mile1984 nemoras se truditi toliko…pusti ekipu da prica svoje…da je dionica 100kn bilo bi opet njih koji bi govorili skupo…problemi s ovim ili onim…vjeruj mi ova dionica zlata vrijedi!sve ce doc na svoje samo da se ova kriza s kreditima rijesi, a cuo sam danas na vijestima da je krizi dosao kraj…sad kako ce se to jos odraziti kod nas vidjeti cemo![thumbsup]
Znam da vrijedi. Očito da neki ljudi ne prate kroz povijest ovu firmu i znam da bi neki najrađe htjeli da padne na sto kuna, a zašto , pa zato da kupe čim jeftinije. Viro je 2003 godine imao malu zaradu zbog suše, ove godine zbog kiše iz čega slijedi da bi ove godine trebali bez ugovora s coca colom povečati dobit za 30%, a s njim i 60-70%. Ali moram priznati da je i mene uprava malo razočarala jer su prvom mjesecu najavili kako im je 2007 godina bila rekordna a kad tamo dobit manja nego godinu prije. [undecid][undecid]
pa zar nije rekordna…jel ima neko podatke koliko je novca utroseno u modernizaciju tvornice i pomoc kooperantima…biti ce vam sve jasnije!!!
a nisam siguran da ce ubuduce dijeliti milostinju kao i dosad…jer sad imaju dogovorenu suradnju s P&L i s repom nebi trebalo vise biti problema!
viro je trenutno najbolja dionica za kupnju na zse,a još +20 kuna po dionici…..teško da ću iz ove dionice lako izaći,izlazim jedino ako budem morao,a ovi ne moraju pa i dan danas izlaze..sad se skuplja,a kad bude objavljen datum isplate dividende,ode viro prema gore,ma kakav god trend bio taj dan….
[shocked]
Nema brige oko cijene šećera, cijena je samo 0d 1.1 do 1.4 skočila 14% na svijetskom tržištu
Vaš link
a da li ti znaš na koliku je razinu skočila, apsolutno? I kako se to razlikuje od cijena u EU? I što/kako nas čuva i koliko još dugo/pouzdano od uvoza tog jeftinog šećera? I što misliš koliko će šećer koštati u EU 2012.? A što će biti nakon toga? (naravno da neće biti baš potpune liberalizacije trgovine, nisam baš na taj ekstrem aludirao)
Ja nisam baš pesimističan glede naših šećerana konkretno (ako se nastavi ovim putem povećanja učinkovitosti proizvodnje, i poslovanja) a u kombinaciji sa rastom svjetskih cijena i postizanja određene dugoročne usklađenosti europskih cijena s njima na za par godina puno višim razinama svjetske cijene (bliske finalnoj EU reformskoj cijeni) premda to u načelu nije industrija naročito jasne budućnosti na prostorima EU koje ćemo uskoro i sami biti dio.
Sa šećeranama možeš biti itekako optimističan u Brazilu, ali u Europi, tu je još puno toga pod znakom upitnika, ali ja sam ipak više optimist nego pesimist.
Glavni makro razlog optimizmu izvire iz zanimljivog trokuta nafta-kukuruz-šećer povezanog sa etanolom a koji će najviše utjecati na odnos ponude i potražnje za šećerom i njegovim cijenama, a lokalno iz činjenice da u okruženju ostajemo jedan od rijetkih a nadam se uskoro definitnivno najučinkovitijih proizvođača.
Kada bismo postigli razinu učinkovitosti šećerne industrije Francuske/Njemačke/UK, i uz to još i određenu diverzifikaciju poslovanja, recimo možda i državno potpomognutim iskorakom u proizvodnju bioetanola u sklopu strateške namjere postizanja neovisnosti o uvozu potrebnog goriva kojeg ćemo morati koristiti u od EU propisanom postotku, tada za naše šećerane ne bi bilo zime. Kandit recimo ima još i konditorski dio koji ima mjesta za veliki napredak još, tako da, učinkovitost, diverzifikacija poslovanja radi lakšeg preživljavanja kritičnih godina, dobar geografski položaj i partnerski odnosi sa distribucijom/kupcima, to su jamci očuvanja naše šećerne industrije (uz nadasve važnu daljnju ulogu države u politici poticaja, regulative uvoza i sl., u skladu sa svojim mogućnostima).
NATJEČAJI ZA POSAO:
1)Na temelju odluke Direktora društva donesene dana 03.04.2008.g. Viro tvornice šećera d.d. Virovitica, Matije Gupca 254 raspisuje natječaj za radno mjesto pomoćnika rukovoditelja proizvodnje u smjeni – 5 izvršitelja (m/ž), na određeno vrijeme od 12 mjeseci u svojstvu pripravnika.
2)Na temelju odluke Direktora društva donesene dana 03.04.2008.g. Viro tvornice šećera d.d. Virovitica, Matije Gupca 254 raspisuje natječaj za radno mjesto organizatora proizvodnje šećerne repe – 2 izvršitelja (m/ž), na određeno vrijeme od 12 mjeseci u svojstvu pripravnika.
3)Na temelju odluke Direktora društva donesene dana 03.04.2008.g. Viro tvornice šećera d.d. Virovitica, Matije Gupca 254 raspisuje natječaj za radno mjesto kemijskog tehničara – 3 izvršitelja (m/ž), na određeno vrijeme od 6 mjeseci u svojstvu pripravnika.
EVO,viro traži 10 novih stručnih ljudi.moje mišljenje je da će ključni trenutak Vire biti sklapanje ugovora sa Coca Colom.prema Vašim informacijama i intervjuima to bi se moglo desiti u 6 mjesecu.ako netko zna detaljnije,neka se javi.ne vjerujem da bi Coca Cola radila testiranja da ne misli ozbiljno.
Jel netko možda zna da li je uprava Vira donijela na glavnoj skupstini otkad je dosla na burzu odluku o kupovini vlastitih dionica?
Jer vidim poceli su prosli tjedan….pa ako netko ima neku informaciju……Hvala
kupnja vlastitih dionica bio bi stvarno korektan potez pa makar kupili i simboličan broj dionica.ovako svi čekaju da ide još niže pa da kupe.dok kriza u svijetu ne prođe nema smisla razglabati o kvaliteti dionice.naznake o tome kada će proći su razne.moja i samo moja prepostavka je 10 mjesec ove godine.zanima me da li su revidirane prepostavke o smanjenju cijene šećera u evropi i na kojoj stranici se može pratiti to.hvala.
Napada se granica 800,00kn. Međutim, nema straha, postoji jaka obrana 52,00kn! [tongue]
Kupnje
Cijena Količina
781,20 7
760,00 10
756,00 24
752,06 14
752,00 131
751,01 13
700,00 2
600,00 4
551,00 100
52,00 1000
P.S. Ne znam da li stvarno netko misli da će ga ikad tu poklopiti ili je tipfeler, pa fali znameka…
Kupnja Cijena
10 760,00
24 756,00
131 752,00
2 700,00
4 600,00
100 551,00
1000 52,00
ovo nije zavrijedilo copy/paste, ali stvarno nisam izdržao
zse, 10:43