Nema veze što se površine pod repom smanjuju iduće godine će viro moći prerađivati repu s pacifičkih zemalja koja je znatno jeftinija.[thumbsup].
– I danas najviše ulažemo. Ove će godine taj iznos premašiti 20 milijuna eura. Do kraja godine završit ćemo ugrađivati najveći dio opreme šećerane iz Ormoža koja će nam omogućiti automatizaciju proizvodnje, neovisnost o sirovini jer će Viro tada moći obrađivati i sirovi šećer iz zemalja Afrike, Kariba i Pacifika te smanjenje troškova.
Iz intervjua s zadrom
Najrađe bi stavio na kupnju 10000 kom po 1kn samo da se vidi
na ukupnoj k/p, pa kad se stavi samo jedan od 100-200kom na prodaju
ovim malima nema kraja ispred njega.
Jedino šta priželjkujem u ovom izvještaju je drastično smanjenje broja
dioničara.
Kaj ti misliš da ovi kaj prodaju po ovoj mizernij cijeni gledaju ukupnu i prodaju na nekoj dionici, pa oni ni ne znaju kaj je dionica a kamoli procijeniti koliko dionica vrijedi
Na kraju vjerojatno istresanje po bidu, tu ima na prodaji ovih
koji samo kažu brokeru prodaj danas bez obzira na cijenu.
Samo šteta šta nisu prije nazvali brokera kad je bilo i ispod 800.
April 22, 2008 08:21 AM
The largest part of Brazil’s sugar output of the current season (March-February) may go to ethanol refineries, according to a statement by the London-based International Sugar Organization.-bmti
Ovo je sa jednog brodarskog sajta, ali vrlo znakovito i za Viro, bar mi se čini.
Po svemu sudeci poslovni rezultati ove godine ce biti slabiji za VIRO.
Mislim kako ovo moze jos nize… one cijene od preko 1000 kuna za dionicu su nerealne.
to znači da će proizvoditi sve više biogoriva a na štetu hrane. hrana tj šećer će poskupiti( moje mišljenje).
Po svemu sudeci poslovni rezultati ove godine ce biti slabiji za VIRO. Mislim kako ovo moze jos nize… one cijene od preko 1000 kuna za dionicu su nerealne.
Sviđaju mi se ovako utemeljene i sofisticirane dubinske analize , možda da su malo kraće….
Ocito je da:
Dobit je smanjena
Troskovi povecani
Trziste nesigurno
Fali sirovina
Ako se i sklope novi poslovi do 2009. nema profita