VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Korekcija bi trebala bit gotova oko 10.02., iako viro vrijedi ocito stranci prodaju sve sto imaju tako da me nebi cudilo da padne opet na 1300kn. Vjerojatno ce danas ili sutra u SAD-u potonuti malo jace sto bi moglo izazvati vecu rasprodaju. Kad sve to prodje mislim da je cijena od 2200kn realna ako potpisu ugovor s Coca Colom. Dokapitalizacija, preuzimanje sladorane i povezivanje s ipkk moglo bi ako se ostvari podignuti viro iznad 3000kn.

ja bih se samo nadodao na ovaj post….sto se tice ugovora s coca-colom, on ce biti potpisan sigurno…to vam je vec gosp Zadro rekao u nekoliko novinskih clanaka i to najvjerojatnije sad u 2 mj…dalje…sto se tice dokapa on ce najvjerojatnije biti ove godine po mojoj procjeni na ljeto…poznavajuci viro posto sam vec godinu dana u ovoj dionici….dokap je ove godine sigurno…naravno to su moje procjene…viro sada vrijed 1750-1800 po dionici kao sto sam vec rekao par puta…a slijedi nam niz fenomenalnih izvjesca u 3, 4 i 5 mj sto ce podici vrijednost vira po dionici sigurno…oni koji znaju..shvatit ce sto nas ceka poslije korekcije, oni koji neznaju pogledajte 10 mj!inace ukrcava nam se jos jedan mirovinski fond, vec treci, tako da cemo postat jos stabilnija dionica…di ces bolje
[thumbsup]

OBAMA................SPASITELJ

” sve firme postoje da bi zarađivale lovu. neke su uspješne, neke nisu. ti misliš da p/b vrijedi samo za neuspješne firme?[smiley]

P/B kod visokoprofitabilnih firmi ima puno manju važnost a razloge sam naveo u prethodnom postu
zbog toga se i rade usporedbe po sektorima jer ne mora svaki sektor imati veliku imovinu da bi ostvarivao veliku dobit
recimo ovaj portal na čijem forumu pišemo može ostvarivati veliku dobit a knjigovodstvena vrijednost se može sastojati od par računala….al sad polako skrećemo sa teme pa ne bih više

vlad1111: ” ” sve firme postoje da bi zarađivale lovu. neke su uspješne, neke nisu. ti misliš da p/b vrijedi samo za neuspješne firme?[smiley] ” P/B kod visokoprofitabilnih firmi ima puno manju važnost a razloge sam naveo u prethodnom postu zbog toga se i rade usporedbe po sektorima jer ne mora svaki sektor imati veliku imovinu da bi ostvarivao veliku dobit recimo ovaj portal na čijem forumu pišemo može ostvarivati veliku dobit a knjigovodstvena vrijednost se može sastojati od par računala….al sad polako skrećemo sa teme pa ne bih više

u ovom sektoru p/b oko 3 je prihvatljiv.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Mogucnost pogreske u procjeni uvijek postoji pogotovo ako se radi o predvidjanju vremenskog perioda nastupanja odredjenog dogadjaja, ali ako je pogreska od jednog ili nekoliko dana meni je ona potpuno prihvatljiva. Sto se tice P/B odnosa on se nikad ne gleda pojedinacno vec se vrijednost dionice u buducnosti procjenjuje na temelju prosjeka vecine pokazatelja, te usporedbe sa peer grupom.
Treba jos napomenuti da uz trenutnu korekciju na globalnom trzistu cijenu dionice vira rusi planirano smanjivanje cijene secera na trzistu unije. Po mojoj procjeni vrlo je vjerojatno da do smanjenja cijene nece doci zbog rasta cijene secera u Brazilu a koja je rezultat povecane proizvodnje sirovina potrebnih za bio dizel. Uostalom iz financijskih izvjesca vidljivo je da uprava secerane sve vise secer prodaje na domacem trzistu na kojem vjerojatno nece cijena padati. Npr. ako cijena secera bude 404 Eur po toni (2009./10) to bi znacilo da ce 1kg secera recimo u konzumu sa 30% marze trgovca kostati 3,83kn dok je sada pri cijeni od 632 Eur za tonu cijena 5,99kn.
Mislim da je takva cijena u 2009/10. jednostavno nemoguca zbog niza novonastalih okolnosti od trenutka donosenja takvog plana EK.

..sto se tice dokapa on ce najvjerojatnije biti ove godine po mojoj procjeni na ljeto…poznavajuci viro posto sam vec godinu dana u ovoj dionici….dokap je ove godine sigurno…naravno to su moje procjene…viro sada vrijed 1750-1800 po dionici kao sto sam vec rekao par puta…a slijedi nam niz fenomenalnih izvjesca u 3, 4 i 5 ………..di ces bolje [thumbsup]

Ddarioo molim te smanji doživljaj.Cijenim potencijal dionice , razumijem emocije , pa čak i mislim da vrijedi više od 1.800 , ali ovo s fenomenalnim izvještajima u 3. , 4. (?) i 5. (??) mjesecu je stvarno previše.

ne pratim VIRO, ali razmatram ulazak idući tjedan…
pa ako može netko, vidim da se spominje dokapitalizacija…na koji način će se dokapitalizirat, ako će bit izdavanjem novih dionica, jel već prekasno za uć i sudjelovat u dokapitalizaciji…i kolka je nominalna cijena dionice…
puno hvala na odgovorima…

ddarioo:

..sto se tice dokapa on ce najvjerojatnije biti ove godine po mojoj procjeni na ljeto…poznavajuci viro posto sam vec godinu dana u ovoj dionici….dokap je ove godine sigurno…naravno to su moje procjene…viro sada vrijed 1750-1800 po dionici kao sto sam vec rekao par puta…a slijedi nam niz fenomenalnih izvjesca u 3, 4 i 5 ………..di ces bolje [thumbsup]

Ddarioo molim te smanji doživljaj.Cijenim potencijal dionice , razumijem emocije , pa čak i mislim da vrijedi više od 1.800 , ali ovo s fenomenalnim izvještajima u 3. , 4. (?) i 5. (??) mjesecu je stvarno previše.

[lol] [lol] [lol] [lol]

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

Postoji li procjena kako će se odraziti smanjenje cijena šećera u EU na poslovanje VIRA u prvih 6 mjeseci 2008 ?

U prvih 6 mjeseci cijena secera ostaje ista kao i do sada. U SAD-u slijedi dosta velik pad DJIA kojeg pratim (moguce je i da raste jos nekoliko dana) a kako ce to utjecati na ovu dionicu procijeni sam.

U prvih 6 mjeseci cijena secera ostaje ista kao i do sada. U SAD-u slijedi dosta velik pad DJIA kojeg pratim (moguce je i da raste jos nekoliko dana) a kako ce to utjecati na ovu dionicu procijeni sam.

Zšto očekujete dosta velik pad DJIA?

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Piše tek toliko da piše.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Piše tek toliko da piše.

Vidioc ne može objasniti ono što vidi.Važno je da vidi.
A to i jest neobjašnjivo nama običnim ljudima – veza VIRA i cijene šećera u EU s DJIA.
Slijedi utjecaj gama zraka na sablasne nevene……..

New Report

Close