Ma neeee, Karla bas suprotno nikakve grube intoniranosti nije bilo. Mozda eventualno prema meni, jerbo u tri posta nisam uspio ljudima objasniti datum-dividenda (znaci lose objasnjavam ili sam nepismen).
Bez ljutnje,
pozdrav
Mislim da ti dobro objašnjavaš samo mi slabo kužimo….hvala za trud i strpljenje…bez ljutnje..pozdrav.
ili su oni krivo napisali…obicno se kaze…na dan odrzavanja skupstine…bla bla bla…svi koji imaju dionice imaju pravo na dividendu…jos sljedeci tjedan izdrzati na ove probleme s naftom..a onda ocekujem brzi oporavak vira na stare razine…izgleda da cemo postati vlasnici jos jedne secerane..
Bolje kupiti pet dana prije skupštine,ponekad se zna dogoditi da je upravo toliko trebalo vremena od dana kupnje do dana namire, pa prema tome bolje spriječiti nego liječiti.
Ako je skupština 06.06. za svaki slučaj,treba kupiti najkasnije do 02.06.[thumbsup]
Bolje kupiti pet dana prije skupštine,ponekad se zna dogoditi da je upravo toliko trebalo vremena od dana kupnje do dana namire, pa prema tome bolje spriječiti nego liječiti.
Ako je skupština 06.06. za svaki slučaj,treba kupiti najkasnije do 02.06.[thumbsup]
Mislim da je sada dobra prilika za kupnju ukoliko se želi dobiti solidna dividenda! [thumbsup]
Srbija neće imati dovoljno šećera?
11:27 | Izvor: Beta
Beograd — U našoj zemlji je ove godine šećernom repom zasejano manje od 50.000 hektara, a za pun kapacitet rada svih šećerana potrebno je 80.000 hektara.
Srbija je jedno od najboljih područja u Evropi za proizvodnju ove kulture
Zbog toga će 2008. godina biti teška za srpsku industriju šećera, izjavio je predsednik Upravnog odbora kompanije Sunoko Timo Miler.
Miler je naglasio, kako se navodi u saopštenju Sunoka, da su domaćim proizvođačima šećerne repe potrebne subvencije države za sve površine pod repom, kao što je slučaj u Mađarskoj i Hrvatskoj.
Po njegovom mišljenju, razlog za smanjenje zasejanih površina je nagli porast cena konkurentsnog industrijskog bilja u 2007. godini.
U Sunoku, u čijem sasatavu posluju šećerane u Vrbasu, Baču, Pećincima i Kovačici, smatraju da proizvdnja šećerne repe u Vojvodini ima budućnost, jer je to jedno od tri najbolja područja u Evropi za tu vrstu proizvodnje.
Optimizmu u pogledu povećanja proizvodnje doprinose i činjenice da se svetske zalihe šećera smanjuju, dok potražnja raste, pa se dugoročno može očekivati stabilizacija i rast cene šećera u svetu, smatraju u Sunoku.
Prošle godine u Srbiji je šećerna repa bila zasejana na oko 40.000 hektara.
Pitanje: jel oni uvoze kao i viro repu/trsku ili ne? Što je s coca colom? ako netko zna kolika je cijena šećera u srbiji kolika je kod nas (jer ako ne uvoze repu/trsku viro može tamo izvesti više zato pitam za cijenu)
pa oprostite kaj nije dividenda 20 kunica,pa kaj se onda tu isplati radi toga sad ulagati????
ak bi mi neko pojasnio mozda bi i ja ulozio ak je neka caka
pa to je svega 2 posto?????
A ja ne znam što bi ti htio?
Dividendu od 10%, ulaganja u tvornicu, kupovinu nove,porast vrijednosti na 1600, i sve to odmah.
Bravo, i ja bih to isto tako to ti, a hebi ja, ne ide, ali se ne žalim, dobro će biti i ovako.
Strpljen,spašen, rekli bi seljaci,poljubiše se skinuše gaće i odoše kućama. [cool]
ocjenit cu Vas kolega sa 100ticom zato sto bih bas to htio,
pito sam zato jer mi se cini da ce biti boljih prilika za kupovinu drugih dionica makar je i moje misljenje da ova dionica svakako vredi ovu cijenu medjutim vidite kakvo je kod nas trziste
uskoro cemo imati svi f61 dijagnozu(meni se vec cini da je imam)
Izgleda da počinje skupljanje, a zna se i zbog čega
Top bid CIJENA KOLIČINA
1.030,00 250
990,00 4
971,00 88
970,00 15
965,00 8
961,10 15
960,00 36
959,00 10
958,00 16
957,10 15