evo i ptianje onda s tog drugog foruma, kad se vec prenosi.. zasto dokap ako je dobit tolka?
nikad dosta para kolega[thumbsup]
bojim se da pokazatelji tipa P/E i P/Bv više ništa ne znače na našoj burzi…
barem je u zadnje vrijeme tako….
ima dionica koje su ispod booka i čame tamo…a posluju s dobrom dobiti…
Može netko potvrdit dole navedene tvrdnje. Post je iz jednog drugog forum. Meni se čini da je i više nego zdrava kompanija. Zašto? Iz sljedećih razloga: 1. vrlo nizak P/E za naše tržište (oko 11) 2. godišnje FI vjerojatno predobro (rast dobiti sigurno preko 150%, možda i 200%) 3. skoro preuzimanje postrojenja bivše tvornice šećera u Sloveniji čime će se povećati produktivnost 4. vrlo izgledno potpisivanje ugovora s Coca Colom glede proizvodnje tekućeg šećera za bezalkoholna pića 5. moguće preuzimanje Sladorane 6. vjerojatno pokretanje proizvodnje bioetanola 7. dokapitalizacija sigurna u sljedeće 4 godine, ali najvjerojatnije će biti ove i to vjerojatno u omjeru 2:1 Treba li ovome što dodati?
Itekako treba dodati kolega još nešto. A to je, da uvijek, koliko god viro bio jeftin, ima onih što ga žele prodati![lol]
Posao za psihijatra.
ne opterecujte se momci. to nekoj djeci tata dao da se igraju kompom pa mu oni prodali viro slucajno; u bezcjenje[cry]
k-p je ovdje.nije mi jasno zašto viro baš mora padati ovoliko puno?
jučer je brzo raslo, pa danas mora brzo padati…tako ti to ide…
Kako ističe, zanimljivo je da cijena robe na svjetskim tržištima bilježi snažan uzlet. Primjerice, terminska cijena šećera u protekla dva i pol mjeseca skočila je za više 48 posto, što bi moglo ići u korist domaćim proizvođačima, navodi Balgač.
buisness.hr[wink]
mornar385:
”
k-p je ovdje.nije mi jasno zašto viro baš mora padati ovoliko puno?
”
jučer je brzo raslo, pa danas mora brzo padati…tako ti to ide…
zanimljiva teorija, znači po Vašem kada tržište krene gore viro mora još više. [lol]
a ja se ponadao da je to zbog fundamenata i nekih lijepih očekivanja uskoro. [undecid]
sad je viro oko 1400 a sad uzmi koliko je pao od max cjene pao je cc 20% ali pazi od max ATH pao 20 % pa to je ništa a pogledaj druge dionice koliko su pale [shocked]
zanimljiva teorija, znači po Vašem kada tržište krene gore viro mora još više. [lol] a ja se ponadao da je to zbog fundamenata i nekih lijepih očekivanja uskoro. [undecid]
pune su mi uši više fundamenata…imam u portfelju sve nizom dionice s fundamentima….i u minusu sam debelom…i sve imaju neka lijepa očekivanja i lijepe dobiti…kao da mi to pomaže?!
A zašto smo se našli u ovakvoj situaciji i da je naše tržište palo skoro najviše od svih?…zato jer je rasla cijena nekih dionica bez fundamenata….jer su takve puno interesantinije ulagačima…bez fundamenata…više s nekim špekulacijama…a s nima su pale i ove s fundamentima…eto…
I da, kad bude sve raslo, Viro će rasti brže od većine njih….i vrijedi 2000+ kuna….al u ovom momentu to apsolutno ništa ne znači…nažalost…