Pazite se, sada će početi hvalospjevi za VIRO.
VIRO je dobra firma, ali dionica, tj. izvješće za VIRO će opet biti naštimano preko zaliha. Ne nasjedajte samo tako.
Izvješće će biti dobro, jer će preko zaliha sakriti mnogo milijuna kuna i to prikazati kao dobit, zato svako sljedeće može biti samo lošije.
U svakom slučaju oprez i to veliki.
Razgovarao nedavno sa jednim djelatnikom-radnikom šećerane(poznanikom),i malo ga propitujem kako stoje stvari sa šećeranom.On kaže radi se na sve strane dograđuju novi skladišni prostori,montiraju novi strojevi ,zamjenjuju stari sa novima koji su puno efikasniji i rentabilniji,stalno dolaze neki iz Coca cole kontoliraju sve i svašta .On mora u neku školu da bi mogao ubuduće raditi na novim strojevima.
Čitao još u Virovitičkom listu raspisuju se neki natječaji za izvođenje nekih radova i ove godine će uložiti milione kuna u kapacitete i modernizaciju.
Pitam ga onako u povjerenju kolika vam je plaća,kaže oko 5300kn(županijski prosjek je oko 3500kn).
Sve u svemu ostalo mi je samo dokupiti nekoliko desetina komada na 1.200 dok je još bilo.
Valentine tko pita za zalihe ako je dobit velika? Bitni su pokazatelji. Ako nebude promjene plana EU o smanjenju cijena secera onda je 1200kn i previse za ovu dionicu. Mislim da su oni tamo ipak malo pametniji i da znaju sto rade pa tako ne bih rekao da ce taj plan ostati na snazi.
ratus: ” Dobro nam se vratio ivek. Što bi to sad trebalo značiti: zaistać si samo u Viro ušao ili je razdoblje ‘biti u cashu’ završilo? ” Razdoblje biti u cashu nije zavrsilo. Ovo je jedina dionica u koju sam usao. Razloga je nekoliko: – vjerujem u vise nego solidan FI (zivi bili pa vidjeli), – jedna od rijetkih dionica koja stima fundamentalno, – management najavio dokapitalizaciju (cijenim managment u Viru ne zbog dokapa nego opcenito), – po meni i u ova turobna vremena ima perspektivu – ima jos toga ali mi malo kasno za pisati eseje….
Daj još samo reci izlaziš li u ponedjeljak ili utorak
Valentine tko pita za zalihe ako je dobit velika? Bitni su pokazatelji.
Nisi shvatio što sam napisao.
“VIRO je dobra firma, ali dionica, tj. izvješće za VIRO će opet biti naštimano preko zaliha. Ne nasjedajte samo tako.
Izvješće će biti dobro, jer će preko zaliha sakriti mnogo milijuna kuna i to prikazati kao dobit, zato svako sljedeće može biti samo lošije.”
O čemu ti to? Preko zaliha će sakriti milijune kuna? Ti to ozbiljno? Čuvječe sredi se pa piši…
“Ako nebude promjene plana EU o smanjenju cijena secera onda je 1200kn i previse za ovu dionicu. ”
Jako utemeljena izjava, nema što, možda ti se omakla nula viška ili možda manjka…
O čemu ti to? Preko zaliha će sakriti milijune kuna? Ti to ozbiljno? Čuvječe sredi se pa piši…
Kolega, Viro nije imao dobro izvješće. Ozbiljno momak, nisu oni jedini, Belju nisu ni do koljena. Ukoliko se to ne popravi sljedeću bi mogli dočekati s minusom, tj. gubitkom.
Beaver:
”
”
Kolega, Viro nije imao dobro izvješće. Ozbiljno momak, nisu oni jedini, Belju nisu ni do koljena. Ukoliko se to ne popravi sljedeću bi mogli dočekati s minusom, tj. gubitkom.
aj ti to malo pojasni , ili naklapas , trla baba lan da joj prodje dan [
Beaver htio sam napomenuti sto je po meni problem kod ove dionice, a to je sigurno smanjenje cijene secera. Neznam zasto se to toliko taji. Planovi uprave su veliki i vjerujem da ce uspjeti u povecavanju prihoda i dobiti kako su i najavili. Uostalom ako ste ozbiljan investitor sve Vam je vec poznato. Jos uvijek imam dionice Vira medjutim zbog odredjenih okolnosti dio sredstava sam reinvestirao u druge dionice.
Mislim da se iz ovog članka vidi da valentinove riječi su samo drukanje kako bi što jeftinije dokupio u ponedjeljak. Jer šećerana viro očekuje u ovoj godini potpisivanje ugovora vrijednog 50 milijuna eura s coca colom, i očekuje dalnji rast dobiti i prihoda.
Vidim da se danas nesto dogadjalo – mozda se i u ponedjeljak dogodi jos nesto ako to ZABA dopusti. To je zacudjujuce kako trziste postuje tehnicku analizu.
Tehničku analizu kažeš?
[lol] [lol] [lol]