kakve veze ima viro i kamion u moru. sta da otpisemo materijalnu imovinu viru ili?[shocked]
U petak sam prodao Viro i IPKK.
Razlozi:
1. Viro su poceli podupirati odredjeni ljudi u medijima (znak da ce biti veca rasprodaja)
2. Rast cijene dionice
3. Banke odlucile rusiti indexe u SAD-u
4. Probijen petogodisnji pravac rasta DJIA
Pozitivne stvari su vjerovatno odlicno izvjesce i perspektiva, medjutim nisam spreman preuzeti rizik pada veci od 10%.
Moje sumnje u pad indexa u SAD-u definitivno je potvrdio jedan clanak na cnbc-u. Banke su se odlucile za velik pad iako za tako nesto jednostavno nema osnove. Isto tako siguran sam u rast DJIA ove godine iznad razina na kojima je bio u 12mj 2007 jer je perspektiva odlicna.
Ovaj pad koji ce se po mojem misljenju dogoditi biti ce vrlo brz.
Za ovo nemogu reci da ce se 100% dogoditi ali sve me na to upucuje i zato sam prodao sve svoje dionice.
Evo clanka sa CNBC-a:
http://www.cnbc.com/id/23534170/for/cnbc/
Čitao sam nekad vise ne. Sada koristim svoj mehanizam zakljucivanja jer na kraju krajeva samo njemu vjerujem i za njegove pogreske direktno snosim posljedice.
Čitao sam nekad vise ne. Sada koristim svoj mehanizam zakljucivanja jer na kraju krajeva samo njemu vjerujem i za njegove pogreske direktno snosim posljedice.
Sve 5!
Svako daje svoje procijene.
Ja ipak ističem prednosti i čekam ih.
dobro jutro.
lukic00 me je stvarno zabrinuo jer je do sada bio jako uspješan u prognozama.naravno, ako je netko pročitao buffeta,richardsona ili kostolanija,onda zna da su prognoze nezahvalne i da je teško predvidjeti kretanje tržišta.eto’.lukic 00,nastavi pisati i budi što konkretniji jer dobro je čuti različita mišljenja
Slažem se sa mornarom385 da treba čuti i druga ( posebno suprotna ) mišljenja.
Ja svejedno i dalje jako vjerujem u Viro i u petak sam još nešto dokupio.
Razloge zašto kupujem naveo sam ranije .
Čitao sam nekad vise ne. Sada koristim svoj mehanizam zakljucivanja ……..[/quote]
Moj mehanizam zaključivanja kaže: ako je lukic00 izašao , podebljavam portfolio !
šjor lukić je pretprošli tjedan smiono (da ne kažem bahato) tvrdio da će prošlog tjedna ameri jako rasti pa je dokupljivao u ulici volova.
pogriješio.
kao i svi ponekad.
još i prije šopa u nevijorku kazao kako čvrsto vjeruje u viro i ipkk.
pa sve prodao u petak.
možda je bio u pravu.
svaki pad cijene za više cca 1,2% (uz brok proviziju 2×0,6%) omogućava ponovnu kupnju na nižim razinama uz ostatak love.
no, kod njega mi ovaj izlazak liči na potpunu paniku nakon višetjednog uvjeravanja u ispravnost odluke o kupnji i držanju (nisam shvatio kratkoročnom) dionica vire i ipkk.
Strah od gubitka je uvijek veći od želje za dobitkom. Prirodna selekcija!
Kolega ta misao je jedna od glavnih vodilja nove znanosti biheviorističke financije, znanosti koja proučava psihološke efekte u ponašanju ulagača.
[thumbsup]
Malo je onih koji ce po ovoj cijeni prodati Viru. Neki su iskoristili oscilacije u SAD-u zadnjih nekoliko dana i jeftino prosli. Neznam sto bi se to trebalo dogoditi da prodam svoje dionice a da se ne tice same tvrtke.
evo ja kupio 30 kom po 1370 u sri i 30 po 1419 u cet pa je malo naraslo moja odluka tih 60 nisu fondovske