mislim da će potrošnja šećera u ovim našim krajevima rasti,rastom potražnje,rasti će i cijena šećera..
Misliš? Kao više kolača ćemo peći pa će potrošnja narasti?
Zbog čega bi rasla potrošnja šećera u ovim našim krajevima?
avax10: ” Hm, ovo gibanje cijene VIRO-a neodoljivo me podsjeća na DLKV, KOEI…. Nije ovaj pad samo zbog lošijih rezultata nego izgleda da veliki dodatno i namjerno ruše cijenu da bi se mogli nakrcavati na razinama ispod 1000 kn. [rolleyes] ” Pogodio si. Evo danas kad je palo ispod 1000KN, na cca. 960KN (znači u područje podcijenjenosti dionice jer je s tom cijenom od danas P/E manji od 15) bilo je vidljivo dosta naloga s velikim količinama od po cca. 500 i 600 komada. Neki su čak i prošli. Mislim da veliki igrači (mislim na neke fondove, ali i mirovince) igraju prljavu igru. Spuštaju cijenu dionice namjerno da bi na određenim njima prihvatljivim granicama kupili velike količine dionica. Čak mi je jedan fond mnager s kojim sam danas razgovaro telefonom zbog eventualnog ulaska u fondove, na indirektan način to također potvrdio. Dalo se izčitati između riječi, iako je odbio direktno odgovoriti na moje pitanje. Pitao ga da li smo po njegovom mišljenju blizu dna, na što mi je rekao da će se kupnja, barem što se njegovog fonda tiče, intenzivirati kada dionice uđu u područje podcijenjenosti. Kad sam ga pa pitao koja je to granica fundamenta P/E, rekao mi da je to različito od sektora do sektora, ali da je većina već u području podcijenjenosti.
a što je trebao reći. nema se para, svi bi prodali, ali nemaju kome prodati, ode sve to još dolje.
razvojem svih grana,razvijati će se i potražnja za šećerom,tu bih bacio akcenat na turizam,ali i vinarstvo,koje se u mome kraju širi rapidnom brzinom,međutim puno naših vinara kupuje šećer iz bih,ali i to će se brzo regulirati,znam lpar ljudi koji su 2 velika brda pretvorili u vinograde,zasadili su 100 000 čokota vinove loze,za sve to naravno treba i puno šećera,a pošto je globalno zatopljenje,ljudi će sve više piti sokove i jesti sladoled,možda ćeš misliti da sam lud,ali šećer je posvuda oko nas,i stvara ovisnost….
razvojem svih grana,razvijati će se i potražnja za šećerom,tu bih bacio akcenat na turizam,ali i vinarstvo,koje se u mome kraju širi rapidnom brzinom,međutim puno naših vinara kupuje šećer iz bih,ali i to će se brzo regulirati,znam lpar ljudi koji su 2 velika brda pretvorili u vinograde,zasadili su 100 000 čokota vinove loze,za sve to naravno treba i puno šećera….
“Vino se može i od grožđa praviti”, odao je tu ‘tajnu’ svome najstarijem sinu otac na samrti…[lol] [lol] [lol] [lol]
Zna li netko razlog za ovo. Da kupujem ili ne još. Molim savjet.
Nevjerovatno. Tražiš savjet na forumu…
Zna li netko razlog za ovo. Da kupujem ili ne još. Molim savjet.
Razlog je jasan. Previše je špekulativnih igrača na našem tržištu. Ni naši cijenjeni fondovi se ne ponašaju drugačije, što je jako jako opasno. Nisu ni svjesni mogućih posljedica i time je još gore! A što i možemo očekivati od golobradih mladića koji nam vode te fondove.
sokol74: ” Zna li netko razlog za ovo. Da kupujem ili ne još. Molim savjet. ” Nevjerovatno. Tražiš savjet na forumu…
Čuj stari. Ja znam čiji ću savjet poslušati, a čiji ne. Ima tu i ljudi koji nešto znaju. Samo ne pišu često.
Nije mi jasno šta su se ovako obrušili na Viro?!
Ko da je firma pred propašću!?!?!
Ali, bit će bolje, kažu… [thumbsup]
VIRO = DLKV . Nažalost ispunila su se moja predviđanja od prije četiri dana![sealed]
Nije mi jasno šta su se ovako obrušili na Viro?! Ko da je firma pred propašću!?!?! Ali, bit će bolje, kažu…
Ma nisu samo na Viro?! Većina dionica je u crvenom kao posljedica negativnog burzovnog ozračja i iskrcavanja HAAB. Ono malo više crvenila od toga kod nas, posljedica je nezadovoljstva pojedinih ulagača 4Q prošle, što će brzo biti kompenzirano dobrim rezultatima 1Q ove godine. Bar se nadam – vjerujem u to![cool][thumbsup]