VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ovu burzu je više jako teško gledati.viro je dobar ,a vidi mu cijene.ima osjećaj kao da niko više ne koristi šećer

od kojeg se datuma trebalo držati dionica tj. biti kupljena do kojeg datum (kao što je ht na 16. zadnji dan) da bi se ostvarila dividena jer sam je ja kupio prije koji par dana

pravo je čudo da nitko nije pozitivno reagirao na vijest od dividendi od 20 kn,pa to je solidna dividenda,ah,ta psihologija burze,stvarno je nedokučiva…

ovu burzu je više jako teško gledati.viro je dobar ,a vidi mu cijene.ima osjećaj kao da niko više ne koristi šećer

Svi sipaju natren,sad je to u trendu….[lol] [lol] [lol]

Glasnogovornik IGH na neodređeno

pravo je čudo da nitko nije pozitivno reagirao na vijest od dividendi od 20 kn,pa to je solidna dividenda,ah,ta psihologija burze,stvarno je nedokučiva…

Kako će reagirati na 20 kn dividende, ako je dnevni raspon cijene 70 kn

Nema brige oko cijene šećera, cijena je samo 0d 1.1 do 1.4 skočila 14% na svijetskom tržištu
Vaš link

Zanimljivo je da viro otkad je uvršten na burzu 2006 cijena mu se nije ni udvostručila prema trenutačnoj cijeni. Pa zato smatram da je ovo jedna od najpocjenjenijih dionica na burzi. Na dana uvrštenja postigla je cijenu od 500 kuna, a danas je 840 kuna. Pri čemu je viro od utrostručio dobit jer je dobit vira u 2005 godini bila 30 milijuna, a 2007 91 milijun kuna.

Zanimljivo je da viro otkad je uvršten na burzu 2006 cijena mu se nije ni udvostručila prema trenutačnoj cijeni. Pa zato smatram da je ovo jedna od najpocjenjenijih dionica na burzi. Na dana uvrštenja postigla je cijenu od 500 kuna, a danas je 840 kuna. Pri čemu je viro od utrostručio dobit jer je dobit vira u 2005 godini bila 30 milijuna, a 2007 91 milijun kuna.

[lol] [lol] [lol]
To se zove analiza a ne kaj vi pričate![shocked][shocked]

Neki su počeli pisati o manjoj cijeni šećera i zatvaranju tvornici. Znam da bi mnogi to htjeli vidjeti. Kao prvo kupili su opremu iz tvornice šećer u Ormorožu koja če im omogučiti smanjenje potrošnje energije za 30% a istovremeno omogučit će im preradu repe iz brazila koja je znatno jeftinija od naše tako da će kampanja trajati 9 mjeseci a ne tri kao što traje trenutačno, što će omogučiti šečerani da poslije s istom profitabilnošću ko i prije uz niže cijene šećera. A tu i je i potpisivanje ugovora s coca colom ali i drugim proizvođačima sokova (pepsi).[thumbsup]

viro je trenutno najbolja dionica za kupnju na zse,a još +20 kuna po dionici…..teško da ću iz ove dionice lako izaći,izlazim jedino ako budem morao,a ovi ne moraju pa i dan danas izlaze..sad se skuplja,a kad bude objavljen datum isplate dividende,ode viro prema gore,ma kakav god trend bio taj dan….

još mi nitko nije odgovorio od kojeg se datuma dionica trebala posjedovati za isplatu dividende?

Na dan skupšine koja će biti u petom ili šestom mjesecu

New Report

Close