Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. EOS-Z D.O.O. 465.483 33,57 Osnovni račun
2. ROBIĆ D.O.O. 449.600 32,42 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 63.092 4,55 Skrb. račun+1000
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 42.181 3,04 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 40.769 2,94 Skrb. račun
6. ZADRO MARINKO 34.417 2,48 Osnovni račun
7. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 15.387 1,11 Osnovni račun
8. HPB D.D. 10.908 0,79 Skrb. račun+536
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 10.033 0,72 Skrb. račun
10. PBZ D.D. 8.604 0,62 Osnovni račun
promijena od 7.4-9.4
Az mirovinski skoro svaki dan kupuje po 1000 dionica
pa pazi.az je allianz,to su germani,a viro surađuje sa trećom njemačkom tvornicom šećera…da nije na pomolu preuzimanje,na ovim niskim razinama?možda imaju inside informaciju,ali je ne žele na cijeni pokazati,već pomalo skrivečki kupuju..to je svakako dobar signal….strpljen,spašen…nadam se…[pray]
možda imaju inside informaciju,ali je ne žele na cijeni pokazati,već pomalo skrivečki kupuju..to je svakako dobar signal….strpljen,spašen…nadam se…[pray]
inside informaciju?
[lol]
pa robič je u posljednjem intervjuu rekao da oni hoče uč u vlasničku strukturu al da im on neda….a na svojoj stranici imaju viro ko buduću akviziciju…samo je to u opčoj depresiji prošlo neopaženo google is your friend[thumbsup][thumbsup]
evo ga:
• Što vam je donijelo strateško partnerstvo s njemačkim Pfeifer&Langenom?
– Mnogo nam je lakše imati jednog partnera nego prodavati sitnim europskim trgovcima. Šećer nije roba koja se može dvaput-triput preprodati, to ipak mora biti velika kompanija koja već ima svoje tržište. Tvrtka Pfeifer&Langen je velika, približava nam se i htjela bi ući sa svojim kapitalom jer joj je cilj doći na ovo tržište, ali mi moramo biti vrlo oprezni. Možemo zajednički poslovati dok imamo zajednički interes.
• Kako gledate na njihovu želju za većim ulaskom u Virovu vlasničku strukturu?
– Zasad samo surađujemo, iako bi Pfeifer&Langen rado ušao u vlasništvo. No mi tvornicu nikad nećemo prodati, bar dok sam ja živ.
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=40999
[wink]
alt333: ” možda imaju inside informaciju,ali je ne žele na cijeni pokazati,već pomalo skrivečki kupuju..to je svakako dobar signal….strpljen,spašen…nadam se…[pray] ” inside informaciju? [lol] pa robič je u posljednjem intervjuu rekao da oni hoče uč u vlasničku strukturu al da im on neda….a na svojoj stranici imaju viro ko buduću akviziciju…samo je to u opčoj depresiji prošlo neopaženo google is your friend[thumbsup][thumbsup]
Samo po kojoj cijeni, sta se svi napaljujete na akvizicije a nemate pojma posto bi islo.
Sta ako bi islo za 100 eura po dionici?
sta se svi napaljujete na akvizicije a nemate pojma posto bi islo. Sta ako bi islo za 100 eura po dionici?
da istina , ta preuzimanja i nisu neka sreća , (čisto špekuliranje), nitko ne želi platiti previše ..
sjetite se zadnjeg primjera Lure cijena je sa 600 kuna otišla na čak 1200 kuna da bi preuzimanje bilo po 850 kn (tu negdje ) .. znači oni koji su kupovali po 900 1000 i 1200 su špekulirali i dobro izgubili , jedino su zaradili oni koji su od 600 do 800 kupovali , ali i to nije neka zarada ..
Samo po kojoj cijeni, sta se svi napaljujete na akvizicije a nemate pojma posto bi islo. Sta ako bi islo za 100 eura po dionici?
ništa se ja ne napaljujem
samo sam htio skrenuti pozornost na intervju jer je čovjek mislio da se radi o nekoj tajni ali koliko vidim zadro nije zainteresiran za prodaju tako da je špekuliranje o cijeni bespredmetno…
Nema prodaje- nema predaje
[lol]
da istina , ta preuzimanja i nisu neka sreća , (čisto špekuliranje), nitko ne želi platiti previše ..
ma preuzimanja su zajebana
[wink]
blueman: ” sta se svi napaljujete na akvizicije a nemate pojma posto bi islo. Sta ako bi islo za 100 eura po dionici? ” da istina , ta preuzimanja i nisu neka sreća , (čisto špekuliranje), nitko ne želi platiti previše .. sjetite se zadnjeg primjera Lure cijena je sa 600 kuna otišla na čak 1200 kuna da bi preuzimanje bilo po 850 kn (tu negdje ) .. znači oni koji su kupovali po 900 1000 i 1200 su špekulirali i dobro izgubili , jedino su zaradili oni koji su od 600 do 800 kupovali , ali i to nije neka zarada ..
Slažem se, pogotovo u ovoj situaciji padajućeg trenda, ne bi me čudilo da ako crobex ode na 3200, što će vjerojatno i biti viro bi mogao na 500 a preuzimanje ako ga i bude bi moglo biti i ispod ove cijene dakle banana.
U svakom slučaju nije mi jasna stvar da firma ostvari 10% manju dobit (a ona je ionako fantastična 90 milijuna) a dionica padne za 30-40% ovo naše tržište je stvarno bolesno špekulantsko.
Slažem se, pogotovo u ovoj situaciji padajućeg trenda, ne bi me čudilo da ako crobex ode na 3200, što će vjerojatno i biti viro bi mogao na 500 a preuzimanje ako ga i bude bi moglo biti i ispod ove cijene dakle banana.
a po kojoj cijeni po tvojim kalkulacijama bi mogla ići dokapitalizacija?
U americi alcoa objavila pad dobiti 50%, a dionica joj pala samo 5%, viro objavi pad dobiti od 10% i njemu dionica padne 30%. To sve pokazuje koliko su naši fond menadžeri glupi. Jer ne može meni tvrditi netko da su samo mali rušili cijenu vira. Jer nalozi od 500 i 1000 dionica nisu od malih dioničara sigurno!!!![undecid][undecid]
U americi alcoa objavila pad dobiti 50%, a dionica joj pala samo 5%, viro objavi pad dobiti od 10% i njemu dionica padne 30%. To sve pokazuje koliko su naši fond menadžeri glupi. Jer ne može meni tvrditi netko da su samo mali rušili cijenu vira. Jer nalozi od 500 i 1000 dionica nisu od malih dioničara sigurno!!!![undecid][undecid]
fondovi prodaju jer moraju prodavat
ekipa zeli lovu van i ne preostaje im bas nekakav izbor nego rasprodaja najlikvidnijh izdanja koja imaju.
mene samo zanima koliko dugo ce ovo potrajat tj.koliko dugo moze potrajat .
nestalo je ulagackog povjerenja,sto samostalnih dionicara,sto onih koji ulazu posredstvom fondovske industrije
ili cemo se uskoro odbiti prema gore i zadrzati na nekoj razumnijoj razini od ove ili fondovi pocinju rikavat pa ce dionice biti jos jeftinije.