Evo ljepi dokaz o nerazumijevanju investiranja, nitko se ne fokusira na planove pa čak i u bliskoj budućnosti.
Ako je neko investirao zbog današnje dobiti promašio je profesiju, osim kratkoročnih trejdera.
Baskija – potpisujem! Možda smo previše kritični, a sve skupa i nije tako loše – 92 milijuna dobiti nisu za bacit…
Posebice kad uzmeš u obzir loše klimatske prilike i meteo uvjete u prošloj godini. Hmm, sad vidim da se nije lako baviti poljoprivredom… Vjerujem da će 1.Q biti odličan – idemo dalje! [thumbsup][cool]
Kod dionica je puno bitnije ono što će biti, a ne ono što je bilo, pa tako niti manji pad dobiti Vira iz prošle godine ne govori ništa loše. Izvješće doživljavam kao jako pozitivno, jer se radi o perspektivnoj firmi, koja ima potencijale da u ovoj godini ostvari puno toga više nego li će to ostvariti druge dionice. To mi govori o vrijednosti i kvaliteti firme.
Izvješće bih doživljavao kao jako pozitivno da je neto dobit imala dodatu jedinicu na početku.
Objasnio sam zašto ne izlazim sada.Izlazim ako neto dobit za 1.Q bude manja od 25 mil kn.
Već sam reko da svaki donosi svoje procjene na koje ja ne želim
utjecat, ali da si promašio profesiju kao dugoročni investitor jesi.
Ja sam se dosad u životu isključivo bavio proizvodnjom i to od ideje do
realizacije na tržištu, tako da dobro razumijem naš mentalitet i nepovjerenje
u uspjeh.
Ulazio sam ispod 1000. Molim malo pristojnosti nismo u birtiji.
…Pušim , ali i učim – što te ne ubije…….
…osiromaši te…[angry]
i neka mi netko objasni ovu konstrukciju…repa nije izvađena ali je plaćena i to više nego godinu ranije??
što mu to znaći, hoće li Viro tu repu na kraju dobiti ili neće??
mislim repa ako nije izvađena onda je vjerojatno strulila u zemlji
[undecid]
ŠPANCIR: ” …Pušim , ali i učim – što te ne ubije……. ” …osiromaši te…[angry]
Ova je učenje skuplje nego MBA škola
i neka mi netko objasni ovu konstrukciju…repa nije izvađena ali je plaćena i to više nego godinu ranije?? što mu to znaći, hoće li Viro tu repu na kraju dobiti ili neće?? mislim repa ako nije izvađena onda je vjerojatno strulila u zemlji [undecid]
Neznam, nisam jak u poljoprivredi.
mozda im je digestija bolja ako jos malo odlezi (bezveze sam ovo napisao, nemam pojma)
i neka mi netko objasni ovu konstrukciju…repa nije izvađena ali je plaćena i to više nego godinu ranije?? što mu to znaći, hoće li Viro tu repu na kraju dobiti ili neće?? mislim repa ako nije izvađena onda je vjerojatno strulila u zemlji [undecid]
Ako su je platili onda je valjda njihova.[lol]
Bez obzira u kojem se stanju (i gdje) nalazila.
kolega vorda mene više interesira da li je riječ o bačenom novcu u vjetar pa će morati sve to još jednom u uvozu platiti…znaći čisti izvanredni trošak i piši kući propalo…ili je riječ o nekakvom avansnom plaćanju pa će roba tek biti dostavljena viru?
iz ovakvog objašnjenja uprave ja zaključujem da se radi o izvanrednim troškovima koji se neće naplaćivati u budućnosti…
ako netko ima informacije bilo bi zgodno da ih podijeli…
Ovo izvjesce je ispod svih ocekivanja – katastrofa. Sve procjene (metodama) pale su u vodu i to jako. Sad nije tesko zamisliti sto ce se jos tek dogoditi s IPKK. Recimo na ingri su metode bile 99% tocne i predvidio sam rezultate. Sad tko i bude htio prodati nema kome, zato bolje ne prodavati i cekati bolja vremena.
kolega Beholder, naravno da na tu repu trebaju zaboraviti.
Kada nešto kupiš nemaš smanjenje imovine jer si za taj keš dobio protuvrijednost u drugoj robi (repi). Ali, ako je repa neiskoristiva, moraš otpisati zalihe i na taj način povečavaš rashod.
Država se veseli jer je naplatila PDV, kooperanti se vesele jer su napaltili svoju repu, a dioničari Vira …..[cry]