Meni je dosta toga jasno sto se dogadja na Wall Streetu i svoje prognoze sam napisao. One nisu uvijek tocne sto se tice proteka vremena ali rast ili pad vecinom uspjesno predvidim. Kada bih sada pisao zasto to mislim izgubio bih previse vremena a i dalje bi bilo onih koji bi rekli da pricam gluposti, zato ne volim pisati svoje razloge.
nemoj ono shvatiti kao napad.
samo sam želio kazati da glede tržišta ( a trenutačno glede mede
[tongue]) nikada ne treba biti odveć kategoričan.
evo, ja _pretpostavljam_ da će ameri u izbornoj godini učiniti sve da im burze ne budu u kolapsu.
Banke su te koje odredjuju trendove i kako one kazu tako ce i biti, situaciju ce okrenuti kada zele i kako zele. Ja samo pratim iskljucivo njihove poteze. Ipak su za gospodarstvo neke zemlje najbitniji tecaj i kamtne stope – iz toga je moguce sve iscitati i predvidjeti. Kako? E to cete morati sami nauciti.
Gle što su se počeli gurat na prodaji, kad oni neznaju, kako kolege kažu da viro raste tek poslije 14 [lol]
Gle što su se počeli gurat na prodaji, kad oni neznaju, kako kolege kažu da viro raste tek poslije 14 [lol]
poslije 14h ili 14.03.?[lol]
Vec sam napiso kako procjenjujem stanje pogledaj malo unazad na forumu. Detalje analize ne zelim predstavljati.
Evo pa procitajte ako niste.
Imam vise ali neznam zasto je to bitno. Napisao sam da mi Viro cini nesto vise od 70% portfelja na ZSE.
Skriveni nalog na prodaji 120 komada po 1434. Fuj.
“Nakon jučerašnjeg znatnijeg porasta Crobexa u odnosu na protekle dane, danas bilježimo nastavak suzdržanosti ulagača, vrlo niske promete i blagu korekciju burzovnog indeksa”, rekao je Domagoj Božić, broker i investicijski savjetnik Ilirika vrijednosnih papira.
Kako ističe, sektor industrije privlači zasad najveću pozornost investitora, odnosno dionice Eriscona Nikole Tesle, Belišća, Vira, Končar Elektroindustrije, Adrisa i dr.
Dionica Vira pak, uz promet od svega 367 tisuća kuna, ojačala je 3,8 posto, na 1445 kuna. Kako ističu analitičari, tom dionicom posljednja dva dana ostvaruju se nešto znatniji prometi u očekivanju dobrih poslovnih rezultata.
“U svakom slučaju, riječ je o zdravoj kompaniji, uz odnos cijene i zarade po dionici 11,7, što je rijetkost na našem tržištu za tako veliku kompaniju”, kaže Božić.