neki trik – ne kuzim ga. Ako netko ima ideju zasto bi to netko radio, neka objasni. Drago mi je uciti …

nisam bob, ali dylan ...

Kada je dan D za VIRO?

dali neko ima podatak kolika je bila prosjecna cijena vira na razini cijele prosle godine…inace u zadnjih mj dana promet u viru preko 20milja [thumbsup]

evo malo povijesti…za novake

Do 2008. godine Viro namjerava povećati dnevnu proizvodnju šećera sa sadašnjih 750 tona na 1000 tona, radi čega je u svibnju ove godine potpisan ugovor o kupnji opreme tvornice šećera Ormož iz Slovenije vrijedan 4,5 milijuna eura.
Kako je ormoška tvornica tehnološki istovjetna s Virom, nova oprema omogućit će učinkovitiju proizvodnju i uštede u predstojećim remontnim zahvatima, ističu iz Vira.
Dodaju kako je jedno od značajnijih ulaganja u ovoj godini i izgradnja skladišno-proizvodne hale vrijedne više od 20 milijuna kuna.
U priopćenju se naglašava i kako je sredinom lipnja ove godine toj tvornici dodijeljen halal certifikat, koji označava da su proizvodni procesi i proizvodi Vira usklađeni s prehrambenim standardima pripadnika islamske vjeroispovijesti. Halal certifikat će omogućiti veći izvoz šećera na tržište BiH, koje bilježi stalan porast proizvodnje za halal proizvodima, a olakšat će i dobivanje halal certifikata velikim kupcima i partnerima Vira, ističu iz te tvrtke.

New Report

Close