VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Viro Tvornica šećera povećala dobit 204,1 posto

Izvor: Novi list, Powered by PressCut

20.10.2007 – Viro Tvornica šećera u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 104,56 milijuna kuna, što je porast od 204,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navodi se u financijskom izvješću te tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Glavni razlozi povećanja dobiti, kako su pojasnili u tvrtki, su povećanje realizacije gotovih proizvoda, jer su rekonstruirana pakirnica i tvornica za proizvodnju otopljenog šećera stavljene u puni pogon, a prerada sirovog šećera dvostruko je veća u odnosu na prethodnu godinu.

sjecate li se ovog clanka[angry] i mislim da je jos bilo par clanaka kao najbolja godina bla bla…

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Ja vjerujem u njihove planove i mislim da tek slijedi period gdje će
firma dosegnut zenit.

Meni samo nije jasno kako je uprava mogla izjaviti da su rezultati za 2007. najbolji do sada i proci bez sankcija. Ovo je stvarno banana drzava.

u lipnju se potpisiva sa coca colom a sad odo u dokup

Viro Tvornica šećera povećala dobit 204,1 posto Izvor: Novi list, Powered by PressCut 20.10.2007 – Viro Tvornica šećera u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 104,56 milijuna kuna, što je porast od 204,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navodi se u financijskom izvješću te tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi. Glavni razlozi povećanja dobiti, kako su pojasnili u tvrtki, su povećanje realizacije gotovih proizvoda, jer su rekonstruirana pakirnica i tvornica za proizvodnju otopljenog šećera stavljene u puni pogon, a prerada sirovog šećera dvostruko je veća u odnosu na prethodnu godinu. sjecate li se ovog clanka[angry] i mislim da je jos bilo par clanaka kao najbolja godina bla bla…

Koje mazanje oči pomoću plaćenih članaka.
Potonuće neminovno.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Da im je dobit i iznad očekivanja, vjerojatno cijena dionice zbog trenutne situacije ne bi puno narasla. Vjerojatno su dobre vjesti i dobra izvješća sačuvali za bolja vremena na dioničkom tržištu.

Tko je od Vas prodao Viro danas nakon FI? Isplati li se čekati ili mislite da treba prodat? Molim mišljenja….

Robizg

sto sam ja vama tupio nakon izvjesca za 3q… bilo je vidljivo da je namjestaljka za iskrcaj…

Kako ja shvaćam razloge pada dobiti.

Pad dobiti je nastao zbog meteo uvjeta odnosno zbog kašnjenja sa vađenjem repe i povečanim troškovima. Slijedom navedenog, jer je vađenje repe kasnilo, nisu mogli istu preraditi na vrijeme da bi je izvezli, i time nisu mogli ispuniti izvoznu kvotu. Dakle, repa je izvađena ali kasnije nego što je očekivano, odnosno ista je prerađena i stoji u obliku šečera za izvoz u skladištima. Otuda i onaj insad info da rade skladište gdje stignu, jer je negdje moraju taj neizvezeni šećer staviti.

Ako je tome tako, onda nemoramo brinuti ove godine za vremenske uvjete, jer će biti viška od prošle godine.

Nadalje, ove godine a vjerojatno i ranije postalo je upravi jasno da ukoliko se ograničavaju na domaću materiju, neme napretka. Uvozom iz drugih zemalja, mogu znatno povečati prihode i tonažu obrade, što su i najavili, Ukoliko je vjerovati da će dobiti posao sa coca colom, za koji su dobili certifikat, onda će imati to gdje i plasirati!

IMHO

Da im je dobit i iznad očekivanja, vjerojatno cijena dionice zbog trenutne situacije ne bi puno narasla. Vjerojatno su dobre vjesti i dobra izvješća sačuvali za bolja vremena na dioničkom tržištu.

Da, izvješće za ’07 trebali su ostaviti za negdje dvije godine ili “tko zna kad” , kad ponovo bude bull tržište.
[lol]

Tko je od Vas prodao Viro danas nakon FI? Isplati li se čekati ili mislite da treba prodat? Molim mišljenja….

ja prodao prije par mjeseci [thumbsup]

ja upravo jos dokupijo [thumbsup]

New Report

Close