znam da sam Vas malo udavio ali ovako se uči i nadam se dačete mi reći kako da znam koliko je koji vlasnik prodao dionica jer na sda to ne piše.tamo su samo postoci.trebalo bi onda računati….
pa kolega zato se prati svaki dan i zapisuje stanje pa se onda lagano izracuna koliko sljedeci dan fali ili u plusu dionica na svakom od top 10, samo se treba malo potruditi i pratiti [smiley11]
znam da sam Vas malo udavio ali ovako se uči i nadam se dačete mi reći kako da znam koliko je koji vlasnik prodao dionica jer na sda to ne piše.tamo su samo postoci.trebalo bi onda računati….
Pa prvo ti piše broj dionica, a onda % vlasništva. Isprintaj svaki dan, klepi malo matematike i to je to.
upravo tak ja svaki dan pisem promjene i upisujem ko je kolko prodao ili kupio.Ak sam u toj dionici to ti je kao pod moras.Ak hoces vidjet i stanje vise od 10 odes u SDA pa ti daju i stanje prvih 20.
A zasto uopce victoria tolko rasprodaje ako rasprodaje?
Pa za fondove bi ovo trebala biti zlatna dionica pa svim analizama…
I sto se tice panicara, stvarno nevidim razlog za to, morate jednostavno imati povjerenja u ovu dionicu i cekati, sumnjam da ce to potrajati 2-3 mjeseca iako je i to moguce, ali mislim da ce to puno prije otici gore, pogotovo ako dobe jos jedan veliki posao o kojem necu sada da pricam…bit ce vremena i za to, nemojte me ispitivati [smiley2][smiley2]
gledaj da si ti u toj dionici jos od cijene 600kn i treba ti lova zar nebi to prodao.Ocito imaju razloga,vidio sam da su ulazili u JDPL al kak su usli tak su nekak i nestali.Malo su mi nejasni ili cak ni oni ne znaju kamo bi[smiley10]
-filip-: ” Alabama: ” Mig i ja smo se lomili oko toga da li prodati ili ne. I on i ja imamo dosta kom. Na 1750 smo odlučili NE prodati. Ja još uvijek mislim da nismo pogriješili. ”
kako niste pogriješili? pa mogli ste prodati po 1750, pa sad kupiti po 1400 [smiley1] ”
tako je. i, ne dokupljuje se kada je dionica u padu, jer je konačna granica pada neizvjesna…
nema spora da smo se za’ebali..
u biti ja sam kriv, kolega je rekao, ajmo van,a ja se nisam dao..pa sam povukao i njega u potop!
Alabama, veliko sorry..
za kraj svega sam skinuo 50kom po 1737kn jer sam ovlas zakljucio da je odlicno FI..
bilo mi dosadno, pa da se malo protrguje..
[smiley1]
bahatost i pohlepa su mi se obile o glavu![smiley16]
prosjek ulaza mi je cca 1300kn i ne mislim izlaziti prije 1800-2000.ocekujem tradicionalno odlican 4Q, pa onda sta bude.
PS-vviking, sto se tice TA jucer je netko na temi i tehnickoj prognozirao da ce ATPL jos dolje..evo di je sad!![smiley2]i sam rabim TA, ali se ne oslanjam 100% na nju..negdje oko 60% mislim da se moze ostvariti
vlad1111:
”
-filip-: ” Alabama: ” Mig i ja smo se lomili oko toga da li prodati ili ne. I on i ja imamo dosta kom. Na 1750 smo odlučili NE prodati. Ja još uvijek mislim da nismo pogriješili. ”
kako niste pogriješili? pa mogli ste prodati po 1750, pa sad kupiti po 1400 [smiley1] ”
tako je. i, ne dokupljuje se kada je dionica u padu, jer je konačna granica pada neizvjesna…
”
nema spora da smo se za’ebali..
u biti ja sam kriv, kolega je rekao, ajmo van,a ja se nisam dao..pa sam povukao i njega u potop!
Alabama, veliko sorry..
za kraj svega sam skinuo 50kom po 1737kn jer sam ovlas zakljucio da je odlicno FI..
bilo mi dosadno, pa da se malo protrguje..
[smiley1]
bahatost i pohlepa su mi se obile o glavu![smiley16]
prosjek ulaza mi je cca 1300kn i ne mislim izlaziti prije 1800-2000.ocekujem tradicionalno odlican 4Q, pa onda sta bude.
PS-vviking, sto se tice TA jucer je netko na temi i tehnickoj prognozirao da ce ATPL jos dolje..evo di je sad!![smiley2]i sam rabim TA, ali se ne oslanjam 100% na nju..negdje oko 60% mislim da se moze ostvariti
ni ja se previse ne oslanjam,najvise gledam fundamente firmi pa sam potonio skup svama
[smiley16].ATPL je skocio jer je izaslo FI i dobro je ko i na viru samo vid gdje smo mi a gdje oni[smiley3] poslije izvjesca
ako cemo iskreno, malo su razliciti FI VIROa i ATPLa.
bar mi tako kaze moj Guru[smiley1]
istina je ono sto je kolega MIRO25 pricao, izvjesce od VIROa nije bas naj!
ali ni dionica nije zasluzila ovakvu kaznu!!
pogledajte VDKT i DLKV, oni su imali puno gore izvjesce, pa nista..
bitno su ocekivanja i vizije i buducnost.
mislim da to VIRO jos uvijek ima i zato ga imam u portfelju, jesam li u pravu ne znam..dosad sam dobro pogadjao!
PS-sto se tice ATPL pise kolega Fazan da TA predvidja i FI, Mesićeve govore, dobre i lose vijesti itd..ocito su nesto krivo vidjeli u tom kamenu mudraca jer su prognozirali daljnju kokreckiju ATPLa[smiley1]
Ja sam danas po prvi puta ušao u Viro i to po 1420. Mogao sam i jeftinije ali šta je tu je. Već duže ga mjerkam i eto, od danas sam unutra. Ne očekujem naglu i brzu zaradu ali vjerujem da je ovo srednjoročno dobar potez.
Kolega Mig 29 (CH4), eto mene u tvojoj dionici, kad se ti vraćaš u moju?
VIRO-R-A 06.11.
1. EOS-Z d.o.o. 465,483
2. ROBIĆ d.o.o. 449,600
3. SG-SB d.d./ALLIANZ ZB d.o.o. za AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 50,980
4. SG-SB d.d./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM d.o.o. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 42,670
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d./PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 41,181
6. ZADRO MARINKO 34,417
7. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA d.d. 16,387
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d. 14,708 [color=blue]+208[/color]
9. ROBIĆ DRAŽEN 14,500
10. HPB d.d. 13,929
Ne znam za vas, ali ako je VIRO dovoljno dobra dionica za RBA skrbnički koji svakodnevno upuca par stotina tisuća kn u nju – dobra je i za mene.
[smiley7]
Mislim da je Viro jedna od najboljih firmi u Hrvatskoj ,odlični financijski rezultati poslovanja( 2Q 130%,3Q 204% povećanje dobiti,4Qočekujem oko 250%),samo se treba strpiti,ne može se očekivati samo brza zarada.
Bitno je da je dobra firma i dobri fundamenti,te povjerenje ufirmu i dionicu.
Tko nije na vrijeme prije korekcije prodao ne treba ni sad prodavati jer cijena do 4Q ide do oko 2000kn.
upravo tak ja svaki dan pisem promjene i upisujem ko je kolko prodao ili kupio.Ak sam u toj dionici to ti je kao pod moras.Ak hoces vidjet i stanje vise od 10 odes u SDA pa ti daju i stanje prvih 20.
Kako ne živim u Zagrebu da li postoji mogućnost uvida u stanje prvih 20 poštom .
Hvala