VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

dokupih jos malo secera i kak dokupih na 1493 tak on potegnuh jos nize na 1480[smiley3][smiley9]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

dokupih jos malo secera i kak dokupih na 1493 tak on potegnuh jos nize na 1480[smiley3][smiley9]

Ja dokupio u 2 navrata. Imam još za 2 dokupa.

Ono što me muči je to što ne vidim neku razinu gdje bi se formirala jaka potpora. O otporu neću pričati jer je svaki dan sve niže. [smiley3]

cemu zabrinutost, s ovom cijenom i ovom dobiti p/e je 16, firma odlicno posluje , ovo je mozda najpozeljnija dionica na trzistu, meni osobno cini trecinu dionickog portfelja

cemu zabrinutost, s ovom cijenom i ovom dobiti p/e je 16, firma odlicno posluje , ovo je mozda najpozeljnija dionica na trzistu, meni osobno cini trecinu dionickog portfelja

Zabrinut sam jer takva dionica pada. Svaki dan dokupljujem nadajući se da se trend okreće. A mrzim kad se moram nadati, jer je sljedeće nakon toga molitva. 🙁

wiking:

Ja dokupio u 2 navrata. Imam još za 2 dokupa.

Ono što me muči je to što ne vidim neku razinu gdje bi se formirala jaka potpora. O otporu neću pričati jer je svaki dan sve niže. [smiley3]

meni je danas 1. dokup jer nekak je izgledalo da je brana oko 1500kn i zato uletih na 1493kn.Al kak si ti rekao granica se poslije toga naglo pomakla na 1480kn.Zanimljivo je bilo vidjet branu po 100-200 komada na 1490,91,92,93kn i kak se brzo maknula,to me je prevarilo.Nista cekam na nizim razinama jos 1 dokup ako bude pa sto bude,usput sam uzeo ipkk jer stvarno nize od 1200kn nemoze a izvjesce mora biti odlicno ak je i Viro-vo bilo.Pa sad je P/E oko16-18,a di je kraj ovom neznam,tu je negdje

evo bacio sam racunicu i EPS= 75,4 sto znaci na cijenu od 1500kn je P/E=19,9.E sad trebalo bi i u zavrsnom godisnjem biti neki dobitak sto jos vise padaP/E.prosla godina je drzala P/E=34 i tu je cijena bila stabilna,pa kolko onda sad fino moze potegnut.Znaci po ovom izvjescu cijena bi do 6. mj.2008 trebala biti oko 2500kn.Nema panike FA je na strani ove dionice,fondovi pripremaju teren za 2008.godinu i opet da mogu prikazati dobit[smiley11]

wiking
fondovi pripremaju teren za 2008.godinu i opet da mogu prikazati dobit

Ne prijatelju moj mislim da fondovi s ovim nemaju veze, koliko vidim i fondovi gube, pa ako su po tebi toliko močni, zar im nije bitan dobitak i u 2007?[smiley5]

[img][/img] snajper kako kada, ali bolje sada nego nikada.

ma ja uopće ne sumnjam u rast VIRA. stabilna tvrtka, trend rasta prihoda pa i dobiti iz razdoblja u razdoblje.
rekao bih dobra i stabilna uprava. zagarantirana dividenda. školski primjer dobre dionice. imao ju nekad u portfelju, imat ću je opet.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

evo bacio sam racunicu i EPS= 75,4 sto znaci na cijenu od 1500kn je P/E=19,9.E sad trebalo bi i u zavrsnom godisnjem biti neki dobitak sto jos vise padaP/E.prosla godina je drzala P/E=34 i tu je cijena bila stabilna,pa kolko onda sad fino moze potegnut.Znaci po ovom izvjescu cijena bi do 6. mj.2008 trebala biti oko 2500kn.Nema panike FA je na strani ove dionice,fondovi pripremaju teren za 2008.godinu i opet da mogu prikazati dobit[smiley11]

Zapravo je EPS (za posljednja 4 kvartala) = 124,48

To daje P/E = 12, što je nisko za rastuću firmu poput VIRA.

wiking
fondovi pripremaju teren za 2008.godinu i opet da mogu prikazati dobit

Ne prijatelju moj mislim da fondovi s ovim nemaju veze, koliko vidim i fondovi gube, pa ako su po tebi toliko močni, zar im nije bitan dobitak i u 2007?[smiley5]

gledaj oni sad izvlace dobit jer su dobro rasli u ovoj godini a po cijenama za sljedecu godinu bas i nema puno mjesta za rast dionica osim da ih pumpaju sto je glupo.Umjesto 30% dobiti ove godine oni ce uzeti 20% i pripremiti temelje za sljedecu godinu gdje ce u 1. i 2. mj. prikazati odmah u startu 10% dobiti i privuci narod da ulazu u fondove

wiking:

Zapravo je EPS (za posljednja 4 kvartala) = 124,48

To daje P/E = 12, što je nisko za rastuću firmu poput VIRA.

sry ja sam racunao za ova 3 kvartala,a na zse je P/E=15,62 znaci tu smo negdje ja gore ti dolje i eto sredine[smiley2]
ovo je komplet sa ZSE:
VIRO-R-A (Službeno tržište)
Najviša 1.523,00
Najniža 1.480,00
Prosječna 1.501,77
365 najviša 1.780,00
365 najniža 585,00
Kupnja 1.482,00
Prodaja 1.499,00
Trž. kapit. 2.078.613.833,00
P/E 15,62
Dividenda 12,00
Broj izdanih 1.386.667

a možda fondovi sele istočnije….

danas objavljeno u PD:

inozemnim ulagačima predsjednica UO KBC za Srbiju izjavila je kako raspolažu s više milijardi eura
Posredstvom belgijske financijske grupacije KBC, koja je u Srbiju dovela 57 potencijalnih investitora, zainteresiranih za kupnju dionica na Beogradskoj burzi predstavilo se devet domaćih kompanija, dionicama kojih se najviše trguje na burzi, a to su: Komercijalna banka, Tigar, Dunav osiguranje, Energoprojekt, Sojaprotein, Telefonija, Privredna banka, AIK banka i Agrobanka. Od spomenutih poduzeća tri se nalaze na prestižnoj A kotaciji Beogradske burze. Tigru i Energoprojektu pridružila se i novobečejska kompanija Soja protein koja je takav status stekla prošlog petka. KBC je vlasnik domaće A banke.
Korist od A kotacije
Izlaskom na A kotaciju Beogradske burze nijedna kompanija nije postigla očekivano povećanje cijena dionica, ali ulagači imaju najveće povjerenje u njihove vrijednosne papire. Cijene bilježe blagu oscilaciju najviše zbog velike ponude, dok je potražnja smanjena. Isto se odnosi i na pad indeksa Belex 15 na kojemu se trguje dionicama najlikvidnijih poduzeća. Pad vrijednosti je registriran u trinaest uzastopnih dana. Pozvanim inozemnim investitorima Ana Tripković, predsjednica UO KBC za Srbiju, izjavila je kako raspolažu kapitalom od pola do više milijardi eura. Njihov dolazak poklopio se uoči najavljene dokapitalizacije Komercijalne banke koja će emitirati dionice u vrijednosti 100 milijuna eura. U njoj je najvećim dijelom zastupljen državni kapital, dok Europska banka za obnovu i razvoj ima 25 posto vlasništva. Prodajom dionica iz nove emisije odnos vlasništva između dva najveća dioničara se neće promijeniti, što je sukladno sa sklopljenim “džentlmenskim” sporazumom. Prema kazivanju Predraga Mihajlovića, potpredsjednika Komercijalne banke, razgovori s potencijalnim kupcima dionica gotovo su svakodnevni, a istovjetna je situacija i s Telefonijom koja je nagovijestila izlazak na A kotaciju Beogradske burze. Direktor Telefonije Branimir Bošković očekuje kako će za kupnju dionica Telefonije biti zainteresiran netko od investitora što ih je dovela grupacija KBC

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

New Report

Close