VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da ce viro jos dole… ocito je da imaju problema s prodajom robe te zalihe rastu i rastu… mislim da bi moglo pocet gadno skripit ako nesto ne promjene u poslovanju… izvoz im je dosta opao i izgleda da tu skripi…

Nije šećer namještaj pa da možeš birati izmedju hrvatskog šećera i talijanskog. Ako ne primjećuješ u RH postoji samo hrv. šećer a trenutno Viro i tek nešto Sladorane. Kandit je sve svoje prodao. Izvoz je manji jer je šećr iz repe rasprodan još lani dok nije postojala kvota. Trenutno se u Hrvatskoj prodaje šećer iz trske kojeg ima samo Viro a šećer iz repe ide u EU. Ako se u RH troši oko 160000 t šećera odnosno 13300 t mjesečno to znači da će se sav ovaj šećer vrlo lako prodati jer Sladorana i Županja prodaju šećer iz repe van.

sugar, sugar, sugar…

to je osnovna živežna namirnica koja uvijek ima tržište bez obzira na kvote i tarife.
Prije par godina kad sam bio na Kubi od domaćih ljudi sam saznao da su preživili američki
trg.embargo najviše zahvaljujući šečeru (i to isključivo onom iz trske)

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

snupy: ” ja sam tek od nedavno dionicar vira tocnije od prije dva tjedna kupio po 1750 i nemam je namjeru prodavati i ovako cemo up sljedeci tjedan dionica je za 5 zato se treba malo strpitiidmo mi pocetkomjanuara bar na 2000kn ” nikad ne kupuj dionicu naglo i odjednom.Da si kupovao u 3 vala sad bi si dokupom skinuo prosjek na cca 1550kn.ne biti pohlepan za dobiti,postepeno,ja sam usao na 1530kn i sad sa 2. dokupom sam skinuo na 1511kn.3. dokupom ak bude na nekih 1430kn eto mene na 1480kn.

Imam VIRO i vjerujem u tu dionicu. Ipak ovakvi natpisi su [smiley6] . Ja npr. kupio po 1750 s nadom u rast od berem 15-tak %. Ona pala na 1600 ja nadokupio da si smanjim ulaz. Međutim ona opet pala na 1525 ja opet nadokpio i tako sam na prosjeku cca. 1590.
Ipak sve u svemu ja sam sada na još većem gubitku jer je došla na 1450.

Ipak ja sretan jer ga čekamna preko 2000, ali ipak nije jednostavno skroz kupovati dolje, jer tko zna dokle će.

Pozdrav svim doničarima!!!

wiking:

snupy: ” ja sam tek od nedavno dionicar vira tocnije od prije dva tjedna kupio po 1750 i nemam je namjeru prodavati i ovako cemo up sljedeci tjedan dionica je za 5 zato se treba malo strpitiidmo mi pocetkomjanuara bar na 2000kn ” nikad ne kupuj dionicu naglo i odjednom.Da si kupovao u 3 vala sad bi si dokupom skinuo prosjek na cca 1550kn.ne biti pohlepan za dobiti,postepeno,ja sam usao na 1530kn i sad sa 2. dokupom sam skinuo na 1511kn.3. dokupom ak bude na nekih 1430kn eto mene na 1480kn.

Imam VIRO i vjerujem u tu dionicu. Ipak ovakvi natpisi su [smiley6] . Ja npr. kupio po 1750 s nadom u rast od berem 15-tak %. Ona pala na 1600 ja nadokupio da si smanjim ulaz. Međutim ona opet pala na 1525 ja opet nadokpio i tako sam na prosjeku cca. 1590.
Ipak sve u svemu ja sam sada na još većem gubitku jer je došla na 1450.

Ipak ja sretan jer ga čekamna preko 2000, ali ipak nije jednostavno skroz kupovati dolje, jer tko zna dokle će.

Pozdrav svim doničarima!!!

da trenutno si u malo vecem gubitku al ti je prosjek ispod 1600kn.Cijena kad krene gore vjrujem da nece bas do 1750kn skoro al do 1650-1670kn je veoma izgledno i ti si na dobitku ili mozes izaci iz nje.Na 1750 si zakopan do ko zna kad.Kad pada treba malo gledati TA i cekati otpor,ja sam 2. dokup napravio kad je bio neki otpor na 1490kn koji je probijen,2. otpor je bio na 1400kn i to dosta jak tak da sumnjam da ce to probit i tu cu ak opet bude doslo na tu razinu napraviti 3. dokup i kak bude bude.

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Molim objašnjenje FI VIRA:

D) Promj. u zalihama got. proizv. i nedovr. proizv. 55.786 -61.120

Povećanje zaliha gotovih proizvoda i nedovršene proizvodnje u iznosu od 61,12 mil. kuna rezultat je značajno povećane proizvodnje šećera iz sirovog šećera tijekom obračunskog razdoblja i na taj način povećanja vrijednosti zaliha.

Zašto se to knjiži s minusom, tako direktno smanjuje rashode i povećava dobit?

Zalihe 008 186.507 256.592 -> zalihe povećane za 70 milja
Potraživanja od kupaca 009 120.600 171.451 -> povećava se problem naplate

Molim objašnjenje FI VIRA: D) Promj. u zalihama got. proizv. i nedovr. proizv. 55.786 -61.120 Povećanje zaliha gotovih proizvoda i nedovršene proizvodnje u iznosu od 61,12 mil. kuna rezultat je značajno povećane proizvodnje šećera iz sirovog šećera tijekom obračunskog razdoblja i na taj način povećanja vrijednosti zaliha. Zašto se to knjiži s minusom, tako direktno smanjuje rashode i povećava dobit? Zalihe 008 186.507 256.592 -> zalihe povećane za 70 milja Potraživanja od kupaca 009 120.600 171.451 -> povećava se problem naplate

to direktno ne smanjuje već povećava rashode u trenutku. naime po indirektnoj metodi novčanih tokova to djeluje negativno na cash flow jer se zalihe moraju od nekud financirati. u nekom budućem vremenu naravno da je osnovni cilj gomilanja zaliha maksimalizacija dobiti međutim svi reporti gledaju se isključivo u trenutku tj.u presjeku stanja na određeni dan. BTW, već sam to nekome odgovorio u PM.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Kad bi netko od iskusnih bio voljan malo prokomentirati TA Vira….ako se ima nekih najava promjene!
Hvala.

http://www.abacus-brokeri.hr/?section=detalji&tab=graf&o=VIRO-R-A&tr=ZSE

Kad bi netko od iskusnih bio voljan malo prokomentirati TA Vira….ako se ima nekih najava promjene!
Hvala.

http://www.abacus-brokeri.hr/?section=detalji&tab=graf&o=VIRO-R-A&tr=ZSE

odi na TA temu i tamo imas detaljan opis TA Vira,saraj malo po forumu,uci,uci i samo uci.Obilazi teme FA i TA

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

VIRO-R-A 02.11.
1. EOS-Z d.o.o. 465,483
2. ROBIĆ d.o.o. 449,600
3. SG-SB d.d./ALLIANZ ZB d.o.o. za AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 50,980
4. SG-SB d.d./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM d.o.o. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 42,670
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK d.d./PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 41,181
6. ZADRO MARINKO 34,417
7. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA d.d. 16,387
8. ROBIĆ DRAŽEN 14,500
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d. 14,100 +200 [color=blue]up[/color]
10. HPB d.d. 13,964 [color=blue]down[/color]

Ovaj pod broj 9 stalno dokupljuje okrugle količine. Neki fond? R. Central Europe možda?

pa pogledajte malo prijasnje izvjesce od 1H, prihodi od prodaje u inozemstvu su 50 milja manji nego u istom kvartalu prosle godine… zalihe rastu a cijena secera pada… nimalo dobro za viro…

Očekivana cijena šećera u 2009. godini bit će 404 eura po toni, a cijena šećerne repe 26 eura po toni. Ove je godine cijena šećera na tržištu EU između 540 i 550 eura za tonu.

Ako ja dobro gledam – imaju signifikantno više CASHA u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Novac na računu i blagajni 2005 43051 tis. kn
Novac na računu i blagajni 2006 25051 tis. kn
Novac na računu i blagajni 3Q 2007 15585 tis. kn

Novac na računu i blagajni 2005 43051 tis. kn
Novac na računu i blagajni 2006 25051 tis. kn
Novac na računu i blagajni 3Q 2007 15585 tis. kn

Novac i ekvivalenti 3q 2006 5,228 tis.kn

Novac i ekvivalenti 3q 2007 15,585 tis. kn

New Report

Close