Imao sam danas nalog baš na 1370 ali mi se činilo previše.
Neznam nisam dosta pametan.
Postavi se na 1350,00 i čekaj dok te ne poklopi
Ja sam uspješno dokupio na 1350 al mi se transakcija pokazala u portfelju tek dva i pol sata poslije, tako da nisam znao jesam li na nebu ili na zemlji. Da imam keša sve ispod 1400 bi uzimao. Al ne gledajte to na kratke staze,nego se pomirite bar pola godine s tom lovom.
Ugl da je prošlo[cool]
Što god koristili, masa se navukla na proizvod čiji način spravljanja uopće ne zna.
A šta ćeš sad, s vjetrenjačama se ne možemo borit, trljajmo ruke za VIRO a Coca Cola će ostat tu gdje i jeste još ko zna koliko. [undecid]
Ljudi malo pretjeruju s tim mcdon. Mogu ti nabrojat još deset vrsti jela koje ljudi konzumiraju, a koje su isto tako štetne pa ljudi o njima uopće ne govore. A onaj tip što se razbolio kada je jeo u mac, zar se nebi razbolio da je 100 dana jeo samo ćevape, recimo?
Slijedeći tjedan je prosinac.
Dobit za I-IX je bila cca 105 mil kn.
Ima li kakvih projekcija godišnje dobiti ; netko je prije nekog vremena na forumu spominjao čini mi se 150 mil. ?
To bi sa sadašnjom cijenom bilo otprilike P/E 13 ; P/B je oko 4.
Osim priče s Coca-Colom koju su svi razvukli po novinama događa li se što još bitno u poslovnom smislu ?
Ima li kakvih projekcija godišnje dobiti ; netko je prije nekog vremena na forumu spominjao čini mi se 150 mil. ?
Osim priče s Coca-Colom koju su svi razvukli po novinama događa li se što još bitno u poslovnom smislu ?
Moja projekcija je da će dobit biti oko 200 milja.. Pogledajte izvješće za 3.kvartal prošle godine i ove godine 3. kvartal te godišnje izvješće 2006 pa usporedite.. Prihodi od prodaje u inozemstvu za drugo polugodište će biti prikazani tada pretpostavljam te će biti i prikazana dobit za zadnji kvartal bar 70 milja. Ali gledajući prema povećanju u svim kvartalima u odnosu na lanjske, nagađam da će i biti oko 100 milja za zadnji..
ŠPANCIR:
”
”
Moja projekcija je da će dobit biti oko 200 milja.. Pogledajte izvješće za 3.kvartal prošle godine i ove godine 3. kvartal te godišnje izvješće 2006 pa usporedite.. Prihodi od prodaje u inozemstvu za drugo polugodište će biti prikazani tada pretpostavljam te će biti i prikazana dobit za zadnji kvartal bar 70 milja. Ali gledajući prema povećanju u svim kvartalima u odnosu na lanjske, nagađam da će i biti oko 100 milja za zadnji..
Ne pretjerujte. Pa tko raste 100% na razini od 100 mil. Pa nije to LKRI pa da raste sa 4 na 8 mil.
Rast od oko 40% sasvim je dobra na ovoj razini.
P/E(ttm)=11 na razini od 1350. Mislim da će dobit za 4 q biti nešto manja nego prošle godine budući je kampanja počela kasnije a i cijena šećera za EU po toni je manja za oko 40 E. (560 E/t) Vjerujem da će dobit biti min. 145 mil. To bi bilo na razini od 40 mil u 4q što je vrlo konzervativna procjena kad se uzme u obzir da je 4q 2006 dobit bila 67 mil. To bi značilo da će BV biti preko 400 kn. Prihodi bi trebali značajnije rasti budući bi se ove velike zalihe trebale prodati i na razini od 150 000 t šećera oni bi trebali iznositi oko 750 mil. Bitno je da zima ne počne prerano da se repa sva izvuče iz zemlje za plasman nema straha.
viro ima dosta posla…i novih ugovora…coca cola je samo jedna od njih…kroz par dana otvaraju novi pogon…onaj sto su poceli u 6 mj raditi!povecanje kapaciteta proizvodnje za 30%…pa procjenite kakvi ce rezultati biti kroz iducih 6 mj i godinu dana![wink]