VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moram reagirati na neke postove jer pokazuju malo ili gotovo nikakvo znanje o trzistima kapitala. Oni koji vjeruju u ono sto sam napisao to ce iskoristiti i vjerojatno zaraditi dok ce se oni koji se trenutno smiju malo manje smijati. Sve se na trzistima kapitala ponavlja morate samo biti spremni temeljito analizirati povijest i odrediti vremenski horizont nastupanja pojedinih situacija i intenziteta djelovanja odredjenih dogadjaja.
Ovdje pisem samo zato jer vas fond manageri dosta gule a vi neznate sto se dogadja. Detaljne analize koje radim nisu besplatne, te ih iz tog razloga ne zelim ovdje prezentirati.

lukic00
Moram reagirati na neke postove jer pokazuju malo ili gotovo nikakvo znanje o trzistima kapitala. Oni koji vjeruju u ono sto sam napisao to ce iskoristiti i vjerojatno zaraditi dok ce se oni koji se trenutno smiju malo manje smijati. Sve se na trzistima kapitala ponavlja morate samo biti spremni temeljito analizirati povijest i odrediti vremenski horizont nastupanja pojedinih situacija i intenziteta djelovanja odredjenih dogadjaja.
Ovdje pisem samo zato jer vas fond manageri dosta gule a vi neznate sto se dogadja. Detaljne analize koje radim nisu besplatne, te ih iz tog razloga ne zelim ovdje prezentirati.

U potpunosti se slažem sa tvojim navodom , već sam na drugoj dionici pisao nešto sl. al sam naišao na hrpu drukera kojima takva predviđanja ne odgovaraju
pozdrav[thumbsup]

Slazem se,sve se vrti u krug,samo moras u pravo vrijeme biti na pravome mijestu,a kao sto ste rekli oni koji nemaju zivaca (uglavnom oni koji su usli u svijet dionica sa Ht-om),bolje im je neka sto prije izadu i neka nama vise ne kvare igru iuli konacno nauce malo pravila trgovanja na burzi!

Kolega lukic00 ima doista impresivne argumente,slazem se sa njime,no moramo uzeti u obzir da je ovo ipak Hrvatska i da je kod nas sve moguce,dovoljno je da se pojavi par “vecih” igraca i sve ce opet ovisiti o njima! Nadam se da uskoro opet dolaze zlatna i plodna vremena za nas VIRO!!!!!

Je li moguce da ce u SAD-u danas potonuti? Vjerojatno nije jer bi to znacilo da je “vidioc iz Medjugorja sa svojom magicnom kuglom” u pravu.

soja:

lukic00: ” Korekcija bi trebala bit gotova oko 10.02., iako viro vrijedi ocito stranci prodaju sve sto imaju tako da me nebi cudilo da padne opet na 1300kn. Vjerojatno ce danas ili sutra u SAD-u potonuti malo jace sto bi moglo izazvati vecu rasprodaju. Kad sve to prodje mislim da je cijena od 2200kn realna ako potpisu ugovor s Coca Colom. Dokapitalizacija, preuzimanje sladorane i povezivanje s ipkk moglo bi ako se ostvari podignuti viro iznad 3000kn. ” Ovaj datum je iz magične kugle ili imaš neki argument?

dokap je vjerovatno nužan s aspekta realizacije poslovnih planova (čitaj investicija).
molim upućenije da potvrde ili opovrgnu.
istovremeno, dokapom bi se smanjio p/b ratio, koji je pri cijeni od 1500 kn na granici prihvatljivosti.
mislim da bi nakon dokapa realni target za ovu dionicu trebao biti cca 2500 kn do kraja 2008.

Kolega,ako u današnje vrijeme uzimate P/B jedn od bitnijih pokazatelja, onda mislim da biste se trebali 2 godine unatrag..

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Je li moguce da ce u SAD-u danas potonuti? Vjerojatno nije jer bi to znacilo da je “vidioc iz Medjugorja sa svojom magicnom kuglom” u pravu.

Potonuli , kao i Evropljani.
Malo naglancati kuglu.

istovremeno, dokapom bi se smanjio p/b ratio, koji je pri cijeni od 1500 kn na granici prihvatljivosti.

P/B nije toliko bitan kod firmi koje zarađuju lovu jer firme prije svega postoje da zarađuju lovu
Bio bi bitan kada bi imao 10 šećerana koje uspoređuješ pa kad usporediš sve onda pogledaš i book.
Zašto P/B u ovakvim slučajevima nije toliko bitan? (ovo je univerzalan primjer)
imaš kiosk u špišić bukovici na autobusnoj stanici, koji košta 100000 kuna (to mu je book) i imaš kiosk, isti takav ista cijena 100000 kuna (book) na trgu bana jelačića u zagrebu
Kiosk u špišić bukovici zaradi 70000 godišnje a kiosk na trgu bana jelačića 1.000.000,00 kuna godišnje
Da ideš prodavati ta dva kioska koliko bookova bi tražio za ovaj u špišić bukovici, a koliko za ovaj na trgu u zagrebu?[wink]
Book bi došao do izražaja da razlika u zaradama nije tolika ili da oba kioska ne zarađuju pa ih prodaješ frendu i kažeš evo ja ih platio sto hiljada po komadu oš ti za 0,7 buka, malo su rabljeni[smiley]

hoće li se uskoro krenit u preuzimanje sladorane i udruživanje sa kanditom ?

Ako se i odluči krenuti mislim da prije toga mora ići dokapitalizacija, nisam siguran samo pretpostavljam

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

vlad1111: ” istovremeno, dokapom bi se smanjio p/b ratio, koji je pri cijeni od 1500 kn na granici prihvatljivosti. ” P/B nije toliko bitan kod firmi koje zarađuju lovu jer firme prije svega postoje da zarađuju lovu…

sve firme postoje da bi zarađivale lovu. neke su uspješne, neke nisu.
ti misliš da p/b vrijedi samo za neuspješne firme?[smiley]

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Primož:

sve firme postoje da bi zarađivale lovu. neke su uspješne, neke nisu.
ti misliš da p/b vrijedi samo za neuspješne firme?[smiley]

Kolega je očito htio reći da je puno bitniji p/e od BV. Nije isto imati plaću 3000 i 12 000 [wink]

New Report

Close