VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene zanima jedna stvar.Pratim zadnjih cca 10-ak dana kupnju i prodaju i uvijek se događa da netko sa koju stotinu ili malo više komada podigne cijenu između 5 i 7% a onda počinje iskrcaj na manjim razinama i tako sve te dane. Imam dionice VIRA pa me zanima da li netko koristi ove pozitivne informacije da se iskrca, pa da te iste informacije i ne budu tako dobre?

Ovo jamacno nije zbog 20 Kn dividende …

nisam bob, ali dylan ...

Mene zanima jedna stvar.Pratim zadnjih cca 10-ak dana kupnju i prodaju i uvijek se događa da netko sa koju stotinu ili malo više komada podigne cijenu između 5 i 7% a onda počinje iskrcaj na manjim razinama i tako sve te dane. Imam dionice VIRA pa me zanima da li netko koristi ove pozitivne informacije da se iskrca, pa da te iste informacije i ne budu tako dobre?

O tome ja i pišem cijelo vrijeme. Vjerujem u Viro, ali mi se ne sviđa rst zadnja dva tjedna.

O tome ja i pišem cijelo vrijeme. Vjerujem u Viro, ali mi se ne sviđa rst zadnja dva tjedna.

Nego? Pad zadnjih pola godine?

Razumijem, previše nas bole sve ove batine zadnje vrijeme, zato smo sumnjičavi kad nešto raste!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Pozitivne vijesti kao coca-cola(navodno gotova stvar), nedostatak šećera na svjetskom tržištu i povećanje potražnje, a samim tim i cijene, eventualno preuzimanje Sladorane, pa opet eventualna dokapitalizacija uz doduše skromnu dividendu sve to daje pravo za povećanje cijene dionice, ali mi se ne sviđa ovakav način jer je činjenica da se netko uz sve ove pozitivne vijesti iskrcava.Zašto?Netko će reći njemu dosta s obzirom kad je eventualno ulazio, ali….

@Bal
Kolega, ne copraj više, vidiš da dobivamo po repu. Unesi malo optimizma [wink]

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Ja nisam od onih koji raspolazu informacijama, no ovo sto se dogadja s Virom zadnjih dana mi ne liči na iskrcavanje nego na skupljanje. Jucer je, primjerice, odjednom kupljeno 700000Kn dionica. To nije mali investitor. E sad zasto? Ni meni se ne svidja kad ne znam zasto raste, ali mi se svidja kako raste. Previse je tu mogucih lijepih stvari koje se moraju dogoditi da bi Viro ostao ovako nisko .Mislim da ce Viro svakako ovisiti o vise Crobexu nego o stvarnoj vrijednosti, ali dok raste ne bunim se …

nisam bob, ali dylan ...

@Bal

Kolega, ne copraj više, vidiš da dobivamo po repu. Unesi malo optimizma [wink]

Ne copram.. i danas me poklopilo i još se dokrcao. I meni jako odgovara da Viro ode u nebesa. Nemojte me krivo shvatiti. Samo sam sumnjičav prema načinu na koji ide gore. Neko ga vuče gore, a isti takav scenario je bio i prije izvješća. E sad.. da je bit pametan pa znat dokle će ga vući i isplivat na ovom valu to bi bilo krasno … ovako samo treba čekati izvješće i skupštinu i nadati se najboljem.
Danas je u prvih par minuta bilo skoro 1mil prometa i to sve na razinama iznad 1200.
Ti koji su kupovali znaju zašto kupuju… .ja sam im se samo priklonio 🙂

Možda u mojim porukama fali optimizma ali kad pogledamo da smo bili i na razinama ispod 800 kn onda je ovo super.

Pozitivne vijesti kao coca-cola(navodno gotova stvar), nedostatak šećera na svjetskom tržištu i povećanje potražnje, a samim tim i cijene, eventualno preuzimanje Sladorane, pa opet eventualna dokapitalizacija uz doduše skromnu dividendu sve to daje pravo za povećanje cijene dionice, ali mi se ne sviđa ovakav način jer je činjenica da se netko uz sve ove pozitivne vijesti iskrcava.Zašto?Netko će reći njemu dosta s obzirom kad je eventualno ulazio, ali….

uvijek neko izlazi…mozda je taj kupio dionice prije 2 mj po 800 kn i dosta mu zarade…mozda neko stopa cijenu radi polaganog rasta itd…ja se ne bojim ovoga rasta, jer mislim da je i bilo vrijeme da raste…kako je i kolega misko rekao zar je bilo ljepse gledati kako pada…pao nam je u 2 tj za 100%, pa moze sad u 2 tjedna narasti bar u pola toliko…kako bi mogli reci da se oporavio…

OBAMA................SPASITELJ

Lijepo se kupnja slaže … bit će svega sljedeći tjedan [thumbsup]
Doživili ste me ko da ja želim izgubit novce. Ne.. samo tražim razloge promjena u cijeni.

Lijepo se kupnja slaže … bit će svega sljedeći tjedan [thumbsup]
Doživili ste me ko da ja želim izgubit novce. Ne.. samo tražim razloge promjena u cijeni.

Ma sve o.k. kolega. Gledaj 500-tice na bidu, biće ti lakše. [thumbsup]

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

New Report

Close