sad ću ti ja reći što se dogodilo sa tom repom (na području vukovarsko srijemske županije je isti slučaj ALI SAM MISLIO DA SVI LAŽU) ljudi su jednostavno zaorali to njivu i sada miševi jedu tu repu tj. šećerana im je rekla da neće uzeti od tih ljudi repu nego će im isplatiti s time da ju ne moraju predati, to sam napisao u svom prošlom comentu prije koji 2-3 tjedna ali nisam mogao vjerovati da je to istina btw repa ako vam se ne povadi do kraja recimo 12. mjeseca piši propalo jer šećerana ne radi više proizvodnje repe poslje određenog roka eto toliko o tome
jel ima netko ideju koji bi mogao biti razlog zašto GFI još nije službeno objavljen?
možda pripremaju i neke brojke za Q1?
sad ću ti ja reći što se dogodilo sa tom repom (na području vukovarsko srijemske županije je isti slučaj ALI SAM MISLIO DA SVI LAŽU) ljudi su jednostavno zaorali to njivu i sada miševi jedu tu repu tj. šećerana im je rekla da neće uzeti od tih ljudi repu nego će im isplatiti s time da ju ne moraju predati, to sam napisao u svom prošlom comentu prije koji 2-3 tjedna ali nisam mogao vjerovati da je to istina btw repa ako vam se ne povadi do kraja recimo 12. mjeseca piši propalo jer šećerana ne radi više proizvodnje repe poslje određenog roka eto toliko o tome
to sam si i mislio…nesposobnost und šlamperaj…tipićno hrvatski [undecid]
Jedno je biti kratkoročno razočaran, ali tko god se bavi bilo kakvim
poslom osim treydanja po burzi zna šta znači borba na tržištu i održavanje
kontinuiteta ili još bolje rast.
tom liku koji mi je to pričao (mada sam mislio da laže -sada vidim da više nije) su rekli da će mu platiti (što i jesu) da ne mora to ništa njima predati nego je njima jeftinije uzeti šećernu trsku nego platiti dovoz i preradu te repe. Ali gle to mi nije jasno jer ako je njemu vagon plaćen recimo nekih 2500 kn i prijevoz bi koštao viro recimo 300 kn (to lupam) i prerada je valjda slična u troškovima sa šećernom trskom znači kako se može njima isplatiti platiti tom liku 2500 kn uštediti 300 kn na prijevozu kupiti šećernu trsku (pa nije majku mu šeć trska 300 kn po vagonu) mislim da neko tu nekoga
Analiza: Rezultati poslovanja torpedirali Viro
Dopunjeno 31.03 17:12!
Zadnjeg dana prvog ovogodišnjeg tromjesečja redovni promet dionicama na Zagrebačkoj burzi iznosio je oko 56,8 milijuna kuna; dok je Crobex trgovanje zaključio na 3845,09 bodova i izgubio 1,58 posto, a u ovoj godini njegova vrijednost pala je za 26,61 posto.[bye]
Izašlo izvješće za viro. Mišljenja sam da sam bio u pravu s pretpostavkom o povečnim zalihama, i to skoro duplo. Dakle, evidentno je da nisu mogli prodati zbog isteka kvota, odnosno da nebi trebalo biti problema sa tim plasmanom ove godine.
Izašlo izvješće za viro. Mišljenja sam da sam bio u pravu s pretpostavkom o povečnim zalihama, i to skoro duplo. Dakle, evidentno je da nisu mogli prodati zbog isteka kvota, odnosno da nebi trebalo biti problema sa tim plasmanom ove godine.
što će reći da je 75 mil kn u zalihama, a kolika je marža? 15%?
to bi bilo da će extra dobit na ime tih zaliha biti nekih 11 mil kn?
da zalihe su se povecale tako da sljedeca godina ne moze biti losija od ove[undecid]
Jos uvijek sam razocaran mada i nije tak lose za dosta losu godinu sto se tice repe ,sad me zanima IPKK pa da usporedimo
bitna stavka je sklapanje ugovora sa coca colom pa ce se i zalihe potrositi izvijestaj je los ali su bar fer pa su platili i placati ce svoje koperante a i platili su ormozu doci ce ta dionica na svoje prave vrijednosti i brze nego mislimo[smiley]
cipp: ” Izašlo izvješće za viro. Mišljenja sam da sam bio u pravu s pretpostavkom o povečnim zalihama, i to skoro duplo. Dakle, evidentno je da nisu mogli prodati zbog isteka kvota, odnosno da nebi trebalo biti problema sa tim plasmanom ove godine. ” što će reći da je 75 mil kn u zalihama, a kolika je marža? 15%? to bi bilo da će extra dobit na ime tih zaliha biti nekih 11 mil kn?
Od kud ti tih 75k mil kn u zalihama? kako si došao do te brojke?