Pogledaj P/Bv npr Tiska i zapitaj se tko ulaze u takve dionice – jesu li to ludi ljudi? Sigurno nisu jer ima veliku perspektivu i taj pokazatelj ce nakon generiranja velikih dobiti biti sve nizi jer uprave ulazu u razvoj i ne isplacuju velike dividende – znaci kapital ostaje u tvrtci. Ako vidis godisnji rast dobiti preko 40% onda je to savrsena dionica pogotovo uz ovakve pokazatelje i perspektivu.
Pogledaj P/Bv npr Tiska i zapitaj se tko ulaze u takve dionice – jesu li to ludi ljudi? Sigurno nisu jer ima veliku perspektivu i taj pokazatelj ce nakon generiranja velikih dobiti biti sve nizi jer uprave ulazu u razvoj i ne isplacuju velike dividende – znaci kapital ostaje u tvrtci. Ako vidis godisnji rast dobiti preko 40% onda je to savrsena dionica pogotovo uz ovakve pokazatelje i perspektivu.
kolega lukic00, koji je vaš terget za razdoblje od 12 mj.
molio bih kometar, koliko je na ovoj dionici bitan parametar p/bv, jer je očita podcjenjenost sa p/e
p/b je već danas na granici izdržljivosti.
no, najavljen je dokap, a prije toga će cijena još rasti.
Nemam trenutno targeta, sve to ide u svoje vrijeme – zajedno sa prilikama i dogadjajima vezanim za trziste i samu tvrtku – ocekivanja sam napisao u prethodnim postovima ali to ne znaci da cu na tim razinama i prodati dionicu. Kada prodam isti dan cu napisati da sam prodao. Mislim da postoji mala mogucnost da nadjem bolju i sigurniju investiciju na nasem trzistu. Jedan dio kapitala koji sam predvidio za ZSE imam i u IPKK dok je ostatak na ostalim svjetskim trzistima.
b i b i: ” molio bih kometar, koliko je na ovoj dionici bitan parametar p/bv, jer je očita podcjenjenost sa p/e ” p/b je već danas na granici izdržljivosti. no, najavljen je dokap, a prije toga će cijena još rasti.
nije na granici izdrzljivosti. bio je i veci [proud]. pa i tu se vidi kako je dokap potrebna,
kako za viro tako i za nas[thumbsup]
malo je nagli porast ovo u zadnja 2 dana ali nazalost na malim prometima… mozda se nesto zakuhava.. zna da svi ovdje ukljucujuci i mene zazivaju dokap kao indijanci kisu. Po nekim info. viro bi vec objavio pocetak dokap. da nije bilo ovako zestoke korekcije.. cini mi se da cekaju razine 1500-1600[undecid]
Evo opet ovih satelita koji su spekulirali i sada propustili rast – to je takav sport neznam zasto ocekujete sada pad? Ako i dodje do njega nece biti znacajan jer trziste ce tek sad krenuti vecom brzinom prema gore. Vec sam napisao da kupuju fondovi i budite sigurni da ovu dionicu nece vise davati jeftino.
gklemenc: ” pogledaj p/e od belja pa je na istom vec god dana ” ma viro je za belje tvornica novaca, ali me malo mući do kud može ići p/bv u preh. sektoru
Može ići dokle mu uprava dopusti s novim poslovima.[lol]
Ma kolega, bitno je kod tvrtke kao što je viro da ima dobru upravu. Svaki novi posao znači veće prihode, veću dobit, veću vrijednost dionice! Što nije slučaj kod većine likvidnih dionica na našoj burzi. Što znači za dioničara jedne građevinske tvrtke novi posao vani kad u istoj godini završavaju posao doma. Ograničeni su kapacitetima itd.itd. Tako je i sa tvrtkama koje prodaju znanje. Nisam rekao, mogu oni povećavat prihode ali znatno su ograničeni što se većeg rasta tiče, nego recimo viro, koji ima kapacitete proizvodnje tri puta više nego što sad prodaje šećera. Znači, Zadro i ostala ekipa, samo moraju pronaći nove stalne kupce i odoše prihodi u “nebo”…. Trenutačno prodaju oko 150.000 t šećera na godinu, a kapacitet im je oko 350.000 t godišnje. Sad zamisli još da aktivnost učine optimalnom te sladoranu Županja stave pod svoje okrilje te to sve pomnoži sa 700 $ po toni…..?[lol]
Meni to sve govori da bi za par godina viro mogao prodavati godišnje oko 500.000 t šećera.
500.000 * 700 = 350.000.000 $ (uz protpostavku da se cijena šećera ne mjenja)
Zvuči li ti to nemoguće?
Stoga bi cijena VIRO-R-A mogla biti sad fer na recimo 2000 kn. Zašto nije? neznam! Nemoj mislit da imam nešto protiv ove prošlomjesečne situacije sa cijenom vire, smatram to super prilikom, pogotovo kad imamo inflaciju doma……
[lol] [lol]
lukic00: ” U SAD-u drugi tjedan isto slijedi jak rast (vjerojatno cak i sutra) sto bi trebalo dodatno podignuti optimizam ulagaca. Za poslovanje Vira nemam potrebe pisti nista jer je vec svima poznato da je ono odlicno. ”
vlad1111: ne, ne… tu je još jako neizvjesno.
lukic00:Budemo vidjeli u ponedjeljak kolko je neizvjesno. Trenutno dokupljujem na Wall Streetu.
što nije na volu neizvjesno?[tongue]
Meni je dosta toga jasno sto se dogadja na Wall Streetu i svoje prognoze sam napisao. One nisu uvijek tocne sto se tice proteka vremena ali rast ili pad vecinom uspjesno predvidim. Kada bih sada pisao zasto to mislim izgubio bih previse vremena a i dalje bi bilo onih koji bi rekli da pricam gluposti, zato ne volim pisati svoje razloge.