VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Daj prvo pročitaj izvješće na zse i intervju sa zadrom u lieru pa onda prenosi takve izjave. Kao prvo planiraju povečati proizvodnju šećera iz repe s 53 000 tona na 60 000 tisuća tona, a proizvodnju iz šećerne trske s 80 000 tona na 100 000 tona tako da ja ne vidim nikakvo smanjenje proizvodnje, a iplaniraju udruživanje s ipkk.

Vaš link

Čeka nas dobra budućnost

a zaboravili ste zalihe i Coca colu ?

Na HR burzi dionice treba kupovati po principu: kupi i zaboravi

mislim da ova godina nejde u prilog ni jjednoj šećerni a tako ni vir-u .po zasijanim površinama ova godina če biti zapamčena po malim površinama,a tako onda nemožemo ni očekivativeći promet to nije moj zaključak nego jednostavno to je tako.šta če se događati u budučnosti sa ovom dionicom i njoj sličnim neznam ,ali kad to bude opče poznato onda će nastati problemi.-to je samo moje mišljenje.

Viro Sugar signs deal with Coca-Cola
http://www.pioneer-investors.com

In the first half of 2008, Viro sugar refinery will sign an agreement to become the supplier for Coca-Cola, the world’s best-known producer of non-alcoholic beverages. The proceeds from the agreement for Viro sugar refinery are estimated at EUR 50mn per year, ‘Croatia Today’ reports.
Since neither Viro nor Coca-Cola Hellenic Bottling Company (one of Coca-Cola’s key bottlers in the world) were ready to comment on it, Business.hr portal talked to a source close to the company. Coca-Cola HBC merely said that the issue of suppliers is a very delicate one for Coca-Cola and no information on this can be revealed.

Viro sugar refinery has been preparing for the deal for a year and a half; because of Coca-Cola’s strict rules, Viro has invested EUR 3-4mn in equipment. A recent inspection from Coca-Cola showed that only a few minor conditions are to be met in order to obtain the required certificate. Viro could be producing 90,000 tonnes of liquid sugar for Coca-Cola alone – a job worth more than EUR 50mn every year.

Viro’s entire annual production – some 60,000 tonnes – is currently exported to the EU market. This quantity cannot be exceeded because of the quota for exporting sugar into the EU – in the Croatian case, it is 180,000 tonnes (60,000 tonnes for each of the country’s three refineries). From now on, the whole quantity will be shipped to Coca-Cola instead of to current EU clients. Switching to the new client would bring the refinery EUR 17mn. Viro will also be Coca-Cola’s first certified regional supplier of sugar.

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

e sada tek vjerujem da je ovaj deal 99,9999999% gotov, onih 0.0000001% bi bio kada bi bio kraj svijeta i ništa drugo zar ne? E dobro da sam ušao u ovu dionicu po 949 i 1030 sada imam opravdanje btw koliko je star taj članak misko danas ili?

e sada tek vjerujem da je ovaj deal 99,9999999% gotov, onih 0.0000001% bi bio kada bi bio kraj svijeta i ništa drugo zar ne? E dobro da sam ušao u ovu dionicu po 949 i 1030 sada imam opravdanje btw koliko je star taj članak misko danas ili?

Kolega članak je već poznat odavno i to bi trebala biti gotova stvar.
Cijena od 1000 kn i ne daj bože ispod toga mi je do nedavno bila nezamisliva a eto ipak se desilo , mislim da je i ovo više nego povoljna kupnja.
Budemo vidjeli uostalom biti će interesantno vidjeti za godinu dana koliko će biti Viro

pozdrav svima.
zanima me slijedeće.da li viro može proizvoditi još nešto osim šećera?neki forumaši su dali prijedlog za biogorivo.s obzirom da ne poznajem tu problematiku ,pitam svih Vas.

Moze li mi tko odgovoriti s kojim je datumom trebalo imati dionice da bi se dobila ova dividenda od 20KN?

Ne laje pas zbog sela.

ako su uvjeti za dividendu isti kao i kod ht onda dionicu treba minimalno držati do sjednice rukovodstva ili nadzornog odbora .kad će sjednica,ne znam.neki kažu u 5 mjesec

Meni nije jasno ako se viadukt kupuje po 2400 meni nije jasno koja budala ovu zlatnu dionicu prodaje po 950 kuna.

pozdrav svima.
zanima me slijedeće.da li viro može proizvoditi još nešto osim šećera?

ne može.

neki forumaši su dali prijedlog za biogorivo.s obzirom da ne poznajem tu problematiku ,pitam svih Vas.

za to je potrebno izgraditi nova postrojenja, veliko ulaganje za posao teško predvidive budućnosti osim ako se ne postigne konsenzus na državnoj razini da nam domaća proizvodnja toga treba i da čemo svoje potrebe podmirivati iz te domaće proizvodnje a ne uvoza. Država to mora jasno dati do znanja i potaknuti određim poreznim olakšanjima i sl. Bez potpore države ulaziti u ovakav posao bi moglo biti dosta rizično. Postoje dobri primjeri (u Francuskoj, UK) gdje se proizvodi bioetanol iz šećerne repa, takvo nešto bi se moglo možda i kod nas prema tome modelu, ali činjenica je da su i naši prinosi po hektru još uvijek dosta manji od njihovih… opčenito smo manje učinkoviti i u proizvodnji osnovne sirovine tako da bi za takvo nešto trebalo izraditi određene studije izvedivosti pa tek onda uopće pomisliti na to… U svakom slučaju nigdje u Europi vjerojatno nikada neće moći biti proizveden bioetanol sa učinkovitošću koju postiže Brazil proizvodnjom iz šečerne trske. To je problem zbog kojega se moraju brinuti i Francuska i UK, a ne mi koji smo još daleko od njih u svakom pogledu što se tiče proizvodnje i same šećerne repe.

Treba čekati izvješće za prvi kvartal pa ćemo vidjet i u kojem smjeru ide VIRO.
Samo me strah onih 170 miljuna šta su uložili u dionice u 2007, kako će se to odrazit na izvješće.

New Report

Close