VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja ovu dionicu kupujem svaki dan i to svaki dan jeftinije

Neću ni ja prodavati Viro.
Razlog je vrlo jednostavno – najprofitabilnija je firma u Hrvatskoj.
Građevinari nikad neće sa kapitalom od 400 milja kuna napraviti godišnju dobit od 150 milja kolko će po svemu sudeći imati Viro na kraju godine. A trenutno su još par svjetlosnih godina daleko da se uopće približe takvom rezultatu. A Viro je već tu. Viro je poprilično profitabilniji i od Atlanske plovidbe koja je sinonim odlične firme. Ne znam ko uopće prodaje Viro po ovoj cijeni. Čudaci.

prvih 20 bi bilo dobro imati samo što nema na netu ili ima? VIRU ne prodajem ni u ludilu,prosjek mi je 1477 pa očekujem bar na 2000

moje vidjenje se zna za dugorocno sporo penjanje.Kad je pocela rasti sa 1250kn otisla je do neba i sad je na 1400kn.Moje gledanje,FI se je poceo odradjivati od 1250kn i realno gledajuci to je nekih 10-13% koja je i sad cijena 1400kn.Ono sve sto je vise su napuhali mali i neiskusni ulagaci.Nasa nesreca je sto to nismo iskoristili[smiley3].Znaci poslije N.G. mozemo jos ocekaivati jedan uzlet od 10-15ak % za god. FI.Volio bih da nisam u pravu i da bubam gluposti al kod mnogih dionica je tako,FI se odradjuju prije nego izadje u javnost[smiley3].Po fundamentima ima mjesta jos za rast jer je P/E svega nekih 14-15 ali stopaju fondovi cijenu jer to im je zlatna dionica i ne zele je prenapuhavat.A sad bacite drvlje i kamenje na mene

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

U potpunosti se slazem, jel moze k/p

[i][b]Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola[color=yellow][/color][/b][/i]

nema jos cekaj 10h

Znam, mislio sam dok prodje moderatora taman ce bit 10h

[i][b]Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola[color=yellow][/color][/b][/i]

Najbolje ponude [ VIRO-R-A ]
Kupnja Cijena
36 1.411,00
20 1.402,00
4 1.400,10
89 1.400,00
12 1.399,03

Cijena Prodaja
1.420,00 50
1.438,00 17
1.440,00 47
1.446,00 6
1.446,98 4

Mislim da je Viro jedna od najboljih firmi u Hrvatskoj ,odlični financijski rezultati poslovanja( 2Q 130%,3Q 204% povećanje dobiti,4Qočekujem oko 250%),samo se treba strpiti,ne može se očekivati samo brza zarada.
Bitno je da je dobra firma i dobri fundamenti,te povjerenje ufirmu i dionicu.
Tko nije na vrijeme prije korekcije prodao ne treba ni sad prodavati jer cijena do 4Q ide do oko 2000kn.

Dajmo malo lakše s tim brojkama. Pa nije to tvrtka koja zaradjuje 1 mil pa joj dobit naraste na 3 mil. Ovdje su u pitanju 100 mil i skok dobiti na toj razini od 30% je vrlo dobar a ovdje vjerujem da bi trebao biti i viši od 40%.
Kod Vira je bitno da se uspio pretvoriti u tvrtku koja sad radi cijelu godinu a ne samo zelenu kampanju. Vjerujem u dobit oko 150 mil a to je gotovo 50% više nego lani.

Ovoga tjedna sam se vratio u Viro, prodao sve do 1000 kn ali su me ova zadnja izvješća iznenadila tako da sam opet unutra. Ovo na prijašnjoj stranici sve stoji. Po financijskim pokazateljima ovo je strong hold i buy dionica čiji rast tek predstoji objavom FI za cijelu 2007. ili malo prije toga. Ovo je idealno vrijeme za ukrcavanje po mojem mišljenju.

Ovo nije nagovor na kupnju dioniva VIRO-R-A. [smiley2]

.Uspjeh nije cilj, već sredstvo da se teži još višemu.

do 1399 ima nešto više od 100 komada, pa što čeka zašto se ne istrese još malo….

New Report

Close