VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

… nitko mi nije odgovorio na pitanje [undecid]

Kolega, odgovor: onda kada drugi iz njega izlaze!

Ako ulažete u fundamente, ne možete izgubiti. Šećer dolazi na kraju.

beholder: ” … nitko mi nije odgovorio na pitanje [undecid] ” Kolega, odgovor: onda kada drugi iz njega izlaze!

[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
5+

Pa mislim, dkle kolege…[yawn], ima li ovome beznađu kraja? Zar VIRO tako malo vrijedi da je dogurao do trocifrenog broja… jao jao [angry]

i tko nas to brani na 974? koje utikaše?

Pa mislim, dkle kolege…[yawn], ima li ovome beznađu kraja? Zar VIRO tako malo vrijedi da je dogurao do trocifrenog broja… jao jao [angry]

pod slikom toliko piše, vrijedi bar krajcaru više [smiley]

ljudi nema ovo veze s virom, pa vidite da jednako padaju i oni koji su objavili porast dobiti od 600%

evo i mene među vama,slatki,primjetio sam da onaj što izlazi,lagano popušta,i ne želi prodavati ispod 970,00 kn,inače bi pokupio ona dva naloga,skupa 800-900 komada na 960 i 961..nadam se da je oluja prošla,ali,nikad se ne zna…pa,viro je izgubio u tjedan dana cca 30%,pa da firma i propada,to se ne smije desiti,stvarno prodavatelj pretjeruje,ali,neka pretjeruje,tako treba..što više to bolje,ionako će se to sve brzo vratiti…

Hm, ovo gibanje cijene VIRO-a neodoljivo me podsjeća na DLKV, KOEI…. Nije ovaj pad samo zbog lošijih rezultata nego izgleda da veliki dodatno i namjerno ruše cijenu da bi se mogli nakrcavati na razinama ispod 1000 kn. [rolleyes]

Pogodio si. Evo danas kad je palo ispod 1000KN, na cca. 960KN (znači u područje podcijenjenosti dionice jer je s tom cijenom od danas P/E manji od 15) bilo je vidljivo dosta naloga s velikim količinama od po cca. 500 i 600 komada. Neki su čak i prošli. Mislim da veliki igrači (mislim na neke fondove, ali i mirovince) igraju prljavu igru. Spuštaju cijenu dionice namjerno da bi na određenim njima prihvatljivim granicama kupili velike količine dionica. Čak mi je jedan fond mnager s kojim sam danas razgovaro telefonom zbog eventualnog ulaska u fondove, na indirektan način to također potvrdio. Dalo se izčitati između riječi, iako je odbio direktno odgovoriti na moje pitanje. Pitao ga da li smo po njegovom mišljenju blizu dna, na što mi je rekao da će se kupnja, barem što se njegovog fonda tiče, intenzivirati kada dionice uđu u područje podcijenjenosti. Kad sam ga pa pitao koja je to granica fundamenta P/E, rekao mi da je to različito od sektora do sektora, ali da je većina već u području podcijenjenosti.

Ne bih mijenjao Adris za Viro.

S obzirom na veliki pad cijene Vira u zadnjih tjedan dana, vjerovatno je čovjek i napravio dobar potez. No vrijeme će pokazati.

evo i mene među vama,slatki,primjetio sam da onaj što izlazi,lagano popušta,i ne želi prodavati ispod 970,00 kn,inače bi pokupio ona dva naloga,skupa 800-900 komada na 960 i 961..nadam se da je oluja prošla,ali,nikad se ne zna…pa,viro je izgubio u tjedan dana cca 30%,pa da firma i propada,to se ne smije desiti,stvarno prodavatelj pretjeruje,ali,neka pretjeruje,tako treba..što više to bolje,ionako će se to sve brzo vratiti…

sam ti pisi majstore, pisi… nek Oni znaju sto vi mislite…pa da te poklopi… i tebe i onoga na 960…

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

što je najgore,i ja sam prodao adrs da kupim viro,ali bilo mi je jako teško prodati adrs jer je to jako dobra firma,ali nisam mogao odoliti kad sam viro vidio ispod 1000..pa šta bude,da bude…

To se tako čini kad gledaš samo na to da je viro bio preko 1.500 kn pred sa par tjedana. Ali mislim da je to pogled na krivu strau.

Na ovoj cijeni viro košta 1.35 milijardi kuna, za razliku od IPKK koji košta 3 puta manje, 450 milijuna kuna.
Prevelika razlika kad se zna da su im prihod i dobit tu negdje po dionici.
Uz to budućnost industrije šećera je pod velikim upitnikom.
Kandit bar konditorski business.

New Report

Close