VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ febo
Moderira, čim primjeti da dolazi do prepucavanja, zato sam odustao od Mire 25.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Zalihe ovdje nisu nikakav problem. Ako Hrvatska troši oko 160 000 t a u EU ide sav šećer iz repe problem ne postoji. Ovo zalihe su šećer iz trske koji će se prodati doma. Ako ide 40 000 t bez carine za sve tri šećerane što znači da su Osijek i Županja napravile oko 25 000 a Viro s ocarinjenim oko 80 000 to znači da na domaćem tržištu još ima prostora za nekih 50 000 iz trske. Ima tu još prostora kad postrojenje proradi kako treba.
Sad oni bolje zaradjuju na žutom šećeru nego lani jer je cijena šećera pala a u Hrv. je ona uvijek ista oko 6 kn.
Izvoz će vjerovatno biti nešto slabiji nego lani kad se moralo zbog kvote forsirati izvoz ali zato će domaća prodaja biti daleko veća jer druge dvije šećerane prodaju šećer iz repe preko Vira u EU.

Miro25:

ocito sam se malo izgubio u bilancama… zar dobit u 1H 2007 ne predstavlja dobit za jednogodisnje razdoblje od 01.07.2006 do 30.06.2007… ili je iskazano samo za od 01.01.2007 do 30.06.2007… ”

Radiš FA, a ne znaš šta je to obračunsko razdoblje????????????[smiley12][smiley12][smiley12]

Miro ti ovako radis FA???[smiley1]

Ne brinite se vi za VIRO, čim bosanci srede svoju političku situaciju i krizu uzrokovanu padom vlade ide Viro na zaslužene razine. Politička nesigurnost u regiji je jedini i glavni razlog pada ove dionice ali i hrpe drugih, jednako likvidnih i perspektivnih kao što je to Viro jer fondovi u takva turbulentna vremena više vole imati cash nego dionice.

Hogar vozi Volvo

Ne brinite se vi za VIRO, čim bosanci srede svoju političku situaciju i krizu uzrokovanu padom vlade ide Viro na zaslužene razine. Politička nesigurnost u regiji je jedini i glavni razlog pada ove dionice ali i hrpe drugih, jednako likvidnih i perspektivnih kao što je to Viro jer fondovi u takva turbulentna vremena više vole imati cash nego dionice.

Ja se ne brinem za viro,ali ovu krizu šta ti spominješ nema veze s padom cijene dionica vira,već je to samo upozorenje malima da se ne igraju s dioničarstvom i da vrate pare u fondove.

smiley12] ” Miro ti ovako radis FA???[smiley1]

Vise ne… radim kako treba… onda sam se tek poceo interesirat za FA… ali vidim da sada nije sve izracunat P/E, P/BV, P/S itd… treba duboko kopat po bilanci da se skuzi stanje firme… i naravno za sve je stavke potrebno postavit pitanje ‘zasto je to tako?’ i tek onda se klupko pocinje odmatat… [smiley2]

ode nam viro,a ja nemam love za dokup.prosjek ulaska mi je 1590[smiley3]do kada tako?

bome mene samo dokapitalizacija može spasiti ;50x 1660 auč

Ovo je već slobodni pad sa “akceleracijom”. Kada se sjetim onih 1780. Koja sam “konjina” bio. Ubiću se iz zasjede. Ovo izgleda kao da su “crveni” već na vlasti. Koliko će samo vremena sada trebati da se ponovo vrati.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Viro nam je prosviro

Ovo je već slobodni pad sa “akceleracijom”. Kada se sjetim onih 1780. Koja sam “konjina” bio. Ubiću se iz zasjede. Ovo izgleda kao da su “crveni” već na vlasti. Koliko će samo vremena sada trebati da se ponovo vrati.

i ja sam gledao 1750 za prodaju ali sam bio pohlepan i čekao sam 1800[smiley3]

“Bog čuva budale”
Ima u tome nešto istine.
Kad je izašlo FI hti sam kupiti viro na 1750 upalim ja pbz investor i popizdim jer nemogu zadati nalog.
Srećom od tada cijena pada i pada i pada…

[color=blue][center][i]Ne[/i] [b]Navijaj[/b] [i]nego[/i] [b][u]Kritiziraj[/u][/b][/center][/color]

New Report

Close